Motorola One Hyper Review: een sterke telefoon uit het middensegment die er echt uitspringt

Inhoudsopgave:

Motorola One Hyper Review: een sterke telefoon uit het middensegment die er echt uitspringt
Motorola One Hyper Review: een sterke telefoon uit het middensegment die er echt uitspringt
Anonim

Bottom Line

De Motorola One Hyper is een sterke allround smartphone voor een geweldige prijs, met aantrekkelijke voordelen en een onderscheidend ontwerp.

Motorola One Hyper

Image
Image

We hebben de Motorola One Hyper gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat smartphonemakers dikke randen rond schermen verruilen voor inkepingen en geperforeerde camera-uitsparingen, maar er is een andere manier om de rand te minimaliseren en de schermruimte te maximaliseren. Gemotoriseerde pop-up selfiecamera's kwamen voor het eerst op in Azië voordat ze hun weg vonden naar de Verenigde Staten met de uitstekende OnePlus 7 Pro van 2019, die gebruikers een groot, onberispelijk scherm geeft en alleen de camera aan de voorkant vanaf de bovenkant van de telefoon omhoog brengt als dat nodig is.

Nu kun je dezelfde soort ervaring krijgen van een middenklasse telefoon dankzij de Motorola One Hyper, die die vlaggenschipontwerpfilosofie aanpast voor een handset van $ 400. Het is waar dat de Motorola One Hyper er niet zo high-end uitziet of aanvoelt als de OnePlus 7 Pro, maar dankzij de flitsende achtergrondkleuren en de unieke haak van de pop-upcamera levert het prima werk om die onderscheidende allure te leveren tegen een budgetvriendelijke prijs. Ik heb de Motorola One Hyper meer dan een week getest en hem uitgeprobeerd als een alledaagse handset, mobiele camera en meer.

Ontwerp: het springt er zeker uit

Motorola heeft de afgelopen maanden een handvol verschillende One-handsets uitgebracht, maar toch onderscheidt de Motorola One Hyper zich van de rest van het pakket - en dat is niet alleen te danken aan de pop-upcamera. Toegegeven, dat soort ontwerpbeslissing geeft de One Hyper een uniek uiterlijk vanaf de voorkant, met een groot en onbelast scherm dat niet wordt verminderd door een inkeping of perforatie. Er is een klein beetje rand aan de bovenkant en een beetje meer aan de onderkant, maar het gezicht wordt nog steeds bijna volledig gedomineerd door het scherm. Het is een aangenaam effect.

Image
Image

Zoals de naam "Hyper" suggereert, heeft Motorola er overtuigend voor gekozen om geen ingetogen esthetiek te leveren met dit toestel. Draai de One Hyper naar achteren en je krijgt een oog voor kleur, of je nu kiest voor Deep Sea Blue, Fresh Orchid of de Dark Amber-versie die hier is afgebeeld. Ik probeer altijd zo eenvoudig mogelijk telefoonkleuren te vermijden, en met de Motorola One Hyper had ik drie flitsende opties om uit te kiezen. Vooral de Dark Amber-versie v alt op en ziet er anders uit dan alle andere telefoons die ik ooit heb gebruikt.

De Dark Amber-versie v alt vooral op, in tegenstelling tot alle andere telefoons die ik ooit heb gebruikt.

Dat is ook niet alles. De glanzende plastic achterkant heeft een opvallend visueel patroon dat loopt van het Motorola-logo aan de onderkant tot de module met twee camera's aan de bovenkant, die een beetje omvangrijker is dan normaal om ook het pop-upcameramechanisme erin te huisvesten. Er is hier een snelle vingerafdruksensor precies waar je wijsvinger normaal gesproken ook zou vallen, en een goed geplaatste meldingslichtring eromheen.

Merk op dat het een behoorlijk grote telefoon is met 6,37 x 3,02 x 0,35 inch, dankzij het grote 6,5-inch scherm, en zwaar met 7,1 gram. Door de plastic achterkant en het frame voelt de Motorola One Hyper niet per se van de bovenste plank in bouwkwaliteit, en de achterkant neemt gemakkelijk stof, krassen en vlekken op, hoewel je desgewenst de meegeleverde doorschijnende hoes kunt gebruiken. Toch is het een heel coole look. Motorola suggereert dat de telefoon een "waterafstotend ontwerp" heeft, maar zonder gespecificeerde IP-classificatie, zouden we niet het risico nemen om de One Hyper in een plas of bad te introduceren.

De plastic achterkant en het frame zorgen ervoor dat de Motorola One Hyper niet per se van de bovenste plank voelt qua bouwkwaliteit, en de achterkant neemt gemakkelijk stof, krassen en vegen op.

Wat betreft de pop-upcamera zelf, deze rolt soepel op wanneer je de camera-app opent en overschakelt naar de camera aan de voorkant - en keert vervolgens terug naar zijn veilige thuis in de telefoon wanneer hij gesloten is. En net als de OnePlus 7 Pro vertrouwt de Motorola One Hyper op bewegingssensoren om de camera automatisch uit te schakelen als je de telefoon laat vallen terwijl deze in gebruik is. Dat is slim.

De Motorola One Hyper wordt geleverd met 128 GB interne opslag en je kunt een microSD-kaart van maximaal 1 TB plaatsen om desgewenst nog wat meer toe te voegen. En zoals veel telefoons uit het middensegment, gaat de One Hyper in tegen de recente vlaggenschiptrend door de 3,5 mm koptelefoonpoort intact te houden. Geen dongles nodig hier.

Image
Image

Bottom Line

Er is echt niets unieks of moeilijks aan het installatieproces van de Motorola One Hyper. Het is hetzelfde als elke andere Android 10-handset die nu wordt uitgebracht. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm, waaronder inloggen op een Google-account, verbinding maken met een netwerk en kiezen om al dan niet te herstellen vanaf een telefoonback-up en/of gegevens over te zetten vanaf een andere telefoon. U zou binnen 10 minuten aan de slag moeten zijn.

Prestaties: Net genoeg vermogen

Gezien het prijskaartje van de Motorola One Hyper, is het geen verrassing dat de telefoon een mid-range processor heeft. De octa-core Qualcomm Snapdragon 675-chip hier is hetzelfde als in de recente Motorola One Zoom, en met 4 GB RAM ernaast is hij capabel genoeg om Android 10 meestal vrij soepel te laten werken. Ik merkte trage, kleine haperingen in de animatie bij het wisselen van apps of interactie met delen van de gebruikersinterface, maar eigenlijk om Android te omzeilen en apps te gebruiken, voelde ik me nooit gecompromitteerd.

De Motorola One Hyper scoorde een 7, 285 op de Work 2.0-benchmarktest van PCMark, die vrij dicht in de buurt komt van de 7, 478 die te zien is op de One Zoom, evenals de Google Pixel 3a's 7, 413 en Pixel 3a XL's 7, 380. De Pixel 3a-telefoons gebruiken de Snapdragon 675, maar presteren ongeveer hetzelfde.

Net als bij de One Zoom zijn de spelprestaties hier niet verbluffend, maar het is behoorlijk. Snelle arcade-racer Asph alt 9: Legends liep solide, maar was niet zo soepel als op vlaggenschiptelefoons, plus hier en daar was er wat vertraging. Call of Duty Mobile heeft ondertussen de grafische instellingen goed verkleind om redelijk soepel te blijven op de Hyper. GFXBench haalde 7,9 frames per seconde (fps) in de Car Chase-benchmark en 39 fps in de T-Rex-benchmark, en beide markeringen liggen heel dicht bij wat de Zoom liet zien (maar achter de Pixel 3a-modellen).

Image
Image

Bottom Line

Motorola verkoopt de One Hyper ontgrendeld, maar helaas is deze beperkt tot GSM-netwerken zoals AT&T en T-Mobile. Dat betekent dat je het niet kunt gebruiken met Verizon of Sprint, die beide CDMA-netwerken gebruiken. Op het 4G LTE-netwerk van AT&T, net ten noorden van Chicago, zag ik downloadsnelheden variërend van 14-46 Mbps en uploadsnelheden tussen 6-19 Mbps, en de connectiviteit voelde altijd behoorlijk snel aan. De One Hyper kan ook verbinding maken met 2,4 Ghz en 5 Ghz wifi-netwerken.

Weergavekwaliteit: één groot scherm

Het 6,5-inch scherm van de Motorola One Hyper is behoorlijk fantastisch. Het is vrij groot met 6,5 inch – en zoals gezegd, zonder inkeping of camera-uitsparing – en mooi helder met 2340x1080 (395 pixels per inch). Het is een LCD-paneel, dus het heeft niet de rijkdom aan contrast en diepe zwartniveaus van een OLED-scherm (zoals in de One Zoom), en profiteert ook niet van HDR-ondersteuning zoals op duurdere telefoons. Maar toch, voor een scherm dat zo groot is op een telefoon van deze prijs, is het solide helder en komt het in de buurt van het beste dat je nu kunt krijgen.

Bottom Line

Net als de One Zoom heeft de Motorola One Hyper een enkele monoluidspreker, dit keer aan de onderkant van de telefoon. Toch levert het solide werk door luid en behoorlijk helder geluid te produceren, zelfs als het niet zo vol is als je zou vinden op stereoluidsprekers op sommige andere telefoons.

Camera-/videokwaliteit: sterke selfies, anders gemengd

Gezien het ontwerp is de selfiecamera van de Motorola One Hyper de meest intrigerende snapper van het stel - en gelukkig maakt de 32-megapixel camera aan de voorkant scherpe, gedetailleerde foto's. Grote fan van selfies? The One Hyper nagelt ze met regelmaat.

Image
Image

Aan de andere kant is de camerakwaliteit meer in lijn met wat we doorgaans verwachten van telefoons in deze prijsklasse. De opstelling met twee camera's heeft een 64-megapixel hoofdsensor die quad-pixeltechnologie gebruikt om 16MP-opnamen te maken, plus er is een 8MP ultrabrede camera naast. Met solide verlichting kun je behoorlijk gedetailleerde en goed beoordeelde opnamen verwachten van de hoofdsensor van de One Hyper, hoewel deze de neiging heeft om binnenshuis en in scenario's met weinig licht te worstelen. De nachtmodus is redelijk, maar zeker niet vergelijkbaar met de Pixel 3a of vlaggenschiptelefoons op dat vlak.

Image
Image

De ultrabrede camera trekt terug zodat er meer in je frame past, maar je krijgt minder details en zachtere randen voor minder aantrekkelijke totaalopnamen. Het kan ook alleen 1080p-opnamen maken met 30 fps, in tegenstelling tot de 1080p/30fps- en 4K/30fps-opties met de hoofdcamera, dus ultrabrede beelden zien er ook een beetje vrolijk uit. De ultrabrede camera is prima voor opnamen van sociale media, maar blijf bij de hoofdcamera als je de beste resultaten wilt.

De camera aan de voorzijde van 32 megapixels maakt scherpe, gedetailleerde foto's. Grote fan van selfies? The One Hyper nagelt ze met regelmaat.

Batterij: stevig en snel

Het grote batterijpakket van 4.000 mAh in de Motorola One Hyper is gebouwd om u een zware dag door te laten gaan, of mogelijk tot ver in een tweede dag uit te rekken met lichter gebruik. Op een gemiddelde dag raak ik meestal het bed met 50% of meer van een lading over, waarbij intensief gebruik me slechts naar ongeveer 40% trekt. Als je hard gaat voor 3D-games en het streamen van video, kom je misschien dichter bij het aftappen van de lading tegen het einde van de nacht, maar het is behoorlijk veerkrachtig.

Hoewel de Motorola One Hyper alleen wordt geleverd met een snellader van 15 W, kan hij bekabelde oplaadsnelheden tot 45 W ondersteunen met een USB Power Delivery 3.0 oplader. Dat is gemakkelijk de beste die je in deze prijscategorie zult vinden, hoewel je misschien een nieuwe USB PD 3.0-oplaadsteen moet kopen als je er nog geen hebt.

Software: Perfect 10?

De Motorola One Hyper is de eerste telefoon van Motorola die uit de doos wordt geleverd met Android 10, wat betekent dat je de nieuwste en beste editie van het mobiele besturingssysteem van Google rockt. Het grootste voordeel is naar mijn mening de verbeterde gebarennavigatie die consistenter is dan wat Android 9 te bieden had, waardoor het gemakkelijker wordt om de oude navigatiebalk met drie knoppen te dumpen en een systeem te gebruiken dat meer lijkt op wat Apple heeft gedaan met zijn moderne iPhones.

En hoewel de Motorola One Hyper verwarrend genoeg geen deel uitmaakt van het Android One-programma, in tegenstelling tot sommige eerdere Motorola One-modellen, is de Android-build hier gelukkig behoorlijk schoon en niet verzand door onnodige apps en services. De enige echte toevoegingen zijn Motorola's eigen Moto Actions, waaronder op gebaren en bewegingen gebaseerde snelkoppelingen en andere handige voordelen. Dat is allemaal voordelig en ook puur optioneel.

Image
Image

Prijs: Recht op het geld

Bij zijn volledige vraagprijs van $ 400 voelt de Motorola One Hyper als een geweldige deal. Het heeft een gedurfd ontwerp met het soort pop-up selfie-camera die alleen eerder te zien was op een vlaggenschip in de Verenigde Staten, plus een groot en capabel scherm, solide prestaties en een geweldige batterijduur. Je kunt een betere hoofdcamera krijgen op de Pixel 3a van Google, maar met een scherm dat bijna een centimeter kleiner is; of ga voor de meer premium-gevoel Motorola One Zoom, die niet zo flitsend is. Maar als je een telefoon van $ 400 wilt met een groot scherm en wat visuele pop, is dit een geweldige optie.

De prijzen van Motorola-telefoons dalen de laatste tijd vrij snel, misschien omdat het bedrijf voortdurend zoveel verschillende telefoons heeft uitgerold - en verrassend genoeg staat het op het moment van schrijven al op $ 340 op Amazon. Dat is een fantastische deal als je het kunt vinden.

Motorola One Hyper vs. Motorola One Zoom

Dit zijn momenteel de twee bovenste mid-range opties van Motorola, en hoewel ze dezelfde processor en opslag hebben en schermen van vergelijkbare grootte hebben, zijn er enkele grote verschillen tussen hen. De Motorola One Zoom (bekijk op Amazon) is enorm veelzijdig in camera's, met vier camera's aan de achterkant die een grotere hoeveelheid trucs bieden (inclusief een telezoomlens) dan de One Hyper. Het heeft ook een meer premium gevoel, met glas aan de achterkant in plaats van glanzend plastic.

Image
Image

Het scherm van de One Zoom heeft een kleine camera-inkeping aan de bovenkant, in tegenstelling tot de Hyper, maar het 6,4-inch scherm is een helderder, krachtiger OLED-paneel. Over het algemeen zou ik liever de meer premium-gevoel Motorola One Zoom van de twee hanteren, maar slechts nauwelijks. En aangezien Motorola de Zoom nu verkoopt voor $ 349 (minder dan $ 449), is het een vrij uitstekende waarde voor een capabele mid-ranger.

Word hyped voor de Hyper

Het voelt alsof er de laatste tijd elke paar maanden een nieuwe Motorola One-telefoon is, maar het bedrijf heeft er goed aan gedaan om ze uniek te laten voelen voor elkaar - en de Motorola One Hyper bevindt zich bijna aan de top van het peloton. Deze oogverblindende telefoon combineert een onderscheidend ontwerp met een geweldig scherm, een uitstekende batterijduur en solide prestaties voor een prijs die goed aanvoelt. De kwaliteit van de achteruitrijcamera is niet overal even goed en de plastic constructie neemt snel stof, vegen en krassen op, maar de Motorola One Hyper maakt nog steeds een sterke indruk in de huidige middenklasse.

Specs

  • Productnaam One Hyper
  • Product Merk Motorola
  • MPN 723755139848
  • Prijs $ 399,99
  • Releasedatum december 2019
  • Gewicht 7.41 oz.
  • Productafmetingen 6,37 x 3,02 x 0,35 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Andriod 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 675
  • RAM 4GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 65MP/8MP, 32MP
  • Batterijcapaciteit 4, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm hoofdtelefoon
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: