Kinivo 550BN HDMI Switch Review: een 5-ingang, 4K / 60Hz-schakelaar voor de meest veeleisende liefhebbers van home-entertainment

Inhoudsopgave:

Kinivo 550BN HDMI Switch Review: een 5-ingang, 4K / 60Hz-schakelaar voor de meest veeleisende liefhebbers van home-entertainment
Kinivo 550BN HDMI Switch Review: een 5-ingang, 4K / 60Hz-schakelaar voor de meest veeleisende liefhebbers van home-entertainment
Anonim

Bottom Line

De Kinivo 550BN HDMI-switch is een geweldige oplossing voor mensen met veel 4K-apparaten, met slots voor maximaal vijf ingangen. Er zijn echter goedkopere opties voor degenen die die schaamte van poorten niet nodig hebben.

Kinivo 550BN HDMI-schakelaar

Image
Image

We hebben de Kinivo 550BN HDMI Switch gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Kinivo 550BN is een HDMI-switcher die is gemaakt met krachtige gebruikers in gedachten: vijf ingangen, 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 60 Hz. Als je veel apparaten hebt die je op je 4K-tv of -scherm moet aansluiten, dan is de 550BN zeker de moeite van het bekijken waard. Toen we het testten, presteerde de schakelaar betrouwbaar, met een automatische schakelfunctie van negen seconden en levendige kleuren. Om echter zoveel ingangen in zo'n klein kastje te stoppen, bevinden zich verschillende poorten aan de zijkanten van de switcher, waardoor dikke HDMI-kabels in het zicht blijven op je console of bureau. Dit is een beetje teleurstellend, aangezien de Kinivo een van de duurdere HDMI-switches van minder dan $ 50 is.

Image
Image

Ontwerp: een overvolle doos

De Kinivo-switch heeft vijf HDMI-ingangspoorten, één HDMI-uitgang, een AC-adapter en een afstandsbediening. Om de box zo klein mogelijk te houden, zitten slechts vier van de ingangen aan de achterkant; één ingang bevindt zich aan de rechterkant en de uitgang bevindt zich aan de linkerkant. Helaas maakt dit het moeilijker om kabels op een prettige manier te ordenen. De doos zelf is gemaakt van robuust plastic en de zijkanten zijn gemetalliseerd. De onderkant heeft rubberen voetjes voor grip en de bovenkant heeft een glanzende zwarte afwerking met een enorm Kinivo-logo erop.

Het hebben van een HDMI-kabel en een AC-adapterkabel die uit de zijkanten staken, maakte het kabelbeheer een stuk lastiger.

Het is niet de mooiste HDMI-switcher op de markt, maar hij draait 4k-video op 60 Hz, is HDCP 2.2-compatibel, heeft een enorm aantal ingangen en is slechts 6,9 x 2,5 x 1,0 inch. Het wordt ook geleverd met een zeer robuuste gebruikershandleiding, die zelfs populaire apparaten vermeldt die automatisch overschakelen niet ondersteunen (en het verklaart waarom ze niet worden ondersteund). De afstandsbediening maakt gebruik van IR-signalering en bevat knoppen voor de vijf ingangen, evenals pijlen om door de ingangen te bladeren.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig met een onaantrekkelijk resultaat

Om de Kinivo HDMI Switch in te stellen, hebben we drie HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang aangesloten, samen met de meegeleverde AC-adapter. De schakelaar stelt zichzelf automatisch in op de actieve HDMI-ingang. We hebben ons best gedaan om de schakelaar op een oogstrelende manier in te stellen, maar met een HDMI-kabel en een AC-adapterkabel die uit de zijkanten staken, werd kabelbeheer een stuk lastiger. We hadden liever een langere/bredere switcher gehad met alle zeven poorten aan de achterkant. De schakelaar zelf zou groter zijn geweest, maar het zou veel gemakkelijker zijn om lelijke kabels te verbergen, een compromis dat we graag hadden gesloten.

Image
Image

Kenmerken: Rijk aan opties

Deze kleine switcher zit boordevol functies. Het geeft tot 4K weer bij 60 Hz, kan worden uitgevoerd vanaf maximaal vijf apparaten en heeft automatische schakeling. Het enige nadeel is dat deze switch geen ingebouwde HDMI-splitter heeft, wat betekent dat je een oplossing van derden moet gebruiken om audio om te leiden als je geluidssysteem gescheiden is van je weergaveapparaat. In ons geval hebben we de Kinivo Switch getest met de BenQ HT3550, die een RCA-uitgang heeft die we hebben aangesloten op de rest van ons geluidssysteem. Zodra u uw A/V-systeem correct hebt ingesteld, ondersteunt de Kinivo-switch Dolby digitale codering, HDCP, HDR, 3D-video en een 18 Gbps-verbinding. Het wordt zelfs geleverd met een garantie van twee jaar als u extra ondersteuning nodig heeft.

De Kinivo Switch is scherp geprijsd, zeker gezien de vijf ingangen.

Image
Image

Bottom Line

De Kinivo-schakelaar duurt ongeveer negen seconden om tussen ingangen te schakelen wanneer daarom wordt gevraagd, niet de hoogste snelheid, maar in lijn met andere HDMI-schakelaars van minder dan $ 50. Toen we de verversingssnelheid bij 4K testten, leverde het, zoals beloofd, 60 Hz. Over het algemeen was het een eenvoudige en aangename schakelaar om te gebruiken, hoewel het meest opmerkelijke kenmerk het enorme aantal ingangen is dat het kan ondersteunen. Hoewel er maximaal vijf ingangen nodig zijn, hebben we alleen getest met drie ingangen: een pc, een Nintendo Switch en een Playstation 4. Video wordt prachtig afgespeeld, met HDCP-ondersteuning en schoon geluid. Gamen was een vergelijkbare naadloze ervaring, zonder merkbare vertraging tussen onze controllerinvoer en het scherm.

Prijs: goed geprijsd als je alle vijf ingangen nodig hebt

Voor ongeveer $ 45 is de Kinivo Switch scherp geprijsd, vooral gezien de vijf ingangen. Voor deze prijs hebben de meeste concurrenten slechts vier ingangen. Het ontbreken van enkele extra's, zoals de Picture-in-Picture-modus, is echter een beetje teleurstellend voor deze prijs.

Kinivo 550BN HDMI-switch vs. Smartooo 23031 HDMI-switcher

Onder de sub-$50 HDMI-switches geeft de Smartooo 3-ingang 4K/60Hz Switch de Kinivo een run voor zijn geld. De Smartooo heeft slechts 3 ingangen, maar hij presteert net zo goed en kost slechts $ 30. Met dezelfde resolutie en verversingssnelheid is de Smartooo een prima keuze als je niet een groot aantal van vier of meer apparaten hebt om op je scherm aan te sluiten.

Een geweldige switcher met enkele kanttekeningen

Voor $ 45 is de Kinivo-schakelaar met vijf ingangen 4K/60Hz een solide aankoop. Als je echter maar drie of vier ingangen nodig hebt, is het de moeite waard om naar de concurrentie te kijken, die vaak goedkoper is en in sommige gevallen vollediger is uitgerust. Voor degenen die de vijf ingangen waarderen, presteert de Kinivo-schakelaar netjes en betrouwbaar, maar het kan wat kabelbeheerproblemen veroorzaken.

Specs

  • Productnaam 550BN HDMI-schakelaar
  • Product Merk Kinivo
  • MPN SW-550BN
  • Prijs $45,00
  • Releasedatum april 2018
  • Productafmetingen 6,9 x 2,5 x 1 inch.
  • Garantie twee jaar
  • Schermresolutie 4k @ 60Hz
  • Poorten 5 HDMI In, 1 HDMI Out
  • Ondersteunde formaten HDR, Dolby Vision, 3D

Aanbevolen: