Logitech G533 Review: een van de beter klinkende draadloze gamingheadsets

Inhoudsopgave:

Logitech G533 Review: een van de beter klinkende draadloze gamingheadsets
Logitech G533 Review: een van de beter klinkende draadloze gamingheadsets
Anonim

Bottom Line

De Logitech G533 biedt een goede batterijduur, verschillende aanpassingsmogelijkheden en een geweldige geluidskwaliteit, maar het omvangrijke ontwerp en de stijve oorkussens beïnvloeden het comfort tijdens lange gamesessies.

Logitech G533

Image
Image

We hebben de Logitech G533 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Logitech staat bekend om het maken van hoogwaardige en redelijk geprijsde randapparatuur zoals muizen, toetsenborden en headsets. De Logitech G533 Wireless Gaming Headset is de opvolger van de bekende G930-headset van het bedrijf.

Ontworpen voor pc-gamers, is de G533 ontworpen met DTS Headphone:X voor virtueel 7.1 surround sound en Pro-G audiodrivers. Het heeft een batterijduur van 15 uur en een draadloos bereik van bijna 15 meter. Ik heb de G533 een week lang getest, waarbij ik console- en pc-titels speelde, naar muziek luisterde en zelfs de headset gebruikte tijdens werkvergaderingen om te zien hoe goed hij presteert in de echte wereld.

Image
Image

Ontwerp: Geen flits nodig

De G533 heeft niet bepaald een slank profiel. Het randapparaat als geheel is behoorlijk omvangrijk, aangezien de headset bijna 8 inch hoog en ongeveer 7,5 inch breed is. De afgeronde rechthoekige oorschelpen zijn vrij groot, ongeveer 10 centimeter lang en ongeveer 15 centimeter breed, ze zijn groot genoeg om de oren volledig te bedekken en een zuigend effect te creëren dat achtergrondgeluid helpt verminderen.

De headset is helemaal zwart, met slechts een kleine hoeveelheid branding. Het heeft een klein "G" -symbool aan de buitenkant van elke glanzende oorschelp. Afgezien van de glanzende afwerking aan de buitenkant van de oorschelpen, hebben de overige delen van de headset een matzwarte afwerking. Het ontwerp is simplistisch, zonder al te veel flits, zodat de headset er professioneel uitziet.

De bedieningselementen zijn intuïtief op de linkeroorschelp geplaatst en u hebt gemakkelijk toegang tot de volumeregeling met uw linkerhand zonder uw rechterhand van de muis te halen tijdens het spelen.

Comfort: discutabel

De G533 heeft dikke oorkussens en dikke vulling langs de hoofdband. De oorkussens bevatten een hard schuim dat is bedekt met een stoffen gaas (geen vinyl). De hoofdband kan aan elke kant omhoog en omlaag worden versteld en de oorschelpen draaien om je te helpen de meest comfortabele pasvorm te krijgen. Het algehele comfort van de G533 is echter discutabel.

Je hebt gemakkelijk toegang tot de volumeknoppen met je linkerhand zonder je rechterhand van de muis te halen tijdens het spelen.

Toen ik de headset voor het eerst opzette, voelde het best goed. Maar nadat ik de set een paar uur had gedragen, begon het ongemakkelijk te voelen onder mijn oren (met name mijn kaak- en nekgebied). Ik had ook het gevoel alsof het op mijn bril duwde. Ik gaf het door en liet drie andere mensen de G533 een paar uur proberen, en ze hadden dezelfde klachten.

De hoofdband is erg stijf, dus ik heb geprobeerd hem een beetje te wiebelen om de pasvorm losser te maken. De oorschelpafdekkingen en de stoffen mesh-vulling zijn afneembaar voor reiniging, dus ik heb de oormanchetten verwijderd en geprobeerd ze ook los te maken. Na het maken van deze kleine aanpassingen, voelde de headset comfortabeler om gedurende lange tijd te dragen.

Geluidskwaliteit: Absoluut top

De geluidskwaliteit van de G533 is van topklasse, hoewel je waarschijnlijk een paar aanpassingen wilt maken om het geluid te krijgen zoals jij het wilt. Maar zelfs uit de doos klinkt de G533 geweldig. Met DTS Headphone:X voor 7.1 surround sound en Pro-G-drivers om het geluid te optimaliseren en vervorming te minimaliseren, kun je alles horen, van geweerschoten tot achtergrondgeluiden (zoals donderslagen of vliegende helikopters). Je kunt ook horen uit welke richting deze geluiden komen en zelfs de afstand meten.

Je kunt stereogeluid gebruiken in plaats van surround, en je kunt allerlei aanpassingen maken in GHub (daarover later meer). De koptelefoon heeft meer dan genoeg bas, met een frequentierespons van 20 Hz-20 KHz, en de gevoeligheid van 107 dB betekent dat ze behoorlijk luid kunnen worden zonder veel stroom te gebruiken.

De ruisonderdrukkende microfoon dempt automatisch wanneer je hem omhoog klapt, maar het rode mute-indicatielampje is een beetje moeilijk te zien wanneer de microfoon omhoog staat, omdat deze zich direct op de microfoon bevindt. Ik merkte dat ik de headset van mijn linkeroor leunde, zodat ik het indicatielampje kon zien en dubbel kon controleren of de headset echt gedempt was. Ik vond het niet leuk dat ik het indicatielampje niet kon zien terwijl ik de G533 normaal droeg.

Wanneer je communiceert via de 4 mm Electret-condensatormicrofoon met drukgradiënt, kan de persoon aan de andere kant je duidelijk horen. De microfoon heeft een frequentierespons van 100Hz-20KHz, dus hij is niet zo gevoelig voor lagere frequenties (zoals airconditioners en andere huishoudelijke achtergrondgeluiden), maar je stem komt mooi en duidelijk over. U kunt ook de "zijtoon" configureren en uw stemvolume afstemmen terwijl u luistert.

Image
Image

Kenmerken: aanpassen met GHub-software

De G533 maakt draadloos verbinding met uw pc via een draadloze USB-adapter. Het heeft geen 3,5 mm audio-aansluiting, maar de draadloze verbinding is echt goed. Het heeft een bereik van 15 meter (bijna 50 voet), dus je kunt door je huis lopen, of naar de keuken rennen en een snack pakken zonder de verbinding te verbreken (tenzij je in een gigantisch huis woont). De batterij gaat 15 uur mee, wat ook heel behoorlijk is.

Je kunt de G533 aanpassen met Logitech's GHub-software. U kunt equalizerinstellingen instellen, het surroundgeluid aanpassen, de microfoon aanpassen en meer. Je kunt deze aanpassingen per spel maken of ze voor de headset in het algemeen wijzigen. De G533 heeft een fysieke mute-knop aan de zijkant, maar je kunt dat in GHub veranderen en er een afspeel-/pauzeknop van maken, of er een macro aan toewijzen. Dit is handig, vooral als je bedenkt dat je de headset al kunt dempen door de microfoon omhoog te klappen, en twee manieren om de microfoon te dempen is een beetje overbodig.

De G533 heeft een fysieke mute-knop aan de zijkant, maar dat kun je veranderen in GHub.

Bottom Line

De Logitech G533 is te koop voor $ 150, maar je kunt hem meestal voor ongeveer de helft van die prijs in de uitverkoop vinden. Als je het voor de uitverkoopprijs koopt, is het echt een goede prijs.

Logitech G533 vs SteelSeries Arctis 7

De SteelSeries Arctis 7, die ook te koop is voor $ 150, heeft ook een 2.4G draadloze verbinding en is uitgerust met DTS Headphone:X v2.0 surround sound. Terwijl de Arctic 7 een indrukwekkende batterijduur van 24 uur heeft, wat beter is dan de batterijduur van 15 uur van de G533, heeft de G533 een groter bereik (15 meter voor de G533 vs.12 meter voor de Arctic 7). De Arctic 7 heeft ook een bidirectionele microfoon in plaats van een unidirectionele microfoon zoals de G533.

Klinkt uitstekend, ziet er goed uit, voelt goed

De geluidskwaliteit van de G533 is fenomenaal, maar hoewel hij er over het algemeen aantrekkelijk uitziet, zijn er misschien enkele kleine aanpassingen nodig om hem comfortabel genoeg te maken om langdurig te dragen.

Specs

  • Productnaam G533
  • Product Merk Logitech
  • Prijs $150.00
  • Draadloos bereik 15 meter
  • Levensduur batterij 15 uur
  • Garantie twee jaar

Aanbevolen: