Hoe drie monitoren op een laptop in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe drie monitoren op een laptop in te stellen
Hoe drie monitoren op een laptop in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Als je laptop drie videopoorten heeft, zit je goed, maar er zijn maar weinig laptops die dit hebben. Waarschijnlijk heb je een externe beeldschermadapter of dock nodig.
  • Na het aansluiten van uw beeldschermen, plaatst u ze op de juiste manier op uw computer, zodat de positie van elke monitor correct wordt geïdentificeerd.
  • De meeste moderne laptops en besturingssystemen weten wanneer je extra monitoren hebt aangesloten en beginnen deze automatisch te gebruiken.

In dit artikel wordt beschreven hoe u drie monitoren op een laptop instelt. Afhankelijk van uw specifieke opstelling, moet u misschien zelf wat aanpassingen doen, maar deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn om de gemiddelde laptop aan de slag te krijgen met drie monitoren.

Apple's lijn notebooks die de "M1"-processor gebruiken, ondersteunen officieel slechts één externe monitor.

Hoe meerdere monitoren op een laptop aan te sluiten

Afhankelijk van uw laptop heeft u mogelijk meerdere videopoorten of helemaal geen videopoorten. Om drie monitoren op je computer aan te sluiten, heb je drie videopoorten nodig.

Als je laptop geen drie beschikbare poorten heeft, moet je een dock of adapter kopen die extra poorten biedt.

Je moet bepalen welke poorten je externe monitors hebben om te weten wat voor soort dock je moet kopen.

  1. Zodra je het dock (of de kabels) hebt, is het een kwestie van alles aansluiten. Ervan uitgaande dat je besturingssysteem up-to-date is, zou het systeem elke monitor moeten herkennen.
  2. Dat is het echt. In feite is het het gemakkelijkste deel. Nu moet je alles configureren.

Instellingen voor meerdere monitoren aanpassen

Zodra uw monitoren zijn aangesloten, moet u ervoor zorgen dat u ze correct op uw computer instelt om ze optimaal te kunnen gebruiken.

Dit zijn de belangrijkste instellingen om aan te passen:

  1. Oriëntatie is het belangrijkste om goed te doen bij een opstelling met meerdere monitoren. U wilt er zeker van zijn dat de fysieke opstelling van uw monitoren overeenkomt met de virtuele opstelling van de computer, zodat uw apparaat weet welke monitor naast welke staat.

    Op een Mac ga je naar Apple > Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en klik vervolgens op het tabblad Regeling. Hier is een voorbeeld met slechts één extra monitor aangesloten (niet iedereen heeft zin in drie monitoren!). Elke monitor heeft een aparte bediening voor oriëntatie (liggend of staand).

    Image
    Image

    Op een Windows-computer gaat u naar Start > Settings > System > Display en het zou er zo uitzien:

    Image
    Image
  2. Resolutie is een cruciale weergave-instelling. Met een opstelling met drie monitoren kan het schokkend zijn om vensters over schermen met zeer verschillende resoluties te slepen. Afhankelijk van je configuratie, wil je ze misschien allemaal met dezelfde resolutie of met verschillende vergrotingen gebruiken als je een scherm met een bijzonder hoge resolutie hebt.

    Het is belangrijk om te onthouden dat wat de hoogst ondersteunde resolutie van uw monitor ook is, de resolutie is die er het scherpst en schoonst uitziet op dat scherm. U zult dus willen beslissen of consistentie of scherpte voor u het belangrijkst is.

  3. Vernieuwingsfrequentie is een ander cruciaal onderdeel van elk scherm. Met opstellingen met meerdere monitoren wordt het essentieel hoe soepel u uw vensters over uw scherm kunt slepen, omdat het visueel vaak schokkend is om te zien dat een hoge verversingssnelheid een lage wordt.

    Daarom wil je je primaire beeldscherm met de hoogst mogelijke verversingssnelheid laten draaien en je best doen om deze verversingssnelheid op je andere monitoren te evenaren.

    Als je echter verschillende beeldschermen hebt met verschillende verversingsfrequenties en consistentie in beide gevallen niet mogelijk is, kun je het beste met de hoogst mogelijke verversingssnelheid werken.

Aanbevolen: