Hoe Windows 10 te activeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 te activeren
Hoe Windows 10 te activeren
Anonim

Wat te weten

  • Met productcode: Start > Instellingen > Update & Beveiliging >Activation en selecteer Change product key of Update product key.
  • Met digitale licentie: meld u aan bij Windows als beheerder, maak verbinding met internet en meld u aan bij uw Microsoft-account.
  • Zorg ervoor dat u uw Microsoft-account koppelt aan uw digitale licentie voor het geval u Windows opnieuw moet installeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Windows 10 activeert. Hoewel u Windows 10 kunt gebruiken zonder het te activeren, kunt u pas volledig profiteren van de functies als u dat doet.

Bottom Line

Als uw installatie van Windows niet is geactiveerd, kunt u Windows Defender Security Center, dat uw computer beschermt tegen virussen en andere malware, niet gebruiken. Als u een nieuw exemplaar van Windows op uw pc hebt geïnstalleerd, moet u dit waarschijnlijk activeren met een productsleutel of een digitale licentie. Als u Windows onlangs opnieuw hebt geïnstalleerd, kunt u dezelfde productsleutel gebruiken om het opnieuw te activeren of dezelfde digitale licentie gebruiken als deze aan uw Microsoft-account is gekoppeld.

Hoe weet u of Windows 10 is geactiveerd?

Om te zien of uw Windows 10-installatie is geactiveerd, gaat u naar Start > Instellingen > Update & Beveiliging en selecteer vervolgens het tabblad Activatie. Kijk in de sectie Activering onder Windows.

Image
Image

Windows 10 activeren met een productsleutel

Als u een exemplaar van Windows 10 bij een winkelier hebt gekocht, moet deze worden geleverd met een productsleutel van 25 tekens. Als u het niet hebt ingevoerd toen u Windows voor het eerst installeerde, kunt u Windows activeren met een productsleutel door deze stappen te volgen:

U moet zijn aangemeld bij Windows als beheerder en verbonden zijn met internet om Windows 10 te activeren.

  1. Selecteer het Windows Start-menu en selecteer vervolgens Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Update & Beveiliging.

    Image
    Image
  3. Selecteer Activation in de linkerzijbalk en selecteer vervolgens Change product key of Update product key.

    Image
    Image
  4. Voer de productcode in en selecteer Next.

    Image
    Image

    De productsleutel bevindt zich mogelijk in de doos of uw bestelinformatie als u deze online heeft gekocht.

Windows 10 activeren met een digitale licentie

Je digitale Windows 10-licentie is gekoppeld aan je computer en wordt geactiveerd zodra je verbinding maakt met internet en als beheerder inlogt op je Microsoft-account. Als u Windows opnieuw installeert, selecteert u Ik heb geen productsleutel tijdens de installatie.

Als Windows niet automatisch wordt geactiveerd, ga dan naar Start > Instellingen > Update &Beveiliging> Activation en selecteer Troubleshoot onder de Windows-sectie (niet de optie Troubleshoot in de linkerzijbalk). De probleemoplosser begeleidt u bij het inloggen op het Microsoft-account en u wordt gevraagd de computer te kiezen die aan uw digitale licentie is gekoppeld. Vink het vakje Dit is het apparaat dat ik nu gebruik aan en selecteer Activeren

Als je een van de hardwarecomponenten van je computer hebt gewijzigd, selecteer dan Ik heb onlangs hardware op dit apparaat gewijzigd als je de optie hebt.

Microsoft-account toevoegen aan Windows 10

U moet uw geactiveerde exemplaar van Windows 10 koppelen aan een Microsoft-account als u besluit Windows opnieuw te installeren. Op die manier kunt u uw besturingssysteem opnieuw activeren door u gewoon aan te melden. Als u deze stap tijdens de installatie hebt overgeslagen, gaat u naar Start > Instellingen >Update & Security > Activation en selecteer Account toevoegen

Om er zeker van te zijn dat uw Microsoft-account is gekoppeld, logt u in bij Windows als beheerder, gaat u naar Start > Instellingen >Accounts en selecteer Uw info in de linkerzijbalk. Als u een e-mailadres ziet onder Gebruiker , is uw exemplaar van Windows 10 verbonden met het Microsoft-account dat aan dat e-mailadres is gekoppeld.

Image
Image

Hoe kan ik Windows 10 gratis activeren?

Om Windows 10 te activeren, hebt u een digitale licentie of een productsleutel nodig. Sommige websites bieden gratis productsleutels en licenties aan, maar het gebruik van dergelijke diensten wordt beschouwd als piraterij en technisch gezien illegaal. Als u echter een oudere versie van Windows gebruikt, kunt u mogelijk gratis upgraden naar Windows 10.

FAQ

    Hoe verwijder ik het "Activeer Windows"-watermerkbericht op mijn scherm?

    De beste manier om van het Activeer Windows-watermerk af te komen, is door uw besturingssysteem te activeren met een van de bovenstaande methoden. Als u nog niet klaar bent om Windows 10 te activeren, zijn er enkele tijdelijke oplossingen om het watermerk te verwijderen. Er zijn online watermerkverwijderaars, maar doe je onderzoek om ervoor te zorgen dat je alleen een gerenommeerde tool gebruikt en niet een die is ontworpen om piraterij te vergemakkelijken. Een andere methode is om naar uw Windows Configuratiescherm te gaan en de sectie Toegankelijkheid te vinden. Stel uw weergavemodus in op Grote pictogrammen en selecteer vervolgens Maak de computer beter zichtbaar Scroll naar beneden en plaats een vinkje naast Verwijderen achtergrondafbeeldingen (indien beschikbaar)

    Hoe activeer je Windows 7?

    Voor Windows 7: klik met de Start-knop met de rechtermuisknop op Computer en selecteer Properties> Activeer Windows Now > Activeer Windows Online Now Voer uw beheerderswachtwoord in als daarom wordt gevraagd, en voer vervolgens uw Windows 7-productcode in. U kunt Windows 7 ook telefonisch activeren. Wanneer u Windows nu activeren bereikt, selecteert u Laat me andere manieren zien om te activeren Voer uw productsleutel in, selecteer Volgendeen selecteer vervolgens Gebruik het automatische telefoonsysteem Zoek uw locatie en gebruik het juiste nummer om de automatische telefoonactivering te voltooien.

    Hoe activeer je Windows 8.1?

    Voer " PC-instellingen" in het Start-vak in en selecteer vervolgens PC-instellingens. Kies Activeer Windows, voer uw productsleutel in en volg de aanwijzingen. Als u geen internetverbinding hebt nadat u op Windows activeren hebt geklikt, selecteert u Contact opnemen met de klantenserviceZoek het juiste nummer voor uw regio en bel vervolgens om toegang te krijgen tot het automatische activeringssysteem.

Aanbevolen: