Hoe een DPC Watchdog-overtreding in Windows 10 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe een DPC Watchdog-overtreding in Windows 10 op te lossen
Hoe een DPC Watchdog-overtreding in Windows 10 op te lossen
Anonim

Een DPC_WATCHDOG_VIOLATION-foutmelding is meestal gerelateerd aan een probleem met het apparaatstuurprogramma en verschijnt op een Blue Screen of Death (BSOD).

De foutmelding wordt geactiveerd door de DPC Watchdog Timer wanneer deze detecteert dat een DPC (Deferred Procedure Call) voorbij de vooraf bepaalde looptijd loopt.

DPC Watchdog-overtredingsfouten

Image
Image

Deze fout is ook bekend onder de STOP-code 0x00000133 (kortweg 0x133). Mogelijk ziet u het foutbericht of de STOP-code op schijnbaar willekeurige momenten of tijdens een bepaalde situatie, zoals wanneer de computer voor het eerst opstart of bijna wordt afgesloten, kort na een Windows- of andere software-update of -installatie, of tijdens het gebruik van een bepaald programma of apparaat.

Aangezien DPC Watchdog-overtredingsfouten vaker wel dan niet worden veroorzaakt door een defect apparaatstuurprogramma, is dat meestal de oplossing. De specifieke bestuurder die de schuld krijgt, is niet voor iedereen hetzelfde; sommige mensen hebben geluk gehad met het repareren van het opslagstuurprogramma of het stuurprogramma van de videokaart.

Als DPC_WATCHDOG_VIOLATION niet het exacte bericht is dat u ziet met de fout of 0x00000133 niet de STOP-code is, bekijk dan onze volledige lijst met STOP-foutcodes en raadpleeg de informatie over probleemoplossing voor het bericht dat u ziet.

Hoe DPC Watchdog-schendingsfout in Windows 10 op te lossen

Volg deze suggesties om eerst de eenvoudiger mogelijke oplossingen aan te pakken voordat u verdergaat met de meer geavanceerde stappen.

Opstarten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden is vereist als u niet in Windows kunt komen vanwege de blauwe schermfout.

  1. Start de computer opnieuw op. Een herstart is moeiteloos en zou het eerste moeten zijn dat u probeert, omdat het een tijdelijke toevalstreffer kan zijn. Bovendien lost herstarten meestal veel kortstondige problemen op, wat hier het geval zou kunnen zijn.

    Als u door de fout niet opnieuw kunt opstarten, houdt u de fysieke aan/uit-knop ingedrukt totdat het systeem wordt uitgeschakeld en wacht u een minuut voordat u weer opstart.

  2. Maak recente wijzigingen aan de computer ongedaan. BSOD's hebben de neiging om te gebeuren nadat een bepaald ding is veranderd.

    Afhankelijk van de situatie hebben sommige gebruikers geluk gehad met het oplossen van de fout door:

    • Een programma verwijderen
    • Een USB-apparaat op een andere poort aansluiten
    • Een chauffeur terugdraaien
    • Systeemherstel uitvoeren
    • Een overklok ongedaan maken

    Als het volgen van een van die tips nuttig blijkt, is het van vitaal belang om dit verder te onderzoeken en herhaling van dat gedrag te voorkomen. Als uw telefoon die is aangesloten op een USB-poort bijvoorbeeld de fout met het blauwe scherm veroorzaakt en het wisselen van poorten dit verhelpt, probeer dan de gerelateerde stuurprogramma's bij te werken (zie hieronder).

  3. Installeer alle verouderde/ontbrekende stuurprogramma's. Onjuiste of ontbrekende stuurprogramma's zijn de gebruikelijke oplossing voor DPC_WATCHDOG_VIOLATION-fouten.

    Als je het apparaat kunt identificeren dat de fout veroorzaakt, ga dan eerst daarheen. Als het gebruik van het touchpad van uw laptop bijvoorbeeld het blauwe scherm veroorzaakt, gebruik dan een muis of het toetsenbord om dat stuurprogramma te verwijderen en download vervolgens het meest recente stuurprogramma van de website van de fabrikant.

    Als je niet zeker weet welk stuurprogramma je moet bijwerken, controleer ze dan allemaal met een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's zoals Driver Booster.

    Image
    Image
  4. Sommige mensen hebben problemen gehad met het iastor.sys-stuurprogramma. Als dat uw situatie is of als u wilt zien of de fout hiermee wordt verholpen, vervangt u het stuurprogramma door het Microsoft storahci.sys-stuurprogramma:

    1. Apparaatbeheer openen.
    2. Breid de IDE ATA/ATAPI-controllers categorie uit als je het ziet.
    3. Klik met de rechtermuisknop op de controller met "SATA AHCI" in de naam en selecteer Properties.
    4. Selecteer op het tabblad Driver Driver Details. Als er iastor.sys staat, verlaat u het detailvenster en gaat u verder met deze stappen; ga anders verder met stap 5.
    5. Kies Stuurprogramma bijwerken > Blader op mijn computer naar stuurprogramma's > Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma's op mijn computer.
    6. Selecteer Standard SATA AHCI Controller en dan Next om de installatie te starten.
  5. De DPC Watchdog Violation-fout treedt bij sommige mensen op wanneer de stuurprogramma's voor een draadloos plug-and-play USB-apparaat niet samenwerken met Windows.

    Probeer het los te koppelen of uit te schakelen in Apparaatbeheer om te zien of de BSOD zich herha alt.

    Zelfs als je geen draadloos USB-apparaat gebruikt of als het niet de schuld is van de watchdog-fout, moet je terwijl je in Apparaatbeheer bent, controleren op eventuele meldingen die kunnen wijzen op een probleem met een ander apparaat. Mogelijk moet u het uitschakelen om te bevestigen dat het verband houdt met de blauwe schermfout.

  6. Installeer de nieuwste Windows-updates. Er is een geschiedenis van defecte hardware die DPC_WATCHDOG_VIOLATION-fouten veroorzaakt, en updates van Windows hebben deze opgelost.
  7. Controleer op beschadigde systeembestanden en repareer deze. Als u niet zeker weet wat de BSOD precies veroorzaakt, is een systeembrede controle op beschadigde systeembestanden de volgende beste stap.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een complete lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: