Admiraal Grace Murray Hopper: The Mother of Cobol

Inhoudsopgave:

Admiraal Grace Murray Hopper: The Mother of Cobol
Admiraal Grace Murray Hopper: The Mother of Cobol
Anonim

Admiraal Grace Murray Hopper, bekend als de moeder van Cobol, was een computerpionier, marineofficier, onderwijzeres, docent en medaillewinnende vrouw op het gebied van informatica. Haar kennis, opleiding, vasthoudendheid en ervaring leidden tot haar internationale erkenning.

Wie is Grace Hopper? De vroege jaren

Grace Brewster Murray Hopper, geboren in december 1906 in New York City, was de dochter van W alter Fletcher Murray en Mary Campbell Van Horne. Als kind werd ze opgeleid in privéscholen en toonde ze al vroeg interesse in techniek.

Image
Image

Ze studeerde in 1928 af aan Phi Beta Kappa aan het Vassar College met een diploma in wiskunde en natuurkunde. Daarna behaalde ze in 1930 haar master in wiskunde aan Yale en een jaar later begon ze hetzelfde vak te doceren aan het Vassar College. Ze voltooide haar educatieve carrière in 1934 met haar Ph. D. in wiskunde. Later in haar leven werd ze zelf een opvoeder en een professionele docent op het gebied van informatica.

“Voor mij is programmeren meer dan een belangrijke praktische kunst. Het is ook een gigantische onderneming in de fundamenten van kennis.”

Admiraal Hopper's marinecarrière

Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerde Grace Murray Hopper dienst te nemen bij de marine, maar ze wezen haar af vanwege haar leeftijd (34) en kleine gest alte. Daarna nam ze afscheid van haar werk aan het Vassar College om zich aan te sluiten bij het United States Naval Reserve (Women's Reserve), bekend als WAVES.

Image
Image

Na haar opleiding aan de Naval Reserve Midshipmen's School in Massachusetts behaalde ze haar diploma als eerste in haar klas. Ze werd vervolgens toegewezen aan het Bureau of Ships Computation Project aan de Harvard University als luitenant, junior grade.

Ze hield de rest van haar leven vast aan haar band met de Marine Reserve, ook al leverde ze belangrijke technologische bijdragen. Hoewel de marine haar overplaatsing naar de marine buiten de reserve nooit goedkeurde, behaalde ze de rang van commandant in 1966, kapitein in 1973, commodore in 1983 en schout bij nacht in 1985.

“Leiderschap is tweerichtingsverkeer, loyaliteit omhoog en loyaliteit omlaag. Respect voor je meerderen; zorg voor je bemanning.”

In 1987 ontving ze de Defense Distinguished Service Medal, de hoogste militaire onderscheiding voor niet-gevechten.

Waar staat Grace Hopper om bekend?

Terwijl hij bij het Bureau of Ships Computation Project aan Harvard werkte, werkte Hopper samen met een andere computerpionier, Howard Aiken. Onder leiding van Aiken ontwikkelde het team de Mark I-computer, ook wel bekend als de Automatic Sequence Controlled Calculator. Hopper kreeg de taak om de Mark I te programmeren en schreef een gebruikershandleiding van meer dan 500 pagina's voor deze vroege elektromechanische computer.

De berekeningen van haar en het team zouden essentieel zijn voor de oorlogsinspanning. Het leger gebruikte ze voor het berekenen van rakettrajecten, het kalibreren van mijnenvegers en het maken van afstandstabellen voor nieuwe wapens.

Image
Image

Mark II en Mark III volgden al snel. Zoals het verhaal gaat, vond het team op een avond in 1947 een mot in de Mark II, waardoor Hopper de eerste was die een computerprobleem een 'bug' noemde. Hopper zette haar werk bij het Harvard Computation Lab voort tot 1949.

Ze trad vervolgens toe tot de Eckert-Mauchly Computer Corporation, later overgenomen door Remington Rand. Ze werkte als senior wiskundige in het team dat UNIVAC I ontwikkelde, de eerste grootschalige, volledig elektronische computer die in 1950 op de markt kwam.

“Vanaf dat moment, toen er iets mis ging met een computer, zeiden we dat er bugs in zaten.”

Het was in die tijd dat Hopper een nieuwe computertaal voorstelde. Ze geloofde dat mensen een programmeertaal op grotere schaal zouden gebruiken met Engelse woorden in plaats van alleen symbolen. Hoewel het bedrijf haar suggestie een paar jaar afwees, gaf Hopper haar idee niet op en ontwikkelde de eerste computertaalcompiler.

In 1952 werd de eerste versie van het programma geboren, genaamd A-0. Dit programma, dat fungeerde als een linker, gaf programmeurs de mogelijkheid om programma's voor meerdere computers te schrijven in plaats van voor individuele computers. En de compiler "vertaalde in feite wiskundige notatie in machinecode."

“Ze vertelden me dat computers alleen maar konden rekenen.”

Tussen 1954 en 1955 kwam Flow-Matic, een op compilers gebaseerde programmeertaal die Engelse instructies als commando's gebruikt. Het programma kwam in 1958 beschikbaar voor het publiek. Flow-Matic was het concept dat Cobol vorm gaf.

Cobol (gemeenschappelijke bedrijfsgerichte taal), gedefinieerd in 1959, is een programmeertaal voor gegevensverwerkers die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. Hopper promootte deze taal in de jaren zestig in zowel de militaire als de particuliere sector. In de jaren 70 was Cobol wereldwijd de meest gebruikte computertaal.

Image
Image

Hopper was directeur van de Navy Programming Languages Group, ontwikkelde validatiesoftware voor Cobol en de compiler maakte deel uit van het standaardisatieprogramma voor de hele marine.

In de jaren 70 ontwikkelde ze standaarden voor het testen van computersystemen en componenten. Het National Bureau of Standards (nu het National Institute of Standards and Technology (NIST)) heeft deze tests overgenomen.

"De gevaarlijkste zin in de taal is: 'We hebben het altijd zo gedaan.'"

De tijdlijn van een erfenis

1906: Geboren in New York City.

1928: Afgestudeerd Phi Beta Kappa van Vassar College.

1930: behaalde haar master in wiskunde aan de Yale University en trouwde met Vincent Foster Hopper, professor aan de New York University.

1931: Begon wiskunde te doceren aan het Vassar College.

1934: Heeft haar Ph. D. in wiskunde aan de Yale University.

1943: Toegetreden tot de U. S. Naval Reserve (WAVES).

1944: In opdracht als luitenant, junior grade, en toegewezen aan het Bureau of Ships Computation Project aan de Harvard University.

1945: Gescheiden van haar man, Vincent Foster Hopper.

1949: Werkte bij de Eckert-Mauchly Computer Corporation als senior wiskundige.

1952: Ontwikkelde de eerste compiler voor computertaal.

1954: Ontwikkelde met haar team de programmeertalen Math-Matic en Flow-Matic.

1959: Definieerde de Cobol-programmeertaal en werd docent aan de Moore School of Electrical Engineering aan de Universiteit van Pennsylvania.

1966: Verdiende de rang van commandant en trok zich terug uit de Marine Reserve.

1967, 1971, 1972: teruggeroepen voor actieve dienst in de Marine Reserve, weer met pensioen en weer in actieve dienst.

"Ik schijn veel met pensioen te gaan."

1972 - 1978: Was een professionele docent aan de George Washington University.

1973: Verdiende de rang van kapitein in de Naval Reserve en de eerste Amerikaanse en vrouw die werd benoemd tot Distinguished Fellow van de British Computer Society.

1983: Verdiende de rang van commodore in de Naval Reserve door speciale presidentiële benoeming door president Ronald Reagan.

1985: Verdiende de rang van schout bij nacht in de Marine Reserve.

1986 - 1987: Voorgoed teruggetrokken uit de Naval Reserve en ontving de Defense Distinguished Service Medal.

1988: ontving de National Medal of Technology.

1991: benoemd tot Fellow van de American Academy of Arts and Sciences.

In januari 1992, op 85-jarige leeftijd, stierf admiraal Grace Murray Hopper een natuurlijke dood in haar slaap en werd met volledige militaire eer begraven op de Arlington National Cemetery. Ze had geen kinderen. Na haar overlijden ontving ze de Presidential Medal of Freedom als erkenning voor haar bijdragen aan de computerwetenschapsindustrie.

Bedankt, Grace Murray Hopper

Alleen al wat betreft Cobol, hebben herzieningen ervan in de afgelopen decennia geleid tot objectgeoriënteerde syntaxis die worden gebruikt door leveranciers zoals IBM en Fujitsu. Cobol-programma's draaien nog steeds op besturingssystemen zoals Unix en Windows. En het concept van het gebruik van Engelse uitspraken als computercommando's heeft niet alleen de programmeertalen beïnvloed, maar ook de mensen die ze schrijven en elke dag gebruiken.

“Een schip in de haven is veilig, maar daar zijn schepen niet voor. Zeil de zee op en doe nieuwe dingen.”

Zonder de bijdragen van Grace Murray Hopper zouden we niet zijn waar we nu zijn in de wereld van technologie. Dank u, admiraal Grace Murray Hopper.

Lees meer over andere invloedrijke vrouwen in de technologie met onze lijst met belangrijke vrouwen in de geschiedenis van videogames.