Hoe twee monitoren op een laptop aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe twee monitoren op een laptop aan te sluiten
Hoe twee monitoren op een laptop aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Als je laptop twee videopoorten heeft, ben je klaar. Als dat niet het geval is, hebt u een externe USB-beeldscherm- of DisplayPort-splitteradapter of een Thunderbolt-poort nodig.
  • De grafische kaart of videokaart in de meeste laptops is geïntegreerd in het moederbord, dus je kunt hem niet verwisselen of gemakkelijk een tweede kaart toevoegen.
  • De hardware die je kiest, hangt af van de bestaande poorten op je laptop die je al beschikbaar hebt om te gebruiken.

Dit artikel behandelt drie verschillende manieren om meerdere monitoren op een laptop aan te sluiten.

Beeldschermen toevoegen met een externe USB-beeldschermadapter

Dit zijn adapters die van uw USB-poort een of twee externe beeldschermpoorten maken.

  1. Meestal zijn er externe USB-beeldschermadapters beschikbaar om een HDMI-, DisplayPort-, VGA- of DVI-poort aan uw laptop toe te voegen.

    Image
    Image

    Let goed op de USB-poortversie die vereist is voor deze apparaten. De meeste moderne USB-videoadapters hebben USB 3.0 nodig. U kunt de versie van de USB-poorten van uw laptop controleren door het Configuratiescherm te openen, Apparaatbeheer te selecteren en Universal Serial Bus-controllers uit te vouwen. USB-poorten die daar worden vermeld.

  2. Voordat u de adapter installeert, moet u de stuurprogrammasoftware installeren die bij de adapter wordt geleverd om correct te werken. Als de stuurprogrammasoftware niet bij de adapter wordt geleverd, kunt u deze downloaden en installeren vanaf de website van de fabrikant. Met de stuurprogrammasoftware kan uw computer via de USB-poort met de adapter communiceren alsof de USB-poort zelf meerdere weergavepoorten is.

    Image
    Image
  3. Sluit uw computer af zodra de driversoftware is geïnstalleerd. Steek het USB-uiteinde van de adapter in de juiste USB-poort van uw laptop. Start vervolgens uw computer op en laat deze volledig opstarten voordat u doorgaat naar de volgende stap.

    Als de stuurprogrammasoftware is geïnstalleerd, zou uw computer de twee monitoren moeten detecteren. Als de tweede monitoren niets weergeven nadat uw computer is opgestart, moet u mogelijk enkele stappen voor probleemoplossing doorlopen om de oorzaak van het niet werken van de extra monitoren vast te stellen.

  4. Pas de monitoren aan zodat uw muiscursor soepel tussen uw laptopscherm en de extra monitoren beweegt. Selecteer het Start menu en typ Display Selecteer Display Settings U ziet nu het tweede en derde display. Pas het beeldscherm zo aan dat het naast het beeldscherm van uw laptop staat. Selecteer Toepassen om de monitorposities te accepteren.

    Image
    Image

Gebruik een Thunderbolt-poort om een tweede monitor toe te voegen

Als je een nieuwere laptop hebt, realiseer je je misschien niet eens dat je een speciale poort op je computer hebt, een Thunderbolt-poort. Deze poorten zijn beschikbaar op zowel macOS- als Windows 10-laptops.

Deze poort bevindt zich meestal in de buurt van de voedingsadapterpoort. De nieuwste USB Type-C-connector is een kleine, ovale poort met krachtige technologie die is ontwikkeld door zowel Intel als Apple. Oudere versies zijn meer rechthoekig van vorm en zijn mogelijk te vinden op oudere laptops.

  1. Met de poort kunt u met één kabel een dockingstation aansluiten.

    Image
    Image
  2. Het dockingstation biedt video, audio, stroom en zelfs een dataverbinding via die kabel. Het belangrijkste is dat ze toegang bieden tot twee externe monitorpoorten vanaf die enkele Thunderbolt-verbinding.

    Image
    Image
  3. Als je geen volledig Thunderbolt-dockingstation wilt kopen, kun je in plaats daarvan een goedkopere Thunderbolt-adapter kopen. Deze breiden de enkele Thunderbolt-poort op uw computer uit tot twee externe monitoren. Als uw computer ook een HDMI- of Displayport-poort heeft, betekent dit dat u naast het eigen beeldscherm van de laptop maximaal drie externe monitoren op uw laptop kunt aansluiten.

    Image
    Image

    Als je nieuwere monitoren hebt, kunnen deze een Thunderbolt-ingang bevatten. In dit geval hoef je geen dock of hub aan te schaffen om een externe monitor op je laptop aan te sluiten. Als u echter twee externe monitoren wilt aansluiten, heeft uw laptop twee Thunderbolt-poorten nodig.

  4. Het proces van het gebruik van een dock of een hub is hetzelfde. Je steekt simpelweg de Thunderbolt-kabel in je laptop en sluit elke monitor aan op de juiste poorten op het apparaat. Pas vervolgens de positie van elke monitor aan in Beeldscherminstellingen zoals beschreven in het eerste gedeelte van dit artikel.

Probeer een Display Port-splitteradapter

Oudere Display Port-splitter-apparaten waren voornamelijk bedoeld om te schakelen tussen twee externe monitoren of om dezelfde video-uitvoer op twee schermen weer te geven.

Als u echter twee monitoren op een laptop wilt aansluiten, hoopt u waarschijnlijk uw scherm uit te breiden in plaats van te spiegelen.

Gelukkig zijn nieuwere DisplayPort-splitteradapters in staat om de enkele HDMI- of DisplayPort-uitgang van uw laptop over te nemen en de videoweergave-uitgang over twee of meer monitoren uit te breiden.

  1. Winkel voorzichtig wanneer u op zoek bent naar een van deze displaysplitters die displays kunnen uitbreiden, aangezien de meeste alleen spiegelen. Kijk goed naar de specificaties hiervoor wanneer je koopt.

    Image
    Image
  2. Eenmaal gekocht, sluit u gewoon de enkele DisplayPort-kabel aan op uw laptop. Gebruik vervolgens kabels om elk van de adapterpoorten op elk van uw adapters aan te sluiten. Veel van deze adapters bieden plug-and-play installatie zonder dat er software nodig is. Anderen hebben mogelijk stuurprogrammasoftware nodig. Sommige hebben mogelijk ook een externe voedingsadapter nodig.
  3. Zodra alle kabels zijn aangesloten en de splitter is ingeschakeld, kunt u de monitorposities aanpassen in Beeldscherminstellingen.

Kiezen voor het aansluiten van meerdere monitoren

Als het gaat om het toevoegen van meerdere schermen aan uw laptop, komt uw keuze neer op de hardwaremogelijkheden van zowel uw laptop als uw monitoren. Of u nu met oudere technologie werkt of met de nieuwste laptops en monitoren, er is een oplossing om uit te breiden naar meerdere beeldschermen.

Aanbevolen: