FM-radio gebruiken op uw iPhone of Android

Inhoudsopgave:

FM-radio gebruiken op uw iPhone of Android
FM-radio gebruiken op uw iPhone of Android
Anonim

Wist je dat je naar FM-radio kunt luisteren op een smartphone of tablet zonder een actieve dataverbinding? Je hebt een geactiveerde FM-chip en de juiste app nodig om het te laten werken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u op uw mobiele apparaat naar FM-radio kunt luisteren zonder een werkende mobiele dataverbinding of Wi-Fi. De onderstaande informatie is van toepassing op elk Android-apparaat.

Wat u nodig hebt om de FM-radiotuner in uw telefoon in te schakelen

Je hebt een paar dingen nodig om op je telefoon naar FM-radio te luisteren zonder een dataverbinding:

  • Een telefoon met een ingebouwde FM-radiochip: uw telefoon heeft een FM-radiofunctie nodig en die functie moet zijn ingeschakeld. Dit vereist dat de fabrikant de functionaliteit activeert en de koerier de functie accepteert.
  • Bekabelde oordopjes of koptelefoon: FM-radio werkt alleen met een antenne. Wanneer u naar een FM-radio-uitzending op uw telefoon luistert, gebruikt deze de draden in uw oordopjes of hoofdtelefoon als antenne.
  • Een FM-radio-app: zelfs als je telefoon een FM-radiochip heeft, heb je een app nodig die toegang heeft tot de chip, zoals NextRadio.

Hoe naar FM-radio luisteren zonder data in NextRadio

NextRadio is een door advertenties ondersteunde radio-app die u kunt downloaden van de Google Play Store. Het heeft vergelijkbare functionaliteit als andere radio-apps die radiostations via internet streamen. Het is ook in staat om gebruik te maken van de FM-radio-ontvangerchip van je telefoon.

Als je een actieve dataverbinding hebt, kun je naar streaming radiostations of lokale FM-uitzendingen luisteren. Wanneer u uw gegevensverbinding verliest, activeert u de modus Alleen FM.

Om de modus Alleen FM in NextRadio te activeren:

  1. Start de NextRadio-app.
  2. Tik op het ☰ (drie horizontale lijnen) menupictogram.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op FM only mode zodat de tuimelschakelaar naar rechts beweegt.

    Als uw telefoon geen ingeschakelde FM-chip heeft, is de optie FM only mode niet beschikbaar.

    Image
    Image

Als de modus Alleen FM is geactiveerd, gebruikt NextRadio standaard de ingebouwde FM-ontvangerchip in plaats van lokale zenders via internet te streamen. Als je lokale dataservice uitv alt of je mobiele service verliest, kun je nog steeds naar elk FM-station luisteren dat binnen bereik is.

Image
Image

Luisteren naar lokale FM-radiostations in NextRadio

Nadat je de modus Alleen FM in de NextRadio-app hebt geactiveerd, ben je klaar om op je telefoon naar lokale FM-radio te luisteren zonder je data-abonnement te gebruiken. Hiervoor heb je een bedrade koptelefoon of oordopjes nodig. Draadloze hoofdtelefoons werken niet omdat de telefoon de draden als antenne moet gebruiken.

Om naar lokale radio te luisteren met de NextRadio-app:

  1. Steek je koptelefoon of oordopjes in.
  2. Start de NextRadio-app.
  3. Tik op het ☰ (drie horizontale lijnen) menupictogram.
  4. Tik op Lokale FM-radio.
  5. Tik op de zender waarnaar u wilt luisteren.

    Image
    Image

Als je een actieve dataverbinding hebt en de zender ondersteunt dit, dan geeft NextRadio een logo weer voor de zender en informatie over het nummer of programma waar je naar luistert. Anders moet u het station dat u zoekt aan de hand van de roepletters identificeren.

Hoe de basistuner in NextRadio te gebruiken

NextRadio bevat ook een basistunerfunctie die werkt zoals elke andere FM-radio. In plaats van een zender te zoeken in een lijst met lokale zenders, biedt deze functie u een tuner die u kunt gebruiken om naar lokale zenders te zoeken. Ga naar de gewenste zender of gebruik de zoekfunctie om te zien wat er beschikbaar is.

De basistuner in NextRadio gebruiken zonder internetverbinding:

  1. Steek je koptelefoon of oordopjes in.
  2. Start de NextRadio-app.
  3. Tik op het ☰ (drie horizontale lijnen) menupictogram.
  4. Tik op Basic Tuner.
  5. Gebruik de interface om naar zenders te zoeken:

    • Tik op de knoppen - en + om de frequentie aan te passen.
    • Tik op de knoppen back en forward om de zoekfunctie te gebruiken. Wanneer u afstemt op een actieve zender, wordt deze automatisch afgespeeld.
    Image
    Image
  6. Tik op de knop stop om te stoppen met luisteren.

Bottom Line

FM-radio is geen functie die een smartphonefabrikant opzettelijk in hun telefoons heeft ingebouwd. Het is een bijproduct van sommige chips die fabrikanten gebruiken, die ingebouwde FM-ontvangers hebben naast de functies waarin de smartphonefabrikanten geïnteresseerd zijn.

Welke telefoons hebben FM-radio-ontvangers?

Smartphonefabrikanten schakelen vaak ingebouwde FM-radio-ontvangers uit. In sommige gevallen hebben providers gevraagd om de functie uit te schakelen, mogelijk om het gebruik van FM-chips aan te moedigen. Zelfs als ze wel FM-chips hadden, hebben ze geen koptelefoonaansluitingen. FM-chips zijn doorgaans niet in staat om signalen te ontvangen zonder koptelefoondraden om als antenne te dienen.

Terwijl iPhone-bezitters naar FM-radio kunnen luisteren met radio-apps voor iOS, kun je er niet op rekenen dat de lokale mobiele en datanetwerken tijdens een ramp in de lucht blijven. Radio-apps zijn geweldig voor regelmatig entertainmentgebruik, maar als je cruciale informatie nodig hebt tijdens een ramp zoals een orkaan, investeer dan in een batterijgevoede of noodradio.

Aanbevolen: