Hoe automatisch contacten op de witte lijst te zetten in Outlook

Inhoudsopgave:

Hoe automatisch contacten op de witte lijst te zetten in Outlook
Hoe automatisch contacten op de witte lijst te zetten in Outlook
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer op het tabblad Home Junk > Ongewenste e-mailopties en ga naar de Veilige afzenders tab.
  • Selecteer het Automatisch mensen toevoegen die ik e-mail aan de lijst met veilige afzenders en selecteer vervolgens OK.
  • Om mensen die u een e-mail hebben gestuurd toe te voegen aan de lijst met veilige afzenders, opent u hun bericht, selecteert u de drie stippen en selecteert u vervolgens Toevoegen aan veilige afzenders.

Dit artikel legt uit hoe u personen die u e-mailt in Outlook automatisch kunt toevoegen aan een lijst met veilige afzenders. Instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, Outlook voor Microsoft 365, Outlook voor Mac 2016, Outlook voor Mac 2011 en Outlook Online.

Bouw automatisch uw lijst met veilige afzenders in Outlook

Hoewel het gemakkelijk is om handmatig afzenders en domeinen toe te voegen aan de lijst met veilige afzenders in Outlook, maakt Outlook het eenvoudiger. Outlook kan automatisch iedereen aan wie u een e-mail stuurt en de mensen in uw lijst met contactpersonen toevoegen aan de lijst met veilige afzenders.

Om dit in Outlook in te stellen:

  1. Open Outlook en ga naar de Home tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de groep Delete Junk > Ongewenste e-mailopties.

    Image
    Image
  3. Ga naar het tabblad Veilige afzenders en schakel het selectievakje Automatisch mensen die ik e-mail aan de lijst met veilige afzenders toevoegen in.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om te voltooien.
  5. Wanneer u een e-mail naar een vriend of familielid stuurt, voegt Outlook deze e-mailadressen automatisch toe aan uw lijst met veilige afzenders.

Automatisch veilige lijst van personen die u e-mailt in Outlook op het web

In Outlook Online voegt u een afzender toe aan uw lijst met veilige afzenders vanuit het bericht dat ze u sturen. Zodra je dat doet, worden alle inkomende berichten van die afzender doorgestuurd naar je Postvak IN en komen ze niet in de map Ongewenste e-mail terecht.

Om deze functie in te schakelen:

  1. Open het bericht van de afzender die je op de veilige lijst wilt zetten.

    Image
    Image
  2. Selecteer Meer acties (de drie stippen rechts van het e-mailbericht) en kies Toevoegen aan veilige afzenders.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK om te bevestigen.
  4. De afzender die je hebt toegevoegd aan de lijst met veilige afzenders, zal zijn e-mails altijd in je Postvak IN laten belanden in plaats van in de map Ongewenste e-mail.

Waarom u een lijst met veilige afzenders nodig heeft in Outlook

Outlook bevat ingebouwde tools die spam uit uw e-mail filteren, maar soms blijft ongewenste ongewenste e-mail in de Inbox achter en worden goede e-mailberichten verplaatst naar de map Ongewenste e-mail. Om ervoor te zorgen dat gewenste e-mails niet verloren gaan in de spammap, biedt Outlook een lijst met veilige afzenders. Berichten van deze afzenders worden nooit als ongewenste e-mail behandeld. De lijst wordt ook gebruikt om automatisch externe afbeeldingen in berichten van die afzenders te downloaden, terwijl dit om privacyredenen standaard niet wordt gedaan.

Aanbevolen: