Apple Music Radio gebruiken in iTunes

Inhoudsopgave:

Apple Music Radio gebruiken in iTunes
Apple Music Radio gebruiken in iTunes
Anonim

Luisteren naar dezelfde nummers kan repetitief worden. Een manier om variatie aan je muziek toe te voegen en nieuwe artiesten te ontdekken die vergelijkbaar zijn met degene die je al leuk vindt, is door de Apple Music Radio-functie in iTunes te gebruiken. Gebruik Apple Music Radio (vaak Radio genoemd) om radiostations in Pandora-stijl te maken die u kunt aanpassen aan uw luistervoorkeuren. Ontdek nieuwe muziek gerelateerd aan de muziek waar je al van houdt en neem die stations overal mee naartoe waar je iTunes hebt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op iTunes 11.1 en nieuwer.

Apple Music Radio is beschikbaar als onderdeel van een Apple Music-abonnement. Voor de overgang in januari 2016 heette het iTunes Radio.

Een nieuw Apple Music-radiostation maken

Voordat u uw eerste radiostation maakt, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van iTunes gebruikt. Je hebt iTunes 11.1 of nieuwer nodig om Radio te gebruiken.

Een van de beste functies van Apple Music Radio is Beats 1, een streaming-radiostation dat is geprogrammeerd door dj's. Dit artikel behandelt alleen het maken van je eigen stations.

Een nieuw radiostation maken in iTunes werkt door het station te baseren op een bestaand nummer in je bibliotheek, vergelijkbaar met hoe Pandora werkt. Apple Music Radio bepa alt op intelligente wijze welke andere muziek je misschien leuk vindt op basis van je eerste keuze.

  1. Open je muziekbibliotheek en zoek een nummer, album of artiest waarop je de zender wilt baseren.

    De Radio optie in het Muziek-gedeelte van iTunes wordt niet gebruikt om een nieuwe Apple Music Radio-zender te maken. Het is Apple's selectie van vooraf gemaakte radiostations.

  2. Selecteer het pictogram naast het item en kies vervolgens Create Station.

    Image
    Image
  3. Radio maakt het station en begint er muziek van af te spelen.

Als je naar je radiostation luistert, zie je niet welke nummers er komen. U kunt echter nummers overslaan met de knop Overslaan in de linkerbovenhoek, naast de knop Afspelen/Pauzeren.

Om uw nieuwe zender te vinden, gaat u naar het tabblad Radio en vindt u deze in de sectie Recently Played.

Image
Image

Hoe u radionummers kunt beoordelen om uw zenders te verbeteren

Terwijl je in Radio naar een zender luistert, kun je Apple feedback geven over hoe je het nummer dat momenteel wordt afgespeeld, leuk vindt. De service gebruikt die informatie om meer soortgelijke nummers te leveren of om vergelijkbare nummers uit te sluiten, afhankelijk van je antwoord.

Je kunt twee belangrijke informatie verstrekken om je stations te verbeteren. Wanneer een nummer wordt afgespeeld, selecteer je het menu met drie stippen ernaast en kies je Love zodat Radio meer van dat soort muziek afspeelt, of kies Dislike om dat soort muziek te vermijden.

Image
Image

Hoe u radionummers aan uw bibliotheek kunt toevoegen

Als je van het nummer houdt dat Apple Music Radio momenteel afspeelt, voeg het dan toe aan je bibliotheek om er altijd toegang toe te hebben.

Ga hiervoor naar het menu met drie stippen naast het actieve nummer en kies vervolgens Toevoegen aan bibliotheek.

Image
Image

Apple Music Radio-beperkingen

Toen Radio voor het eerst werd geïntroduceerd, was het een complete service die functies bood om stations te beheren, muziek te kopen en meer. Na verloop van tijd heeft Apple de meeste functies van Apple Music Radio verwijderd en is de service nu beperkt. U kunt bijvoorbeeld geen Apple Music Radio-zenders verwijderen. Als je eenmaal een zender hebt gemaakt, blijft deze voor altijd in je iTunes- of Muziek-app staan. Het veroorzaakt echter geen problemen omdat het alleen op het Radio-scherm in iTunes staat.

Enkele andere dingen die je niet kunt doen met Radio, waarvan sommige werden aangeboden in iTunes Radio, zijn onder meer:

  • Voeg nieuwe nummers of artiesten toe aan stations om ze persoonlijker te maken.
  • Voeg nummers toe aan een iTunes-verlanglijstje.
  • Beheer expliciete songtekstvoorkeuren per station.
  • Reset het iTunes-radiostation om al je feedback over 'Geliefde en niet leuk' ongedaan te maken.

Aanbevolen: