E-mailadressen op de witte lijst zetten

Inhoudsopgave:

E-mailadressen op de witte lijst zetten
E-mailadressen op de witte lijst zetten
Anonim

De beste manier om ervoor te zorgen dat de e-mails die je echt wilt zien niet in de spambox terechtkomen, is door een lijst te maken met e-mailadressen van mensen die je kent. Hoewel dit meestal een witte lijst wordt genoemd, is de moderne term veilige lijst.

De procedure voor veilige lijsten verschilt enigszins van de ene e-mailservice tot de andere.

Image
Image

Gmail Safelist-procedure

Er is geen snel selectievakje in Gmail om een afzender-e-mail toe te voegen aan een echte lijst met vrienden die je uit de spambox wilt houden. Er zijn echter verschillende effectieve manieren om uw vrienden op een veilige plaats in Gmail te plaatsen.

E-mailadressen toevoegen aan contacten

Open je contactenlijst in Gmail. De snelste methode is om gewoon naar de link Google Contacten te gaan.

Image
Image

Selecteer Create contact op de Google Contacts-pagina en vul het Create new contactformulier in. Google stuurt alle inkomende e-mails uit je contactenlijst rechtstreeks naar je inbox.

Veilige lijst spam-e-mails

Soms kan een vriend je een e-mail sturen die in de spambox belandt voordat je de kans hebt gehad om hun e-mailadres op een veilige lijst te zetten. Er is ook een snelle manier om dat op te lossen.

Image
Image

Open je spambox door Spam te selecteren in de navigatiebalk en zoek de e-mail van je vriend. Boven aan de e-mail ziet u een spamlabel. Klik op de x naast het label om het te verwijderen.

Een niet-spamfilter toevoegen

Een manier om te garanderen dat de inkomende e-mails van je vriend nooit in de spambox terechtkomen, is door een filter te maken.

  1. Selecteer in je inboxscherm Instellingen (tandwielpictogram).

    Image
    Image
  2. Selecteer Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Filters en geblokkeerde adressen via de navigatielinks bovenaan.

    Image
    Image
  4. Selecteer Maak een nieuw filter.

    Image
    Image
  5. Voer in het Search mail-formulier een volledig domein in dat u op een veilige lijst wilt plaatsen of een specifiek e-mailadres. Gebruik domeinen om iedereen van een specifiek bedrijf op een veilige lijst te plaatsen. Als u klaar bent, selecteert u Filter maken.

    Image
    Image
  6. Op het volgende formulier selecteert u Nooit naar Spam verzenden. Klik ten slotte op Filter maken.

    Image
    Image
  7. Als je klaar bent, zie je het nieuwe filter verschijnen in de lijst met filters.

Yahoo-e-mails veilig op de lijst zetten

Het veilig op de lijst zetten van een e-mailadres in Yahoo is vergelijkbaar met Gmail. Voeg het e-mailadres toe aan uw Yahoo-contacten of maak een filter.

Voeg een Yahoo-contactpersoon toe

Selecteer in Yahoo Mail het Contactkaartpictogram in de rechterbovenhoek van uw Postvak IN. Selecteer Nieuw contact in het linkernavigatievenster.

Image
Image

Vul het Contact toevoegen formulier in met de naam en het e-mailadres van je vriend. Selecteer Opslaan om het nieuwe contact op te slaan. Yahoo plaatst inkomende e-mails van dit e-mailadres niet langer in uw spambox.

Voeg een filter toe in Yahoo Mail

Een andere manier om de inkomende berichten van je vrienden van spam te houden, is door een filter toe te voegen die ervoor zorgt dat de e-mail in je inbox terechtkomt.

  1. Selecteer het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van uw inbox en klik of tik op Meer instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Filters in het linkernavigatiemenu en vervolgens Nieuwe filters toevoegen.

    Image
    Image
  3. In het Add a new filter formulier geeft u het filter een naam en vult u het domein of het e-mailadres in dat u op de veilige lijst wilt plaatsen. Selecteer Save tweemaal om het nieuwe filter te activeren.

    Image
    Image
  4. Het filter verschijnt nu in de lijst met filters in het Filters venster.

Dit filter verplaatst de inkomende e-mail van dat adres standaard rechtstreeks naar uw Postvak IN.

Outlook Safelist-procedure

Als u een Outlook Online-gebruiker bent, is het veilig plaatsen van uw vrienden vergelijkbaar. Voeg contacten toe om vrienden op een veilige lijst te zetten of gebruik de functie Veilige afzenders.

Contacten toevoegen in Outlook.com

Contacten toevoegen is net zo eenvoudig als Gmail of Yahoo. Open uw Outlook Online-contacten door op het Applicaties-pictogram in de linkerbovenhoek van het venster te klikken en selecteer vervolgens de People-toepassing.

Image
Image

Typ de Voornaam, Achternaam en E-mailadres. Als u klaar bent, selecteert u Maken om het nieuwe contact te maken.

Elk e-mailadres dat in uw Outlook-contactpersonen wordt vermeld, gaat niet naar de map Spam.

Contact toevoegen aan veilige afzenders

Veilige afzenders toevoegen is een gegarandeerde manier om vrienden uit je spambox te houden.

  1. Selecteer het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster en selecteer vervolgens de Bekijk alle Outlook-instellingen link onderaan de lijst.
  2. In het venster Instellingen selecteert u Mail in het linkernavigatievenster en vervolgens Ongewenste e-mail in het navigatievenster rechts daarvan. Klik of tik onder Veilige afzenders en domeinen op Toevoegen.
  3. Voeg in het pop-upveld een e-mailadres of het hele domein toe om toe te voegen aan uw lijst met veilige afzenders. Druk op de Enter toets als je klaar bent. Klik op de Save knop om te voltooien.

Elke e-mail van een adres of domeinen in de lijst met veilige afzenders gaat rechtstreeks naar uw Postvak IN.

Comcast Email Safelist

Comcast, ook wel bekend als Xfinity, is een van de meest populaire internetproviders in het land. Om deze reden moeten veel mensen hun vrienden die die service gebruiken op een veilige lijst zetten.

Als u zich hiervoor aanmeldt, biedt Xfinity klanten een gratis e-mailaccount. Er zijn verschillende manieren om je vrienden veilig op een lijst te zetten met Xfinity.

Een Xfinity-contactpersoon toevoegen

Net als de andere e-mailproviders die hierboven zijn vermeld, is een gemakkelijke manier om vrienden uit de spambox te houden, door ze toe te voegen aan uw lijst met contactpersonen.

Om een Xfinity-contact toe te voegen, logt u in op uw e-mailaccount en selecteert u Adresboek in het hoofdmenu. Selecteer vervolgens het Create Contact icoon. Vul het formulier in en sla het op.

Image
Image

Een nog snellere manier om e-mails van al je vrienden veilig op een lijst te zetten, is door contacten uit je andere accounts te importeren.

Wanneer u op Adresboek klikt, ziet u een Contactpersonen importeren link in het linkernavigatievenster. Klik op Aan de slag en loop door de wizard om bestaande contacten uit uw andere accounts zoals Gmail, Outlook, Yahoo of zelfs een tekstbestand te importeren.

Voeg een Safelist-e-mailfilter toe

Net als Gmail en Yahoo, is de beste manier om vrienden in uw Xfinity-e-mailaccount veilig op de lijst te zetten, door een filter te maken dat garandeert dat de inkomende e-mail naar uw Postvak IN gaat.

  1. Selecteer het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en klik of tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Filterregels, onder Mail in het linkernavigatievenster en vervolgens Nieuwe regel toevoegenknop.

    Image
    Image
  3. Maak de Regelnaam de naam van je vriend. Selecteer Voorwaarde toevoegen en kies Afzender/Van. Typ in het veld Bevat het e-mailadres of domein dat u op de veilige lijst wilt plaatsen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Actie toevoegen link en dan Keep. Sla de nieuwe regel op.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, zie je je nieuwe filter verschijnen onder Mail Filter Rules in Xfinity Mail-instellingen.

Door "Bewaren" te kiezen, zorgt u ervoor dat inkomende e-mails van dat domein of e-mailadres in uw inbox terechtkomen.

E-mail veilige lijst

In Instellingen, als u Geavanceerde instellingen selecteert onder Mail in het linkernavigatievenster, ziet u een sectie met de titelE-mail veilige lijst.

Als je Gebruik e-mail veilige lijst inschakelt, zullen alleen e-mails die op je e-mail veilige lijst staan in je inbox verschijnen. Elke andere inkomende e-mail wordt weggegooid.

Deze aanpak is ideaal als u uw Xfinity-e-mailaccount alleen wilt gebruiken om met een beperkt aantal mensen te communiceren. Als u deze functie inschakelt, kan iemand anders u echter nooit een e-mail sturen.

Dit kan een geweldige manier zijn om alle vormen van spam te elimineren, maar het vermindert ook drastisch het nut van uw e-mailaccount.

Aanbevolen: