Getest door experts: de 7 beste luidsprekers voor platenspelers in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 7 beste luidsprekers voor platenspelers in 2022
Getest door experts: de 7 beste luidsprekers voor platenspelers in 2022
Anonim

De beste luidsprekers voor platenspelers zijn speciaal gebouwd met de vinylliefhebber in gedachten. Hoewel er geen regel is die specifiek stelt dat deze luidsprekers uitsluitend met platenspelers moeten worden gebruikt, hebben we onze verzameling van de beste stand-alone luidsprekers samengebracht die meerdere aansluitmogelijkheden bieden, zoals RCA, AUX en Toslink Optical.

Onze verzameling brengt alles samen, van betaalbare boekenplankluidsprekers zoals de Klipsch R-14M bij Amazon; tot enorme, vrijstaande opties zoals de Polk Audio T50 bij Amazon, met zijn enorme geluid en robuuste bas.

Als je je platencollectie wilt aanvullen, lees dan eerst ons overzicht van de beste plaatsen om vinylplaten online te kopen voordat je in onze verzameling van de beste manieren duikt om je luisterervaring met de beste af te ronden luidsprekers voor platenspelers.

Beste budget boekenplankluidsprekers: Edifier R1280T aangedreven boekenplankluidsprekers

Image
Image

Edifier-luidsprekers hebben de reputatie geweldig geluid te bieden met een beperkt budget, en deze R1280T-modellen vormen daarop geen uitzondering. Ze geven elk 21 W (RMS), genoeg voor een kleine tot middelgrote kamer. Omdat er geen aparte versterker nodig is, wordt de R1280T geleverd met aparte bas-, treble- en volumeknoppen op de actieve luidspreker, evenals een eenvoudige afstandsbediening voor mute en volumeregeling. Twee sets RCA-aansluitingen zorgen voor dubbele ingangen, zodat u de luidsprekers kunt delen tussen uw platenspeler en een andere bron. Zowel RCA-RCA- als RCA-AUX-kabels worden in de doos geleverd.

De vintage houtnerfafwerking helpt de luidsprekers op te gaan in de meeste thuisopstellingen, en de grill van de voorluidspreker kan eraf als je dat liever hebt. Met een geluidskwaliteit die veel hoger is dan je zou verwachten voor de prijs, zijn deze Edifier R1280T-luidsprekers een geweldige manier om indrukwekkend geluid uit je vinyl te halen zonder veel geld uit te geven.

Beste budget vloerluidsprekers: Polk Audio T50 staande torenluidspreker

Image
Image

Als je de ruimte hebt, bieden vloerstaande luidsprekers doorgaans een betere basrespons en een groter geluid dan hun kleinere boekenplankequivalenten. Sluit ze aan op een goede draaitafel en versterker, en je hebt de basis voor een geweldig audiosysteem.

Je hoeft geen fortuin uit te geven om een fatsoenlijke set vloerstaande luidsprekers te krijgen, en de Polk Audio T50 is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze units met vier drivers - een tweeter, een mid en twee basradiatoren - zien er goed uit en klinken nog beter, en bieden een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Er is veel basweergave en een helder algeheel geluid dat veel duurdere luidsprekers moeilijk kunnen evenaren. De luidsprekergrill is verkrijgbaar in een zwarte houtnerfafwerking en kan worden verwijderd voor een meer klassieke look.

Veel luisteraars zullen op zichzelf al heel blij zijn met een paar T50's, maar zo niet, dan vormen ze ook de ideale basis voor een grotere audio-opstelling. Polk maakt een gekoppelde subwoofer, middenluidspreker en boekenplankeenheden die naar behoefte kunnen worden toegevoegd.

Beste voor kleine ruimtes: Klipsch R-14M Reference Bookshelf Speakers

Image
Image

We hebben niet allemaal de luxe van een groot gebied om naar onze favoriete nummers te luisteren, en grote luidsprekers kunnen kleinere ruimtes domineren, zowel auditief als fysiek. Als je maar een beperkte ruimte hebt, is het de moeite waard om de Klipsch R-14M eens van dichtbij te bekijken.

Met een hoogte van minder dan tien centimeter en een breedte van zes centimeter is het niet moeilijk om een plek te vinden om ze op een boekenkast, plank of bureau te plaatsen. Ondanks het kleine formaat van elke luidspreker, leveren de vier-inch woofer en één-inch tweeter een aanhoudende 50 W per kanaal, meer dan genoeg om een kleine tot middelgrote kamer te vullen.

De R-14M's kunnen zowel als linker-, rechter- of middenluidspreker in een grotere luidsprekeropstelling fungeren en bieden een opmerkelijk goede geluidskwaliteit voor hun formaat en prijs. Maar zoals bij bijna alle kleine luidsprekers, kun je overwegen een subwoofer toe te voegen als je van een krachtige bas houdt.

Beste voor draagbaarheid: Audioengine A2+

Image
Image

Draagbare draaitafels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, wat op zijn beurt een markt heeft gecreëerd voor kleine, hoogwaardige luidsprekers om op aan te sluiten. De Audioengine A2+ actieve luidsprekers doen het werk perfect en leveren een opmerkelijk goed geluid uit een zeer draagbare opstelling.

Zoals je zou verwachten, presteren ze het beste met midden- en hogere frequenties, met een helder, pittig geluid dat ideaal is voor huisfeesten. Maar de basprestaties zijn nog steeds indrukwekkend voor zo'n kleine set drivers, wat een zeer plezierige algehele luisterervaring oplevert.

Met een hoogte van slechts zes centimeter en een gewicht van drie pond zijn deze luidsprekers klein genoeg om overal mee naartoe te nemen en te gebruiken. De flexibele ingangen (⅛ , RCA en USB) maken de A2+ bruikbaar in een groot aantal situaties die verder gaan dan alleen het aansluiten van een platenspeler. U kunt bijvoorbeeld een telefoon of andere audiospeler aansluiten of de ingebouwde DAC via USB gebruiken vanaf een laptop voor een betere geluidskwaliteit.

Verkrijgbaar in zwart, wit en felrood, deze luidsprekers zijn de ideale aanvulling op elke draagbare draaitafel.

Beste high-end boekenplankluidsprekers: ELAC Uni-fi UB5 boekenplankluidspreker

Image
Image

Als je bijna $ 500 uitgeeft aan een set boekenplankluidsprekers, verwacht je er veel van, en de ELAC UB5's stellen niet teleur. De speciale 5¼ aluminium woofer levert een krachtige bas vanaf een relatief kleine footprint, en in combinatie met de 4-inch midrange-conus en 1-inch tweeter, leveren deze luidsprekers geluid van audiofiele kwaliteit voor luisteraars die vooral nauwkeurigheid nodig hebben. goed als ze klinken, met een aantrekkelijk, minimalistisch design.

Zoals je zou verwachten, zijn goede luidsprekers slechts een deel van de vergelijking om het beste geluid uit je opstelling te halen. Je hebt een krachtige versterker en een kwaliteitsdraaitafel nodig om echt het meeste te halen uit wat de UB5's te bieden hebben, en waarschijnlijk moet je ook een beetje experimenteren met de plaatsing van de ruimte. Maar met de juiste opstelling kunnen dit gemakkelijk de beste boekenplankluidsprekers worden die je ooit hebt gekocht.

Beste mid-range vloerluidsprekers: Klipsch R-26F vloerstaande luidspreker

Image
Image

Ben je blij om wat meer uit te geven? De Klipsch R-26F is iets groter en duurder dan onze budgetkeuze voor op de vloer, maar je krijgt ook meer waar voor je geld.

De R-26F is voornamelijk ontworpen voor kleine tot middelgrote kamers en maakt (zoals alle luidsprekers van Klipsch) gebruik van onderscheidende tweeters met hoorngeladen om heldere, krachtige hoge tonen te leveren. Dat betekent echter niet dat het middenbereik en de bas eronder lijden: dit zijn goed uitgebalanceerde luidsprekers die helpen om verborgen diepten in je favoriete vinyl naar voren te brengen, terwijl ze toch flexibel genoeg zijn om in je thuisbioscoop te gebruiken.

Deze luidsprekers zien er net zo aantrekkelijk uit als ze klinken, vooral als de grill aan de voorkant is verwijderd om de dubbele koperen woofers die erachter zitten te laten zien.

De meeste mensen hebben niet meer bas nodig dan wat de R-26F uitstra alt, maar als je dat wel doet, maakt Klipsch ook een bijpassende subwoofer in de Reference-reeks.

Onze favoriete luidsprekers voor geluid van referentiekwaliteit moeten de Klipsch R-26F zijn vanwege hun uitstekende ontwerp en eersteklas geluid. Als je echter iets meer prijsbewusts nodig hebt dat niet veel ruimte in beslag neemt, is de Edifier R1280T een prima optie voor elke beginnende audiofiel.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik mijn luidsprekers plaatsen?Dit kan een beetje anders zijn, afhankelijk van of je een stereo-, 5.1-, 7.1- of 9.1-opstelling gebruikt. Er zijn echter een aantal altijd groene regels die u moet volgen, ongeacht het aantal luidsprekers dat u gebruikt. Dit hangt natuurlijk af van de indeling van uw kamer, maar u moet proberen uw luidsprekers op gelijke afstand van elkaar te plaatsen met surround-luidsprekers in de hoeken rond uw luistergebied. Je moet ook proberen je luidsprekers vrij te houden van obstakels en als je ze veilig aan een muur kunt bevestigen, nog beter.

Heeft de afstand van mijn luidsprekers tot de ontvanger invloed op mijn geluidskwaliteit?Ja, hoewel het niet altijd mogelijk is, voor de beste geluidskwaliteit, kunt u' U wilt de lengte van de kabel waarmee uw luidsprekers aan uw receiver zijn vastgemaakt zo kort mogelijk houden. Hoewel je geluidskwaliteit niet erg zal lijden, tenzij ze 25 voet of meer van je ontvanger verwijderd zijn. Voor alle bedrade luidsprekers moet u een 14-gauge kabel gebruiken en mogelijk een 12-gauge kabel voor alle luidsprekers die verder dan 7 meter van de ontvanger uitsteken.

Hoeveel subwoofers heb ik nodig?Dit hangt allemaal af van de grootte van uw kamer, meer subwoofers geven u een betere baskwaliteit en bieden u meer flexibiliteit plaatsing bij het zoeken naar de beste plek voor optimale geluidskwaliteit. Het kan echter overdreven zijn om meer dan één subwoofer in een kleine luisterruimte te hebben.

Aanbevolen: