Petcube Cam Review: de meest betaalbare HD-camera van Petcube

Inhoudsopgave:

Petcube Cam Review: de meest betaalbare HD-camera van Petcube
Petcube Cam Review: de meest betaalbare HD-camera van Petcube
Anonim

Bottom Line

De Petcube Cam is een goede aanvullende camera voor andere Petcube-producten. Het heeft echter geen huisdierspecifieke interactiviteit die het onderscheidt van budgetcamera's voor thuisbeveiliging.

Petcube Cam

Image
Image

Petcube heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

Petcube heeft een aantal leuke producten ontwikkeld speciaal voor huisdieren, maar de Petcube Cam is ontworpen voor mensen - of in ieder geval voor hun portemonnee. De Cam is betaalbaar en discreet genoeg om een beveiligingscamera voor thuis te zijn. Het mist misschien de interactieve functies die mensen associëren met camera's voor huisdieren, maar er zijn enkele voordelen om deel uit te maken van het Petcube-ecosysteem. Ik heb het een paar weken getest met de hulp van twee donzige metgezellen.

Ontwerp: minimalistisch ontwerp voor rustige dierenliefhebbers

De Petcube Cam is vrij klein met 2,4 x 2,1 x 3,2 inch, ongeveer zo groot als een appel. Hij kan op een plat oppervlak zitten, maar door zijn lichte gewicht zijn hondenstaarten een reëel gevaar. De andere optie is om het te monteren met behulp van een kleine metalen plaat. De camera kan in zijn plastic behuizing worden geklapt, zodat hij in elke richting kan worden gemonteerd, zelfs ondersteboven.

Het monteren van de camera is de beste optie als deze bedoeld is voor beveiliging.

De USB-kabel is 2 meter lang, wat de plaatsing van de Cam enigszins beperkt. Het monteren van de Cam is de beste optie als het doel is voor veiligheid, zelfs de veiligheid om te kunnen kijken naar oppassers van huisdieren, maar ik heb ervoor gekozen om het op een tafel te testen, zodat ik kon genieten van enkele close-ups van de neuzen van mijn huisdieren.

Configuratieproces: binnen een minuut klaar voor gebruik

Om de Cam te gebruiken, moest ik eerst de Petcube-app downloaden. Eerdere Petcube-producten duurden niet lang om in te stellen, maar de Petcube Cam was nog sneller. Mijn telefoon detecteerde de Cam onmiddellijk en het koppelen van de twee was net zo eenvoudig als de Cam de QR-code tonen die door de app werd gegenereerd.

Image
Image

Zodra ik mijn wifi-wachtwoord invoerde, was de installatie voltooid. Het proces duurde minder dan een minuut. De firmware-update die volgde duurde een paar minuten, maar niet genoeg tijd om mijn huisdieren te missen.

Prestaties: een camera voor huisdieren zonder franje

De Petcube Cam neemt op in 1080p en heeft een gezichtsveld van 110 graden dat een hele kamer beslaat. Bij weinig licht start een infraroodsensor de automatische nachtzichtmodus. De Cam ondersteunt alleen 2,4 GHz Wi-Fi, dus de opnamekwaliteit had af en toe last van buffering en haperingen.

De Petcube Cam neemt op in 1080p en heeft een gezichtsveld van 110 graden dat een hele kamer beslaat.

De beeldkwaliteit was duidelijk en gedetailleerd toen mijn huisdieren gewoon rondslingerden. Omdat de Cam niet de interactieve functies heeft die andere Petcube-producten hebben, deden mijn huisdieren zelden iets voor de camera dat ik toch zou willen delen.

De Cam heeft tweerichtingsaudio, die kan worden ingesteld op push-to-talk in de app. De luidspreker is een beetje ondermaats, dus mijn stem was blikkerig en miste diepte. Het volume is voldoende om een heel huis te bedekken.

Ongeacht in welke kamer mijn hond zich bevond, hij kwam aanrennen elke keer dat ik hem naar de camera riep.

Ongeacht in welke kamer mijn hond zich bevond, hij kwam aanrennen elke keer dat ik hem naar de camera riep. Omdat ik zelf af en toe een dierenoppas ben, krijg ik gemoedsrust, wetende dat ouders van huisdieren regelmatig kunnen inchecken en dat ik alle vragen kan beantwoorden die een telefoontje niet waard zijn.

Image
Image

Ondersteuning en software: geef de abonnementen door

Petcube werkt samen met Fuzzy Pet He alth om live dierenartschat op te nemen via de Petcube-app. Het gebruik van Fuzzy Pet He alth kost $ 5 per maand. Sommige mensen van wie de huisdieren frequente gezondheidsproblemen hebben die moeten worden gecontroleerd, kunnen hier wat aan hebben. Dat gezegd hebbende, raad ik dit persoonlijk niet aan voor mensen met relatief jonge, gezonde huisdieren. 60 dollar per jaar uitgeven is naar mijn mening veel voor de mogelijkheid om met een dierenarts te praten elke keer dat mijn kat iets eet dat ze op de grond vindt.

Een praatje met een dierenarts kan echter nuttig zijn om symptomen te controleren, uit te zoeken of iets een noodgeval is of om door eerste hulp te worden geleid. Mijn dierenarts kan al die dingen doen en ze beantwoorden de telefoon gratis.

Image
Image

Petcube Care lidmaatschap is een andere zaak. Vanaf $ 4 per maand is dit abonnement vereist voor het opslaan van videogeschiedenis in de cloudopslag van Petcube. Abonnees kunnen ook meldingen ontvangen wanneer de Cam mensen detecteert in plaats van huisdieren.

Omdat de Cam geen snoepjes weggooit of huisdieren plaagt met een laser, is het onwaarschijnlijk dat ik een video opneem van mijn huisdieren die iets schattigs of grappigs genoeg doen om te delen. Daarom zou ik het abonnement overslaan als de Cam mijn enige Petcube-product was. Anders zouden de clips en videogeschiedenis leuk zijn om te hebben.

Prijs: Petcube's meest betaalbare camera voor huisdieren

De Cam is een uitgeklede versie van de andere producten van Petcube, die zich meestal aan de bovenkant van de markt bevinden. Voor $ 40 is het echter duurder dan andere camera's voor huisdieren met vergelijkbare specificaties. Die prijs maakt de Cam een goede aanvulling op huizen met andere Petcube-producten. Voor shoppers die gewoon de zekerheid willen hebben dat ze bij hun huisdieren kunnen kijken, zijn goedkopere opties logischer.

Image
Image

Petcube Cam vs. Petcube Bites 2

Tussen zijn kleine formaat en de mogelijkheid om hem magnetisch te monteren, past de Petcube Cam vrijwel overal en trekt niet meer aandacht dan een beveiligingscamera voor thuis. De prestaties zijn ook vergelijkbaar met die van andere budgetbeveiligingscamera's. Mensen die al andere Petcube-producten bezitten en zich abonneren op Petcube Care, zullen de Cam als een goede aanvulling vinden, maar niets over hem schreeuwt "pet cam". Het is duidelijk ontworpen om de kloof te overbruggen tussen betaalbare beveiliging en hun dure op huisdieren gerichte apparaten.

Als speciale camera voor huisdieren is de Petcube Bites 2 een stuk leuker. In tegenstelling tot de Play 2, die een ingebouwde laser heeft om katten te verleiden om te spelen, is de Bites 2 zeer geschikt voor zowel katten- als hondenbezitters. De Bites 2 verdeelt, of beter gezegd, slingert, lekkernijen door de kamer met groot effect: zodra huisdieren leren dat de bel betekent dat ze waarschijnlijk een snack zullen krijgen, hoeven ze nooit meer voor de camera te worden geroepen. De Bites 2 is ontworpen met huisdieren in gedachten.

De Petcube Cam overbrugt de kloof tussen beveiligingscamera's voor thuis en leuke uitspattingen voor mensen die geobsedeerd zijn door huisdieren. Het is een betaalbare camera voor huisdieren, hoewel het veel van de toeters en bellen van duurdere modellen mist.

Specs

  • Productnaam Cam
  • Product Merk Petcube
  • UPC CC10US
  • Prijs $49.99
  • Releasedatum juli 2020
  • Gewicht 8.47 oz.
  • Productafmetingen 2,4 x 2,1 x 3,2 inch.
  • Kleur Wit
  • Garantie 1 jaar garantie; 2 jaar garantie met Petcube Care-lidmaatschap
  • Connectiviteitsopties Wi-Fi, iOS 11 en hoger, Android 7.1.2 en hoger
  • Opnamekwaliteit 1080p, 8x optische zoom
  • Nachtzicht automatisch, IR

Aanbevolen: