Hoe een netwerkschijf in kaart te brengen

Inhoudsopgave:

Hoe een netwerkschijf in kaart te brengen
Hoe een netwerkschijf in kaart te brengen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Bestandsverkenner -> Deze pc -> Computer ->Map Network Drive . Selecteer het station, voer het UNC-pad in, klik op Finish.
  • Accounts die niet over de vereiste machtigingen beschikken, kunnen geen verbindingen maken, dus zorg ervoor dat u die informatie bij de hand heeft.

Dit artikel legt uit hoe je een netwerkschijf in Windows 10 kunt toewijzen. Als je dat in Windows 7 of 8 wilt doen, zijn de instructies een beetje anders.

Een netwerkschijf toewijzen in Windows 10

Met een toegewezen schijf kunnen gebruikers profiteren van de opslag op andere apparaten in het netwerk. In plaats van dezelfde gegevens naar al uw apparaten te downloaden of te kopiëren, kunt u deze gegevens in een enkele map opslaan, deze map vervolgens delen en beschikbaar maken voor andere apparaten.

Zodra je de locatie van deze gegevens hebt gedeeld via een UNC-pad, kun je de netwerkschijf met een paar eenvoudige stappen toewijzen aan al je apparaten.

  1. Start bestandsverkenner.

    Image
    Image
  2. Selecteer Deze pc.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de geopende vensters Computer > Kaart netwerkstation.

    Image
    Image
  4. Selecteer de stationsletter voor het netwerkstation dat u wilt toewijzen, voer het UNC-pad in het Folder tekstveld in en selecteer vervolgens Finish.

    Image
    Image

    Het UNC-pad is de locatie van de gedeelde mappen waarmee u verbinding wilt maken. Bijvoorbeeld: "\\testserver\share\test" vertelt de computer dat dit de gedeelde map is waarmee u verbinding wilt maken op het netwerkstation dat u hebt opgegeven in het vervolgkeuzemenu Stationsletter.

  5. Als u om inloggegevens wordt gevraagd, voert u de inloggegevens in voor een account met de vereiste machtigingen voor toegang tot het bestand/de map en selecteert u OK.

    Image
    Image

    Accounts die deze machtigingen niet hebben, kunnen geen verbinding maken met de netwerkschijf.

Aanbevolen: