Linksys Velop Review: krachtige mesh-router

Inhoudsopgave:

Linksys Velop Review: krachtige mesh-router
Linksys Velop Review: krachtige mesh-router
Anonim

Bottom Line

De Linksys Velop is een krachtig mesh-wifi-systeem dat enigszins te duur is en dat last heeft van een zeer buggy-installatieproces.

Linksys Velop AC6600 tri-band mesh wifi-systeem

Image
Image

We hebben de Linksys Velop gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Linksys Velop is een mesh-router die is ontworpen om zelfs het grootste huis te bedekken met een naadloos wifi-netwerk. Kan het echt zo'n voordeel bieden ten opzichte van uw standaard modem/router-combinatie?

Ontwerp: Aantrekkelijk en goed geventileerd

Met een bescheiden maar toch strakke look passen de kleine nodes van de Linksys Velop gemakkelijk in elk interieur. Twee zijden zijn een blanco wit oppervlak, terwijl de andere twee en de bovenkant geventileerd zijn om de door de router gegenereerde warmte af te geven. De twee ethernetpoorten op elk knooppunt, evenals de aan / uit-schakelaar, resetknop en voedingsadapterpoort bevinden zich in een verzonken holte aan de onderkant van de knooppunten. Kabels worden naar buiten geleid via een driehoekige sleuf aan de achterkant van de knooppunten. Bij elk knooppunt worden voedingsadapters en ethernetkabels meegeleverd.

Image
Image

Configuratieproces: een oefening in geduld

Net als veel andere moderne wifi-routers, gebeurt het instellen van de Linksys Velop allemaal via de mobiele app. Eenmaal geïnstalleerd, detecteerde de Linksys-app snel het eerste Velop-knooppunt nadat ik de ethernetkabel en voedingsadapter had aangesloten. Ik had echter grote moeite om de Velop verbinding te laten maken met mijn modem. De app kon aanvankelijk geen internetsignaal oppikken en liet me mijn modem twee volle minuten volledig uitschakelen. Ik heb dit proces meerdere keren doorlopen zonder succes. Ik heb geprobeerd contact op te nemen met de technische ondersteuning van Linksys om het aan de gang te krijgen, maar hun advies bracht me nergens.

Na twee dagen frustratie reset ik de router nog een laatste keer en het werkte gewoon, alsof het wist dat ik het zou opgeven en had besloten dat het me genoeg marteling had toegebracht.

Eindelijk, na twee dagen frustratie, reset ik de router nog een laatste keer en het werkte gewoon, alsof het wist dat ik op het punt stond het op te geven en had besloten dat het me genoeg marteling had toegebracht. Ik kon hierna gemakkelijk een account aanmaken en het netwerk opzetten, hoewel het veel geduld vergde om elk knooppunt te verbinden. Naast het lange wachten dat nodig was om elke notitie te verbinden, startte het hele systeem een grote update die nog meer tijd aan het installatieproces toevoegde.

Er moet ook worden opgemerkt dat de kleurcodering van het indicatielampje met blauw, paars en rood de moeilijkheid voor mij verhoogde, omdat mijn kleurenblindheid het onderscheiden van de verschillende signalen een uitdaging maakte.

Image
Image

Connectiviteit: consistentie op lange termijn

Tijdens het gebruik van de Linksys Velop, is mijn wifi-signaal nooit in sterkte gedaald in mijn huis van 4000 vierkante meter, en de Linksys Velop zou gemakkelijk een acceptabel netwerk kunnen bieden in een veel groter gebouw. Ik kon overal in mijn tuin gemakkelijk verbinding maken met internet, en als de drie Velop-eenheden op de een of andere manier niet genoeg zijn, kun je altijd een vierde kopen om je netwerk uit te breiden.

Het triband hybride mesh-netwerk geproduceerd door de Velop heeft goed werk geleverd door dode zones in mijn huis te elimineren.

Omdat ik een lage DSL-verbindingssnelheid heb, kon ik de bovengrenzen van de snelheidscapaciteiten van de Velop niet testen. Tijdens mijn tests ontdekte ik echter dat het volledig kon profiteren van mijn verbinding en in feite beter was dan een ethernetverbinding rechtstreeks op mijn router aan te sluiten. De snelheden waren overal in mijn huis constant, hoewel ze begonnen af te nemen zodra ik naar buiten ging en aanzienlijke obstakels tussen mij en de routerknooppunten plaatste.

Het triband hybride mesh-netwerk, dat een dynamische combinatie van 5Ghz- en 2.4Ghz-netwerken gebruikt, geproduceerd door de Velop, heeft goed werk verricht door dode zones in mijn huis te elimineren. Deze naadloze verbinding wordt zeker geholpen door de reeks van 6 interne antennes van elk knooppunt.

Image
Image

Software: makkelijk te gebruiken, maar advertenties zijn vervelend

De Linksys-app is intuïtief en handig, maar heeft een ongelukkige achilleshiel. Het vertelt u de status van uw verbinding, welke apparaten zijn verbonden en stelt u in staat om te controleren hoe snel uw internetverbinding momenteel is. U kunt ook de prioritering van maximaal drie verschillende apparaten beheren, een gastnetwerk opzetten, ouderlijk toezicht instellen en geavanceerde netwerkinstellingen aanpassen. Het is ook compatibel met Amazon Alexa.

Sommige functies zijn echter irritant achter een betaalmuur geplaatst en de app maakt actief reclame voor deze abonnementsservices. De eerste van deze extra functies die u moet betalen voor zorgen over ouderlijk toezicht. Hoewel je internettoegang voor een bepaald apparaat kunt pauzeren, internetpauzes kunt plannen en specifieke websites kunt blokkeren, moet je $ 4,99 per maand of $ 49,99 per jaar betalen als je websites per categorie wilt blokkeren.

Er is ook Linksys Aware, dat beweging in je huis detecteert via je wifi-netwerk en je waarschuwt als er een indringer wordt gedetecteerd. Dat kost u echter $ 2,99 per maand of $ 24,99 per jaar. Het klinkt misschien niet zo veel voor een van deze services, maar die kosten lopen in de loop van een paar jaar op, en het is gemakkelijk om te vergeten dat u dergelijke automatisch vernieuwende abonnementen beta alt.

Image
Image

Prijs: een beetje steil

Met een adviesprijs van $ 400 is de Linksys Velop een vrij prijzig wifi-systeem om in te investeren. En als u enkele van de opwindende toegevoegde functies wilt, beta alt u extra voor die optionele services. Het is een beetje vervelend om te worden gevraagd om extra te betalen voor functies wanneer het basissysteem zo duur is.

Het is een beetje vervelend om te worden gevraagd om extra te betalen voor functies als het basissysteem zo duur is.

Linksys Velop vs. TP-Link Deco P9

De TP-Link Deco P9 is een aantrekkelijk budget alternatief voor de Linksys Velop. De Deco 9 was snel en eenvoudig op te zetten, terwijl de Velop lastig was om aan de slag te gaan. De Deco P9 is ook bijna de helft van de prijs van de Velop en biedt een vergelijkbaar prestatieniveau. Ik ontdekte echter dat Deco P9 gevoelig was voor oververhitting en af en toe signaalverlies, terwijl de Velop geruststellend koel bleef en een absoluut solide signaal gaf.

De Linksys Velop is een duur, maar krachtig en betrouwbaar mesh wifi-systeem met een paar irritante problemen

In de kern is de Linksys Velop een bijzonder krachtig en hoogwaardig mesh wifi-systeem. Ik kan echter niet voorbijgaan aan de moeilijkheid die ik heb ondervonden bij het opzetten ervan, en de hoge kosten met sommige functies die achter abonnementskosten zijn vergrendeld, maken deze router moeilijk aan te bevelen ten opzichte van de concurrentie.

Specs

  • Productnaam Velop AC6600 Tri-Band Mesh wifi-systeem
  • Productmerk Linksys
  • SKU WHW0303
  • Prijs $400.00
  • Productafmetingen 3,1 x 3,1 x 7,3 inch.
  • Ouderlijk toezicht Ja
  • Gastnetwerk Ja
  • Bereik 6, 000 m²
  • Garantie 3 jaar
  • Poort 2 ethernetpoorten per node
  • Network Tri-band
  • Software Linksys-app

Aanbevolen: