Hoe op de witte lijst te zetten in Gmail

Inhoudsopgave:

Hoe op de witte lijst te zetten in Gmail
Hoe op de witte lijst te zetten in Gmail
Anonim

Wat u moet weten

  • Gear > Instellingen > Filters…Adressen > Maken… > Voeg het adres toe aan From > Creëer filter. Vink Nooit… Spam aan en druk op Filter maken.
  • Vanuit een e-mail: Open het bericht en druk op Meer. Selecteer Filter…zoals dit > Creëer filter. Vink Nooit… Spam aan en druk op Filter maken.

Dit artikel legt uit hoe je een filter in Gmail kunt maken om altijd e-mails van een bepaalde afzender of domein toe te staan, ofwel helemaal opnieuw, ofwel met een bestaand bericht dat lijkt op degene die je wilt toestaan.

Begin met filters en geblokkeerde adressen

De manier om een specifiek e-mailadres of domein als toegestaan te markeren, is door een e-mailfilter te maken.

  1. Open Gmail. Selecteer in de rechterbovenhoek het pictogram Settings (tandwiel). Kies in het menu Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Filters en geblokkeerde adressen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Maak een nieuw filter. Als je al veel filters hebt, moet je naar beneden scrollen om deze link te vinden.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een dialoogvenster. Typ in het veld Van het e-mailadres dat u wilt toestaan. Zorg ervoor dat u het volledige e-mailadres typt, zoals [email protected]. Om elk e-mailadres van een bepaald domein toe te staan, typt u alleen die domeinnaam, zoals @yahoo.com.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder in het dialoogvenster Filter maken.
  6. In het volgende scherm vertelt u Gmail wat u moet doen met het e-mailadres of domein dat u zojuist hebt aangegeven. Selecteer hiervoor Stuur het nooit naar Spam. Selecteer Create filter. om het proces te voltooien

    Image
    Image
  7. Als u meer dan één e-mailadres of domein wilt toestaan, hoeft u deze stappen niet voor elk te herhalen. Plaats in plaats daarvan een verticale balk (en een spatie ervoor en erna) tussen de afzonderlijke accounts, als volgt: [email protected] | [email protected] | @example2.com

Begin met een e-mailbericht

Je kunt ook beginnen met het maken van een e-mailfilter in Gmail vanuit een bericht van de persoon die je wilt toevoegen aan de toegestane lijst.

  1. Open het bericht.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van het bericht het three-dot (menu) icoon. Selecteer Filter berichten zoals deze.

    Image
    Image
  3. Nu het e-mailadres automatisch voor u is ingevuld in het veld Van, volgt u stap 5 en 6 hierboven.

Extra Gmail-filtertips

Houd bij het maken van filters in Gmail rekening met deze aanvullende punten.

  • Als je een e-mailadres of domein toevoegt in Gmail, is het filter niet van toepassing op berichten die al zijn ontvangen. Het werkt vanaf het moment dat u het inschakelt.
  • Als je overweegt een heel domein toe te staan, denk dan eens na over de mogelijke gevolgen. Als u bijvoorbeeld @gmail.com toestaat, elke afzonderlijke e-mail van een Gmail.com-adres wordt verhinderd om naar de map Spam te gaan. Toch is de kans groot dat sommige berichten van @gmail.com-adressen daar inderdaad terechtkomen. Het is logischer om een bedrijf waarmee u zaken doet toe te staan wanneer, om welke reden dan ook, berichten van personen bij dat bedrijf de neiging hebben om in uw Spam-map terecht te komen.
  • Een andere manier om e-mails als geen spam te markeren, is door de knop Geen spam te gebruiken. Deze knop is echter alleen zichtbaar wanneer een bericht wordt geopend vanuit de map Spam. Met andere woorden, u kunt deze methode niet gebruiken om proactief te voorkomen dat berichten als spam worden gemarkeerd.

Aanbevolen: