Bose SoundSport Free Review: uitstekende en eenvoudige echte draadloze oordopjes

Inhoudsopgave:

Bose SoundSport Free Review: uitstekende en eenvoudige echte draadloze oordopjes
Bose SoundSport Free Review: uitstekende en eenvoudige echte draadloze oordopjes
Anonim

Bottom Line

De Bose SoundSport Free echt draadloze oordopjes zijn geweldig voor diegenen die no-nonsense, comfortabele workout-oordopjes willen.

Bose SoundSport Free

Image
Image

We hebben de Bose SoundSport Free gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Bose SoundSport Free echt draadloze oordopjes kunnen grotendeels in één woord worden omschreven: sportief. Maar wanneer je het grotere veld van echte draadloze oordopjes uitpakt (en het is groot geworden), is het verrassend hoeveel van hen het concept van trainingsvriendelijke oordopjes lijken af te schaffen en te kiezen voor een meer premium, meer luxe uitstraling.

Het is eigenlijk verfrissend dat Bose voor een simplistische benadering heeft gekozen - grotendeels hetzelfde ontwerp als de SoundSport Wireless-oordopjes, zonder luxere functies zoals ruisonderdrukking en zelfs voor een heel eenvoudig oplaadetui. Ik heb een paar normale SoundSport-oordopjes en ik heb een paar echte draadloze SoundSport Free-oordopjes gekocht, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit de beste oordopjes zijn voor de meeste mensen. Dit is waarom.

Ontwerp: Premium, maar een beetje omvangrijk

Als je in een gebied woont met veel mensen zoals ik, heb je de SoundSport Free-oordopjes waarschijnlijk in de stad gezien. Dat komt omdat veel mensen ze hebben, maar het is ook omdat de SoundSports (zowel gratis als anderszins) buiten je oor zitten, eraan vastklampend als een kleine kever, waardoor het duidelijk wordt wanneer iemand ze draagt.

Normaal zou ik dit enorm schokkend vinden, maar net zoals AirPods de kritiek op de "rare hangende stengel" hebben overwonnen vanwege de enorme populariteit, zien de Bose SoundSport-oordopjes er volkomen normaal uit. Ze zijn absoluut omvangrijker dan eigenlijk alle andere echte draadloze oordopjes op de markt, zelfs in vergelijking met de omvangrijke Master & Dynamic-oordopjes. Maar het uiterlijk is nog steeds erg Bose, met een mat rubberen asymmetrische behuizing en de nu alomtegenwoordige StayHear+ Sport-tips die er bijna uitzien als een afgeplat normaal oordopje.

De StayHear+ Sport-oordopjes bestaan uit twee delen: een vleugel die omhoog komt om zich aan je buitenoor te hechten, en een bredere, plattere oordop die in je oor drukt maar een paar kleine openingen laat. Dankzij deze twee contactpunten heb ik me nooit zorgen gemaakt dat de SoundSports uit mijn oren v alt.

Ik geef toe dat de zwarte kleur (de eenheid die ik heb) een beetje saai is, hoewel hij veelzijdiger is. Je kunt ook Midnight Blue pakken met gele accenten, een prachtige Bright Orange met donkerblauwe accenten en een superpsychedelische, tye-dye Ultraviolet.

De lichte omvang van de oordopjes wordt ook doorgevoerd in de behuizing, aangezien deze ongeveer 10 cm lang en bijna 5 cm dik is. Dit is twee keer zo groot als de hoesjes die je van Apple en Samsung vindt voor hun echte draadloze oordopjes. De behuizing ziet er echter goed uit, met een matzwarte afwerking en zachte, gebogen lijnen. Als je een beetje volume niet erg vindt, zou het uiterlijk van deze oordopjes voldoende voor je moeten zijn.

Comfort: veilig en ademend

Een van de meest unieke kenmerken van de Bose SoundSport Free-oordopjes is hoe ze in het oor passen. De meeste echte draadloze oordopjes maken tegenwoordig gebruik van een ronde rubberen oordop die bedoeld is om je oor volledig af te sluiten, geluiden van buitenaf te isoleren en de druk te gebruiken om veilig te blijven. Dit is geweldig voor de geluidskwaliteit, maar kan een beetje verstikkend zijn tijdens trainingen, waardoor zweet en warmte worden vastgehouden. Het heeft ook de neiging om niet in ieders oor te passen. Ik heb de afgelopen weken bij het testen van een reeks echte draadloze oordopjes geleerd dat een methode met "twee contactpunten" om een aantal redenen het beste is, en ik zal het gratis SoundSport-mechanisme gebruiken om ze uit te leggen.

De StayHear+ Sport-oordopjes bestaan uit twee delen: een vleugel die omhoog komt om zich aan je buitenoor te hechten, en een bredere, plattere oordop die in je oor drukt maar een paar kleine openingen laat. Dankzij deze twee contactpunten heb ik me nooit zorgen gemaakt dat de SoundSports uit mijn oren v alt - geen geringe prestatie gezien het aantal oordopjes dat helemaal niet goed in mijn vreemd gevormde oren past.

Maar het is meer dan dat. Het feit dat de oordopjes wat lucht in en uit de oren laten komen, betekent dat deze oordopjes moeiteloos kunnen worden gedragen voor lange luistersessies en intensieve trainingen. Hoewel ze groot zijn, wegen ze niet eens een half ons per stuk, dus als je ze eenmaal inbrengt, vergeet je een beetje dat je ze draagt. Er zijn drie maatkeuzes voor de oordopjes, dus er is wat maatwerk, maar voor het grootste deel heeft Bose hier echt goud geslagen met de pasvorm.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: elegant, sportief en duurzaam

Ik ben een beetje misleidend geweest over de kwaliteit van deze oordopjes en noemde ze sportiever dan dat ze luxe zijn. Voor alle duidelijkheid: Bose is beslist een luxe merk, en dat zie je terug in de pasvorm en afwerking van de SoundSport Free-oordopjes.

De case maakt gebruik van een eersteklas mat plastic en de oordopjes van de oordopjes zijn gemaakt van een echt hoogwaardige siliconen (de zachtste, maar meest duurzame die ik in een oordop heb gevoeld). Voor deze prijs krijg je zeker een premium product. In plaats van blitse ontwerpaccenten toe te voegen of zich te concentreren op glanzende texturen om de oordopjes luxe te laten voelen, heeft Bose de kwaliteit R&D gericht op duurzaamheid. Om te beginnen klikt de batterijhouder niet open en dicht met dezelfde bevredigende magnetische kracht van veel andere gevallen. Het is een veerbelaste knoopsluiting die stevig is, maar u zult waarschijnlijk niet "genieten" van het openen en sluiten op dezelfde manier als mensen genieten van het openen en sluiten van AirPods-hoesjes.

Bose heeft hier IPX4-certificering gekregen, wat fijn is voor zweterige trainingen.

De binnenkant van de hoes is voorzien van stevige magneten om de oordopjes in te zuigen, wat handig is voor diegenen die er niet van houden om de oordopjes in de hoes te rommelen. Ik ontdekte ook dat de materialen op de oordopjes zelf echt bestand zijn tegen vallen (er zijn veel rubberen componenten die als bumpers fungeren), evenals tegen zweet en regen. Bose heeft IPX4-certificering gekregen, wat leuk is voor zweterige trainingen, hoewel ik eerlijk gezegd denk dat het met alle met rubber afgedichte secties gemakkelijk voor hen zou zijn geweest om naar de veiligere IPX5-certificering te klimmen. De moraal van het verhaal is dat dit eersteklas oordopjes voor onderweg zijn die net zo thuis zijn op kantoor als in de sportschool.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Echt solide, zij het een beetje stil

De SoundSport Free-oordopjes brengen de klassieke Bose-geluidskwaliteit naar de echte draadloze markt. Dat betekent niet dat deze oordopjes het beste klinken - die kroon hoort bij de nerdier audiofiele merken zoals Master & Dynamic of Sennheiser. Maar deze oordopjes klinken veel beter dan de meeste echte draadloze oordopjes op de markt, inclusief AirPods Pro.

Bose is notoir gesloten over specifieke geluidsspecificaties - hier zijn geen frequentiebereik of SPL-niveaus te vinden. Maar als je ooit een Bose-product, luidsprekers, oordopjes of iets anders hebt gehad, weet je dat hun gepatenteerde signaalverwerking geweldig is voor het luisteren van de meeste consumenten. De SoundSport Free-oordopjes bevatten net genoeg bas om de top 40 energiek te laten klinken, en net genoeg details om podcasts helder te laten klinken.

Eén ding dat Bose hiermee heeft gedaan, de SoundSports, is de audiorespons om de EQ aan te passen terwijl je het volume aanpast. Dit is voor mij het meest opvallende kenmerk, omdat sommige oordopjes, zelfs van audiofiele merken, modderig worden bij hoge volumes of dun worden bij lage volumes. Bose compenseert dit mooi. Er lijken hier geen verbeterde Bluetooth-codecs te zijn, dus verwacht de basis-SBC, maar wat Bose met het geluid doet zodra het je oren bereikt, is behoorlijk solide.

Het enige nadeel is dat ik het algehele volume wat aan de rustige kant vond, een feit dat geldt voor de meeste Bose-oordopjes. Dit komt waarschijnlijk vooral door het gebrek aan isolatie in de oordopjes. Het is een afweging, als je comfort wilt, moet je het goed vinden met een beetje geluid van buitenaf. Dat gezegd hebbende, het is een afweging die ik graag maak, omdat deze dingen nog steeds geweldig klinken.

Eén ding dat Bose hiermee heeft gedaan, de SoundSports, is de audiorespons om de EQ aan te passen terwijl je het volume aanpast. Dit is voor mij het meest opvallende kenmerk, omdat sommige oordopjes, zelfs van audiofiele merken, modderig worden bij hoge volumes of dun bij lage volumes. Bose compenseert dit mooi.

Batterijlevensduur: Niets bijzonders, maar redelijk betrouwbaar

Als je kijkt naar de batterijduur van concurrenten zoals Sony, Apple en meer, dan schieten de cijfers die door Bose worden geadverteerd, ernstig tekort. Op papier zouden deze oordopjes je 5 uur luisterplezier moeten geven met de oordopjes en nog eens 10 uur met de oplaadcassette. Dit is op zichzelf een beetje een teleurstelling wanneer sommige concurrenten 24-30 uur aanbieden met de batterijhouder.

Het lijkt er echter op dat Bose de echte uren ondergraaft, aangezien ik dichter bij 6 of 7 uur kwam met alleen de oordopjes en zeker meer dan 10 extra uur met de case. Dit zal in de loop van de tijd waarschijnlijk minder en minder worden naarmate de batterij ouder wordt, maar weet dat de praktische cijfers uit de doos een beetje beter zijn dan geadverteerd.

Er is ook geen geadverteerde snellaadtijd op de lithium-ionbatterij, alleen een opmerking dat het ongeveer 2 uur duurt om volledig op te laden. Dit komt waarschijnlijk doordat de batterijbehuizingen worden opgeladen via micro-USB in plaats van de modernere USB-C. Dit alles is voor mij geen dealbreaker, maar als je van plan bent dagen en dagen weg te zijn van een oplader en je wilt dat je oordopjes voor de lange termijn meegaan, dan moet je misschien ergens anders kijken.

Image
Image

Connectiviteit en setup: solide zonder toeters en bellen

De SoundSport Free-oordopjes waren vrij eenvoudig direct uit de doos aan te sluiten, omdat ze automatisch in de koppelingsmodus stonden. Er is een app die Bose je vraagt te downloaden voordat je gaat koppelen, maar ik vond deze stap niet nodig. Het instellen van een nieuw apparaat is net zo eenvoudig als de linkerknop van het oordopje een paar seconden ingedrukt houden. Hoewel Bose geen reclame maakt voor de Bluetooth-versie die wordt gebruikt, lijkt het erop dat het Bluetooth 4.0 of 4.1 is, omdat je geen twee apparaten tegelijk kunt verbinden. Dit kan een probleem zijn voor mensen die graag vaak schakelen tussen een laptop en een telefoon, maar voor mij was het geen groot probleem, want als je eenmaal je apparaten hebt gekoppeld, is het gewoon een kwestie van tussen hen schakelen in het Bluetooth-menu.

Ik merkte zeer minimale Bluetooth-interferentie op, zelfs in gebieden met veel verkeer met veel andere draadloze signalen in de buurt. Het is een beetje desoriënterend wanneer het gebeurt met de SoundSports, omdat het in een snel panpatroon heen en weer op elk oor zal snijden voordat het weer inspringt. Het gebeurde maar een of twee keer, maar ik heb het zeker opgemerkt.

Een andere eigenaardigheid die niet meteen duidelijk is als je naar de oordopjes kijkt, is dat telefoongesprekken alleen mogelijk zijn met de juiste oordopjes. Zelfs als beide oordopjes zijn ingeschakeld en aangesloten, wordt de audio van het telefoongesprek rechtstreeks naar de juiste knop gevoerd. Dit is op een soort nostalgische manier logisch, want zo zou je werken met een standaardtelefoon, maar ik kan het niet helpen, maar ik vind het een rare keuze van Bose, nu zoveel mensen gewend zijn om in stereo te bellen met hun oordopjes.

Image
Image

Software en extra functies: de basis met een mooie app

De oordopjes zelf zijn heel eenvoudig en gebruiken een meer standaard knopsysteem om toegang te krijgen tot de meeste verwachte functies. Behalve de Bluetooth-koppelingsknop op het linkeroordopje en de standaardknoppen voor volume omhoog/omlaag aan de rechterkant, is er één multifunctionele knop op het rechteroordopje. Hiermee kun je muziek afspelen / pauzeren, oproepen beantwoorden, Siri oproepen met een lange druk (geen specifieke aanpassing van de stemassistent hier) en nummers overslaan met een dubbele druk. Eenvoud werkt in het voordeel van de oordopjes, want soms kan het verwarrend worden wanneer oordopjes te veel proberen te doen.

De Bose Connect-app is ook heel eenvoudig en geeft je een gebruikershandleiding in Q&A-stijl, een flink aantal aanpassingen, waaronder de stand-by-timer (hoe lang voordat de oordopjes in de sluimerstand worden gezet), gesproken prompt-talen en meer. Een functie die ik hier erg leuk vind, is de lijst met alle apparaten waarmee je in het verleden Bluetooth hebt verbonden, zodat je het huis zo nu en dan kunt schoonmaken als je nieuwe telefoons en tablets krijgt. Er is ook een Find My Earbuds-functie die, naar mijn mening, cruciaal is voor iets dat zo verliesbaar is als echte draadloze oordopjes.

De Bose SoundSport Free echt draadloze oordopjes staan in de top vijf van deze categorie. Solide geluidsprestaties, uitstekende bouwkwaliteit en een bijna perfecte pasvorm maken ze ideaal voor sporters en luisteraars die veel onderweg zijn.

Bottom Line

Omdat het een premium merk is, is het niet verwonderlijk dat de Bose SoundSport Free-oordopjes rond de $ 200 zitten. Op het moment van schrijven kun je ze op Amazon vinden voor $ 179, wat voor slechts $ 20 duurder is dan AirPods een geweldige deal is. U krijgt geen van de mooie functies van duurdere producten, zoals actieve ruisonderdrukking, en het pakket is niet zo luxueus als bij andere merken. Maar alleen al voor de geluidskwaliteit, duurzaamheid en comfort is het een goed idee om deze oordopjes voor minder dan $ 200 te kopen.

Bose SoundSport Free vs. Samsung Galaxy Buds

Voor mij komt de meest geschikte vergelijking voor de SoundSport Free in de vorm van de Galaxy Buds (zie op Amazon). De laatste heeft ook een tweede aanraakpunt voor pasvorm, met een kleine rubberen vleugel om je buitenoor vast te pakken. Beide oordopjes lijken geweldig voor trainingen, hoewel de beschikbare luchtstroom met de Bose de Galaxy Buds voor mij uitschakelt. Je krijgt een vergelijkbare geluidskwaliteit tussen de twee en een kleinere vormfactor met de Galaxy Buds. Ik denk dat de Bose wat langer meegaat aan de voorkant van het gebouw, maar er is draadloos opladen beschikbaar voor de Galaxy Buds-behuizing. Er zijn veel overwegingen hier, en deze twee zijn een natuurlijke match.

Een van de beste echt draadloze oordopjes die je kunt kopen

De Bose SoundSport Free echt draadloze oordopjes staan in de top vijf van deze categorie. Solide geluidsprestaties, uitstekende bouwkwaliteit en een bijna perfecte pasvorm maken ze ideaal voor sporters en mobiele luisteraars. Verwacht echter geen volledig luxe ontwerp, ruisonderdrukking of zelfs een vreselijk bekwame batterijduur. Bose is zich blijven concentreren op dat ene woord in de naam dat voor mij het belangrijkste is in deze categorie: sport.

Specs

  • Productnaam SoundSport Free
  • Productmerk Bose
  • SKU B0748G1QLP
  • Prijs $199.00
  • Gewicht 0,32 oz.
  • Productafmetingen 1,25 x 1 x 1,2 inch.
  • Kleur Zwart, Middernachtblauw, Fel oranje, Ultraviolet
  • Batterijlevensduur 6 uur (oordopjes), 16 uur (oordopjes en hoesje)
  • Bedraad/draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30m+
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodes SBC, AAC

Aanbevolen: