Hoe de Apple News-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Apple News-app te gebruiken
Hoe de Apple News-app te gebruiken
Anonim

Apple's Nieuws-app is een app voor het lezen van nieuws die gepubliceerde verhalen uit verschillende bronnen verzamelt, zoals een beter geformatteerde versie van RSS. Apple lanceerde de Nieuws-app eerst op iOS voordat deze werd uitgebracht voor macOS, ter vervanging van de inmiddels ter ziele gegane Kiosk-app op iOS. De Nieuws-app presenteert verhalen die het meest relevant zijn voor uw persoonlijke interesses en houdt u ook op de hoogte van de rest van de wereld.

De Apple News-app is alleen beschikbaar voor gebruikers met een iCloud-adres in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Waarom de Apple News-app gebruiken?

De moderne geïnformeerde wereldburger moet zijn nieuws uit verschillende bronnen halen. Elke nieuwsgierige lezer zal snel overweldigd worden door het aantal sites dat ze regelmatig willen bezoeken.

Het is dit ongemak dat RSS-feeds populair heeft gemaakt. Het lezen van RSS kan echter zijn als proberen te nippen aan een brandslang. Dit is wat Apple News wil oplossen. Met behulp van een mix van menselijke redacteuren en artikelstatistieken, worden verhalen gesorteerd op basis van persoonlijke interesse en geabonneerde feeds. Zelfs als je de grote sites niet volgt, zie je gegarandeerd het grote nieuws van de dag in Apple News zonder te verdwalen in het onkruid.

Kortom, Apple News is gepersonaliseerd en bruikbaar. Het is ook prachtig opgemaakt en geeft zelfs sites met veel advertenties weer in schone, leesbare tekst met niet-opdringerige advertenties.

Apple nieuwskanalen instellen

Wanneer je de Nieuws-app voor het eerst opent, wordt je gevraagd om enkele van je favoriete nieuwsbronnen te selecteren, die in de app 'kanalen' worden genoemd.

Image
Image

Je kunt ook onderwerpen als 'Technologie' volgen in plaats van specifieke kanalen. Voel je vrij om royaal te volgen; je kunt kanalen later altijd ontvolgen als je van gedachten verandert.

Werken met betaalde abonnementen

Als je al betaalde abonnementen hebt op een nieuwsuitzending, kan Apple News dat ook aan:

  • Als je een verhaal voor het kanaal opent, krijg je bovenaan het scherm de mogelijkheid om je te abonneren. Tik daarop en meld u vervolgens aan met uw inloggegevens om uw abonnement te activeren. Dit verspreidt zich over al uw iCloud-verbonden apparaten.
  • Je kunt je ook aanmelden voor betaalde abonnementen via Apple News met een in-app-aankoop. Deze abonnementen zijn gekoppeld aan uw Apple ID en worden gefactureerd als een app-abonnement. Je krijgt ook een bericht van het kanaal waarin wordt uitgelegd hoe je een login voor de website kunt maken, zodat je je abonnement in een browser kunt bekijken.

Stemmen op verhalen

Zodra je je kanalen hebt ingesteld, wil je "stemmen" op verhalen die je interesseren om het begrip van Apple News over je interesse te verfijnen:

  • Door een verhaal naar links te vegen, kun je het verhaal 'leuk vinden'. Naar rechts vegen "Vind ik niet leuk" het verhaal. Je kunt ook op de hartpictogrammen onderaan elk nieuwsbericht tikken om je mening te laten weten. Apple News gebruikt dit gegevenspunt vervolgens bij het voorstellen van nieuwsberichten.
  • Je kunt je mening ook op een heel kanaal registreren. Tik terwijl de kanaalpagina is geopend op de hartpictogrammen boven aan het scherm. Als je op Like heart tikt, zie je meer verhalen van dat kanaal in je feed. Als u op het Dislike-hart tikt, worden nieuwsberichten van dat kanaal volledig geblokkeerd.
  • Je kunt ook verhalen opslaan en delen. Wanneer je een verhaal deelt, wordt het gedeeld via het standaard iOS-aandeelblad. Opgeslagen verhalen zijn weggestopt onder aan het tabblad Kanalen om ze later te kunnen lezen.

Navigeren door Apple News

De hoofdnavigatie van de app bevindt zich onderaan het scherm. De primaire feed in Apple News, Today, toont de belangrijkste verhalen van de dag. Het eerste deel van Vandaag, Top Stories, toont de belangrijkste inhoud van de dag.

Als je liever hebt dat topverhalen alleen afkomstig zijn van je geselecteerde kanalen, kun je de bronnen beperken door naar Instellingen > Nieuws te gaan> Verhalen in vandaag beperken.

  • Scroll voorbij het gedeelte Topverhalen en je ziet Trending Stories. Deze verhalen worden gekozen door een algoritme op basis van hun populariteit bij andere lezers.
  • Hieronder Trending Stories is For You. Deze verhalen worden algoritmisch geselecteerd op basis van uw voorkeuren en antipathieën. Hier worden de meest gepersonaliseerde verhalen aan je gepresenteerd.
  • Ten slotte zie je onder Voor jou al je gevolgde kanalen. Apple News toont vijf verhalen van elk kanaal totdat het geen kanalen meer heeft.
  • In de ochtend en avond produceert Apple News ook de Digest. In deze sectie vindt u artikelen die zijn geselecteerd door menselijke redacteuren van Apple News.
  • Ten slotte configureert het tabblad Channels je gevolgde kanalen. U kunt zenders verwijderen of opnieuw ordenen met de Edit-knop in de rechterbovenhoek. Om meer kanalen toe te voegen, scrolt u naar de onderkant van de lijst en tikt u op de rode knop met het label Discover Channels & Topics

Apple News-meldingen beheren

Als je veel kanalen volgt, krijg je veel meldingen. Het is verstandig om het meldingsgeluid van Nieuws uit te schakelen, anders word je begraven in meldingsgeluiden.

Je kunt meldingen ook beperken tot specifieke kanalen:

  1. Open het menu aan de linkerkant van het scherm en scrol omlaag naar het gedeelte Beheren.
  2. Tik op Meldingen en e-mail.

    Image
    Image
  3. Tik op de schakelaars om meldingsrechten voor een specifiek kanaal toe te staan of te weigeren.

    Image
    Image

Aanbevolen: