Windows Drive Fitness Test v0.95 Review (gratis HD-test)

Inhoudsopgave:

Windows Drive Fitness Test v0.95 Review (gratis HD-test)
Windows Drive Fitness Test v0.95 Review (gratis HD-test)
Anonim

Windows Drive Fitness Test (WinDFT) is een testprogramma voor harde schijven van het bedrijf Western Digital, dat voorheen eigendom was van het bedrijf Hitachi. U hebt echter noch een WD noch een Hitachi harde schijf nodig om WinDFT te gebruiken.

WinDFT bevat niet alleen twee testfuncties voor de harde schijf, die beide uitgebreide mogelijkheden hebben voor een diepere test, maar ook de mogelijkheid om SMART-kenmerken te bekijken en een harde schijf te wissen.

Image
Image

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Deze recensie is van Windows Drive Fitness Test versie 0.95. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over Windows Drive Fitness Test

WinDFT is gebouwd voor het Windows-besturingssysteem, maar kan de harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd niet scannen. Dit betekent dat hoewel u het programma in Windows kunt installeren, u het niet kunt gebruiken om dat specifieke station te scannen.

In plaats daarvan worden alleen USB en andere interne harde schijven ondersteund. Als een aangesloten harde schijf niet compatibel is met WinDFT, verschijnt er een prompt om dit te zeggen en wordt de schijf niet weergegeven.

Elke schijf die wordt vermeld, toont het serienummer, het firmware-revisienummer en de capaciteit. Dubbelklik op een harde schijf om de SMART-status (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) te bekijken of plaats een vinkje ernaast en klik op de Quick Test of Ext Test (Uitgebreide test) knop om een scan uit te voeren. U kunt een of meer stations uit de lijst selecteren voordat u een scan uitvoert om ze allemaal achter elkaar te laten testen.

De Utilities-knop is een uitgebreid menu boven het menu dat in het hoofdvenster wordt weergegeven. Van daaruit kunt u Windows Drive Fitness Test gebruiken als een programma voor gegevensvernietiging door op de knop Schijf wissen te klikken om de hele harde schijf te verwijderen met de Write Zero-methode voor gegevensopschoning.

Dat menu kan ook worden gebruikt om de MBR te wissen of om de Short Test of Long Test. uit te voeren

Afhankelijk van de test die u kiest, en als er geen fouten worden gedetecteerd, krijgt u te horen dat de ReadErrorCheck, SmartSelfTest en/of SurfaceTest geslaagd zijn.

Een eenvoudig LOG-bestand kan worden gemaakt met WinDFT om basisschijfinformatie en -status op te nemen bij elke uitgevoerde test. Het bevat het foutresultaat en de tijd dat de scan is uitgevoerd.

Windows Drive Fitness Test Voordelen en nadelen

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan het gebruik van Windows Drive Fitness Test:

Pros

  • Kan een scan uitvoeren op meerdere schijven in opeenvolgende volgorde
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Toont zeer elementaire rij-informatie
  • Hiermee kun je ook een harde schijf wissen
  • Inclusief een draagbare optie
  • Zou moeten werken met alle versies van Windows

Nadelen

  • Kan de schijf waarop Windows is geïnstalleerd niet scannen
  • Het LOG-bestand wordt standaard opgeslagen in de programmamap
  • Bevat zelfs geen basisinstructies

Onze gedachten over Windows Drive Fitness Test

We houden van Windows Drive Fitness Test vanwege het gebruiksgemak. Je hebt geen speciale kennis of vaardigheden nodig om het programma uit te voeren en er zijn eigenlijk maar een paar knoppen.

Het zou leuk zijn als je zou kunnen kiezen waar het LOG-bestand wordt opgeslagen, maar het is niet zo'n groot probleem omdat je het nog steeds kunt vinden in de map "C:\Program Files\WinDFT".

Het belangrijkste probleem met dit programma is dat je niet wordt verteld waar de verschillende tests voor zijn of hoe ze nuttig zijn. Er zijn vier verschillende knoppen voor het uitvoeren van tests, maar op geen enkel moment legt Windows Drive Fitness Test het gebruik van elk van hen uit.

  • Quick Test: Voert een zogenaamde "SMART Short Test" uit die in minder dan een minuut zou moeten eindigen.
  • Short Test: Voert een "Surface Short Test" uit die niet zo kort is als het lijkt. Deze test duurde meer dan twee uur om te draaien op een harde schijf van 1,5 TB.
  • Ext-test: dit is een uitgebreide test die ook wordt aangeduid als een 'SMART-uitgebreide test'. Het voert een test uit die lijkt op Quick Test, een andere SMART-test, maar doet dit grondiger, waardoor het veel langer duurt om te voltooien.
  • Long Test: Ook wel een "Surface Long Test" genoemd, is vergelijkbaar met Short Test, maar graaft een beetje dieper.

De draagbare editie van Windows Drive Fitness Test is opgenomen in de ZIP-download, genaamd WinDFT.exe. Gebruik een van de andere twee bestanden om het programma op uw computer te installeren.

Aanbevolen: