Hoe Gmail te ontgrendelen voor een nieuw e-mailprogramma of nieuwe service

Inhoudsopgave:

Hoe Gmail te ontgrendelen voor een nieuw e-mailprogramma of nieuwe service
Hoe Gmail te ontgrendelen voor een nieuw e-mailprogramma of nieuwe service
Anonim

Gmail staat erop dat je veelvoorkomende beveiligingslekken vermijdt die leiden tot gecompromitteerde accounts. Deze veilige-door-ontwerpbenadering voorkomt dat u kiest voor minder beveiligde benaderingen voor e-mailbeheer die handig lijken, maar uw account blootstellen aan extra beveiligingslekken.

Google's benadering van app-beveiliging

Google beschouwt een app als 'minder veilig' als de app niet eenvoudig kan worden losgekoppeld van je Google-account, geen verbinding kan maken met een app-specifiek wachtwoord, niet kan worden beperkt tot welke gegevens het toegang heeft vanuit je account en weigert openbaar te maken het toegangsniveau dat de app nodig heeft wanneer u er verbinding mee maakt.

Apps die niet aan de criteria van Google voldoen, kunnen standaard geen verbinding maken met uw Google-account, ook niet met Gmail. U kunt deze beveiligingsinstelling echter omzeilen met een configuratieaanpassing in uw Google-account.

Gmail-toegang toestaan voor minder veilige e-mailprogramma's of -services

Om "minder veilige" e-mailprogramma's toegang te geven tot Gmail, als uw account niet is ingesteld om meervoudige verificatie te gebruiken:

  1. Selecteer uw foto- of profielpictogram in de rechterbovenhoek van Gmail en selecteer vervolgens Uw Google-account beheren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Security in het linkerzijbalkmenu.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar Minder veilige app-toegang en selecteer Toegang inschakelen (niet aanbevolen).

    Image
    Image
  4. Selecteer de Sta minder veilige apps toe tuimelschakelaar om in te schakelen ON.

    Image
    Image

Als je authenticatie in twee stappen - wat Google authenticatie in twee stappen noemt - hebt ingeschakeld voor je account, is deze instelling niet beschikbaar; u moet voor elke toepassing een app-wachtwoord maken.

Een app-wachtwoord genereren

Als multi-factor authenticatie is geactiveerd, moet je accountactiviteiten zoals aanmeldingen en accountwijzigingen bevestigen met zowel een gebruikersnaam en wachtwoord als een code die is gegenereerd door een app of een sms-bericht, of een hardware-token.

Als multi-factor authenticatie actief is, kunt u de functie 'minder veilige toegang' niet inschakelen, omdat die functie nog steeds het wachtwoord van uw Google-account gebruikt. In plaats daarvan heeft u een app-wachtwoord nodig. Dit is een herroepbare inloggegevens voor eenmalig gebruik die u voor één programma of service gebruikt.

Een app-wachtwoord genereren:

  1. Selecteer uw foto- of profielpictogram in de rechterbovenhoek van Gmail en selecteer vervolgens Uw Google-account beheren.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het linkerzijbalkmenu Security.

    Image
    Image
  3. Scroll naar het gedeelte met het label Aanmelden bij Google. Selecteer de App Wachtwoorden link.

    Image
    Image
  4. Verifieer opnieuw met uw Google-account als u hierom wordt gevraagd.
  5. Bekijk de app-wachtwoorden die je al hebt gemaakt. Als een app geen toegang meer nodig heeft tot uw Google-account, verwijdert u het specifieke wachtwoord. Regelmatige controle van dit scherm helpt om uw account te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, vooral wanneer u verbinding maakt met een service in plaats van met een programma op uw desktop.

  6. Voeg een nieuw wachtwoord toe met behulp van de Select App en Select Device drop-downs.

    Beschikbare apps zijn onder meer Mail, Agenda, Contacten, YouTube en Overige. Wanneer u een app selecteert, beschrijft u voor uw eigen voordeel wat u doet, zodat als u een lange lijst met app-wachtwoorden genereert en u er een moet intrekken, het gemakkelijker is om het relevante account te vinden.

    Beschikbare apparaten zijn onder meer iPhone, iPad, BlackBerry, Mac, Windows Phone, Windows-computer en andere.

    Als je Ander selecteert, wordt je gevraagd om de app en het apparaat gratis te sms'en.

    Het specificeren van een app en een apparaat beperkt de accounttoegang niet - een apparaat dat een app-wachtwoord gebruikt, heeft nog steeds volledige toegang tot uw Google-account.

    Image
    Image
  7. Klik op Generate om een wachtwoord aan te maken.

    Image
    Image
  8. Nadat je het app-wachtwoord hebt gegenereerd, opent het Google-account een pop-upvenster met een willekeurig wachtwoord van 16 tekens. Gebruik dat wachtwoord, naast uw e-mailadres, om te verifiëren bij de app of service. Hoewel het wachtwoord in vier groepen van vier letters wordt weergegeven, worden er geen spaties gebruikt als u het wachtwoord handmatig opnieuw typt. (Als je het kopieert, zul je ontdekken dat er geen spaties zijn ingesloten in het app-wachtwoord.)

    Image
    Image

Het app-wachtwoord wordt weergegeven in het pop-upvenster. Wanneer u het vak sluit, heeft u geen toegang meer tot dat wachtwoord. Met andere woorden - gebruik het als de doos open is, want als de doos sluit, is het wachtwoord van 16 tekens voorgoed verdwenen.

Aanbevolen: