Google en Apple moeten EV-functies in kaart brengen

Inhoudsopgave:

Google en Apple moeten EV-functies in kaart brengen
Google en Apple moeten EV-functies in kaart brengen
Anonim

Ik woon in Noord-Californië. Meer specifiek, de Bay Area. Je kent het misschien als Silicon Valley. Dit is waar veel van je favoriete stukjes technologie zijn bedacht. Het gebied ligt tussen San Jose, Californië en San Francisco, en is de thuisbasis van Apple, Google, Facebook, Twitter en anderen. Als het in de techniek zit, is het waarschijnlijk hier geboren. Waaronder het bedrijf dat heeft bijgedragen aan de start van de revolutie in elektrische voertuigen (EV), Tesla.

Image
Image
Een betere routeplanner in een webbrowser.

Stocksnap / Mockup Photos

Dus het is vreemd dat elke keer dat ik Google Maps en Apple Maps open om een route in mijn EV te plannen, mij geen robuuste functieset voor laadinfrastructuur wordt aangeboden. Overal waar ik kijk in Noord-Californië, zie ik EV's. Duizenden EV's. Een hogere concentratie dan bijna overal in het land. Het is dus vreemd dat twee van de tech-reuzen hun voeten lijken te slepen, en het is tijd voor hen om op te treden voordat een startup langskomt en met hen doet wat ze met MapQuest hebben gedaan.

Waar ga je heen?

Zowel Google als Apple hebben… iets gedaan. Google biedt nu de meest efficiënte route naar een locatie. Apple leek klaar om dit te realiseren met een echte EV-routeringsfunctie. Maar bij de lancering in juni 2020 zei Apple dat het alleen de Chevy Bolt ondersteunde, en zelfs toen werkte het niet de laatste keer dat ik het in een Bolt probeerde. Zie je, het was moeilijk om een bout erin te krijgen vanwege dat hele batterijprobleem. De app zou ook ondersteuning krijgen voor Ford en BMW EV's. Maar een snelle blik op forums laat zien dat het nog niet is verschenen.

We hebben contact opgenomen met Apple over wat er met deze functie gebeurt.

Je kunt laadstations zoeken en vinden in de apps, en in sommige EV's komt Apple tevoorschijn als je in de buurt van een laadstation bent. Toch voelt het alsof de twee bedrijven die strijden om jouw kaartervaring, zich maar half inzetten om ervoor te zorgen dat ze de beste worden in de komende EV-overgang.

Het is vreemd dat twee van de tech-reuzen hun voeten lijken te slepen, en het is tijd voor hen om op te treden…

Langs de weg

Software bouwen die werkt, is moeilijk. Ervoor zorgen dat het werkt met meerdere OS-versies en voertuigen? Dat is bijna onmogelijk. Maar alleen dichtbij, niet helemaal onmogelijk. Er zijn manieren om dit te laten werken.

Als je het nog nooit hebt gebruikt, zul je misschien verrast zijn om meer te weten te komen over A Better Route Planner. Het doet in wezen wat ik van Apple zou willen zien. Het is een website en app, zodat u een account kunt aanmaken, een route kunt uitstippelen en in uw voertuig kunt stappen met een route met oplaadstops onderweg. Het werkt met Apple Maps en Android Auto.

Wat het niet doet, is een diepe verbinding maken met je voertuig. In plaats daarvan moet u wat informatie invoeren. Zoals het uitrustingsniveau van uw voertuig, de huidige laadstatus van de accu en de laadstatus die u wilt hebben wanneer u op uw bestemming aankomt.

Je gooit al die info erin en het creëert een route. Het probleem is dat je een abonnement moet betalen om met CarPlay of Android Auto te kunnen werken. Als je regelmatig lange afstanden in een EV aflegt of je een epische roadtrip plant, is het de moeite waard. Het is niet zo'n gelikte interface als je zou verwachten van bijvoorbeeld Apple en Google, maar het klaart de klus, en belangrijker nog, het vult een enorme leemte.

Er zijn natuurlijk EV-oplaadnetwerk-apps. Die tonen meestal alleen stations en hebben geen routeringsmogelijkheden, wat ook enigszins teleurstellend is. De meeste koppelen hun navigatie aan Google en Apple, dus het lijkt erop dat ze een route met waypoints kunnen maken en deze naar de kaartsoftware van de techgigant kunnen sturen.

Image
Image

Bijna daar

Gelukkig voor gebruikers van Google Maps is er licht aan het einde van de elektronentunnel. Het Android Automotive-infotainmentsysteem van Google, te vinden in Polestar- en Volvo-voertuigen, maakt gebruik van Google Maps en biedt routebegeleiding met tussenstops voor het opladen van elektrische voertuigen. Google heeft de technologie, het is nauw verbonden met de nieuwe voertuigen van die autofabrikanten, maar het is er. Het Maps-team moet alleen uitzoeken hoe de rest van ons met niet-Zweedse EV's het kan gebruiken.

Ondertussen rijden technische medewerkers in Silicon Valley stilletjes voort in hun Tesla Model S en Porsche Taycans. De meer junior medewerkers rijden over de Interstate 280 in Model 3s, Volkswagen ID.4s en Ford Mach-Es. Zij zijn de eerste adoptanten. Gelukkig voor de Tesla-rijders zijn de routeringsopties er, en het is waar dat de functie in de navigatiesystemen van sommige van de nieuwe EV's terechtkomt. Maar niet allemaal, en om eerlijk te zijn, we gebruiken allemaal nog steeds Apple en Google Maps.

De gigantische technologiebedrijven moeten ons gewoon helpen om naadloos rond te komen in onze EV's.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: