Hoe MP4 naar dvd te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe MP4 naar dvd te converteren
Hoe MP4 naar dvd te converteren
Anonim

Wat te weten

  • We raden de DVDStyler-app aan voor het maken van aangepaste dvd's van MP4-mediabestanden met behulp van een beschrijfbaar dvd-station en dvd.
  • Click File > New > voer de naam in en kies instellingen > OK > kies dvd menusjabloon > OK > Bestandsbrowser > upload bestanden > Bestand > Opslaan als.
  • Als u klaar bent, plaatst u een lege dvd in uw schijfstation en klikt u op File > Burn DVD. Zorg ervoor dat branden is aangevinkt en klik op Start.

Dit artikel behandelt de eenvoudigste methode voor het branden van een afspeelbare dvd op Mac-, Windows- en Linux-computers met MP4-media-inhoud die op je tv kan worden bekeken via een gewone dvd- of Blu-ray-speler.

De woorden "branden" en "schrijven" worden door elkaar gebruikt bij de bespreking van het proces van het overbrengen van gegevens naar een cd, dvd of Blu-ray-schijf.

Hoe MP4 op dvd te branden op Mac, Windows en Linux

Er zijn echter veel populaire dvd-branders en -converters beschikbaar, voor het volgende voorbeeld gebruiken we DVDStyler omdat het volledig gratis is en Mac-, Windows- en Linux-apparaten ondersteunt.

Hier leest u hoe u een afspeelbare dvd brandt op Mac, Linux of Windows, zodat u uw MP4-video op uw televisie kunt bekijken.

  1. Open DVDStyler en klik op File.

    Image
    Image
  2. Klik op Nieuw.

    Image
    Image
  3. Voer een aangepaste naam in voor uw dvd als u die wilt en kies de juiste instellingen voor PAL/NTSC en beeldverhouding. De standaardinstellingen voor de andere opties zouden in orde moeten zijn, maar je kunt ze desgewenst wijzigen.

    Als je MP4-videobestand in een vierkant wordt afgespeeld, kies dan 4:3. Als het een breedbeeld- of rechthoekige video is, selecteert u 16:9.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, klik je op OK.

    Image
    Image
  5. Je krijgt nu verschillende dvd-menusjablonen te zien. Vervang Disc Title door de hoofdtitel die u in uw menu wilt zien en kies een sjabloon die past bij de inhoud van uw MP4-bestand of uw eigen persoonlijke voorkeur.

    Wanneer u uw selecties heeft gemaakt, klikt u op OK.

    Je kunt het uiterlijk op elk moment veranderen door naar de Backgrounds en Buttons menu's links van het hoofdwerkgebied te gaan.

    Image
    Image
  6. Klik op Bestandsbrowser in het linkermenu, zoek uw videobestand of -bestanden en sleep ze naar het vak onder aan het scherm.

    Opmerking

    De hoeveelheid beschikbare tijd op je dvd wordt rechtsonder in de app weergegeven.

    Image
    Image
  7. Klik op File > Save As en sla uw projectbestand op.

    Sla dit bestand op in een map op uw computer, niet op uw dvd. U kunt dit bestand vervolgens gebruiken om extra kopieën van uw dvd te maken of om in de toekomst wijzigingen aan te brengen.

    Image
    Image
  8. Als u klaar bent, plaatst u een lege dvd in uw schijfstation en klikt u op File > Burn DVD.

    Image
    Image
  9. Zorg ervoor dat branden is aangevinkt en klik op Start.

    Als de brandoptie vervaagd is of je kunt deze niet selecteren, sluit dan de app, zorg ervoor dat je dvd-station is aangesloten, open je project in DVDStyler en probeer de Burn DVDoptie opnieuw. Als het probleem hiermee niet is opgelost, ondersteunt uw drive waarschijnlijk het schrijven van dvd's niet of werkt deze niet goed.

    Image
    Image
  10. Het proces voor het branden van MP4 naar dvd begint nu. Afhankelijk van de hoeveelheid video-inhoud die u converteert, kan het branden een half uur tot enkele uren duren.

    Image
    Image

Wat u nodig hebt om MP4-bestanden op dvd te branden

Hoewel de meeste moderne computers het maken van dvd's van MP4-bestanden ondersteunen, is het belangrijk om te controleren of u over het volgende beschikt voordat u doorgaat.

  • Een schijfstation dat dvd's kan branden. Het ingebouwde station van uw computer ondersteunt mogelijk het schrijven van dvd's, of u moet mogelijk een extern station gebruiken dat via USB kan worden aangesloten. Een schijfstation dat het schrijven op Blu-ray ondersteunt, ondersteunt vaak ook het schrijven op dvd.
  • Een beschrijfbare dvd. Dvd+r, dvd-r, dvd+rw, dvd-rw, dvd-rom en dvd-ram zijn alle soorten dvd's die worden gebruikt om MP4-bestanden te branden. Als uw drive het branden van Blu-rays ondersteunt, kunt u ook een BD-R-schijf of een van de vele andere beschrijfbare Blu-ray-schijfformaten gebruiken.
  • Een MP4-mediabestand MP4 is een populair formaat, hoewel veel andere videobestandstypen ook kunnen worden gebruikt bij het maken van dvd's. Als het programma dat je gebruikt het formaat van je video niet ondersteunt, kun je een gratis videoconverter gebruiken om het naar MP4 of een ander compatibel formaat te converteren.
  • Het DVDStyler-programma. DVDStyler is een gratis dvd-brander-app voor Windows-, Mac- en Linux-computers die u kunt gebruiken om een dvd te maken van MP4, MPEG, DivX en andere videobestandstypen.

Alternatieven voor het maken van dvd's van MP4-bestanden

Het maken van dvd's van MP4 en andere bestanden was vroeger een populaire manier om video-inhoud van uw computer naar uw tv te krijgen. Toch zijn verschillende andere methoden het proberen waard, omdat ze handiger kunnen zijn en geen beschrijfbare dvd-drive of schijven vereisen.

  • Draadloos streamen Veel smart-tv's, Blu-ray-spelers en videogameconsoles ondersteunen draadloos streamen vanaf computers, smartphones en tablets via Chromecast, Miracast, AirPlay of een andere methode. Je kunt misschien met een paar tikken iets van je apparaat op je tv bekijken.
  • HDMI-kabelverbinding. Veel computers ondersteunen HDMI-Out, die de weergave op een tv kan spiegelen via een HDMI-kabel. Kunt u geen HDMI-uitgang vinden op uw apparaat? Er zijn verschillende HDMI-adapters die tegenwoordig bijna elk apparaat op een tv kunnen aansluiten.
  • Cloudservices Sommige cloudservices hebben apps op smart-tv's en videogameconsoles waarmee je de video-inhoud die je hebt geüpload kunt streamen. Plex is zo'n service met sterke app-ondersteuning op verschillende apparaten. Microsoft's OneDrive heeft ook een app op Xbox-consoles. Hiermee kun je elk videobestand dat je aan je OneDrive-account hebt toegevoegd rechtstreeks op je Xbox One- of Xbox Series X-console bekijken.
  • USB-sticks en externe schijven. Als uw tv of aangesloten apparaat een USB-poort heeft, kunt u er mogelijk een USB-stick of schijf rechtstreeks op aansluiten en uw MP4- en andere videobestanden rechtstreeks bekijken.

Aanbevolen: