HP Reverb G2 Review: hoge resolutie virtual reality

Inhoudsopgave:

HP Reverb G2 Review: hoge resolutie virtual reality
HP Reverb G2 Review: hoge resolutie virtual reality
Anonim

Bottom Line

De HP Reverb G2 heeft een werkelijk indrukwekkend scherm met hoge resolutie met geweldige ruimtelijke luidsprekers en een totaalpakket dat het een zeer competitieve VR-headset maakt.

HP Reverb G2

Image
Image

We hebben de HP Reverb G2 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

In het zeer competitieve landschap van virtual reality is het van vitaal belang voor nieuwkomers in de strijd om de VR-headsets om zich te onderscheiden van de massa, en de HP Reverb G2 doet dat door de resolutie op te pompen. Het is opwindend om een nieuwe en boeiende optie te zien voor liefhebbers van virtual reality, en de Reverb G2 brengt zeer reële concurrentie voor Oculus en Valve.

Ontwerp: hoogwaardige constructie

De HP Reverb G2 heeft zeker de algehele bouwkwaliteit van een high-end VR-headset. Het is stevig gebouwd met een verwijderbaar inzetstuk voor gezichtsvulling dat wordt vastgehouden met sterke magneten. De hoofdband is even robuust en de headset is gemakkelijk aan en uit te doen. Mijn enige grote klacht over het ontwerp is de kabelclip die aan de achterkant van de hoofdband wordt bevestigd. Deze heeft de neiging om eraf te vallen en is lastig weer vast te maken.

De Reverb G2 wordt geleverd met zachte, stoffen tassen om de headset en de twee controllers in op te bergen. Het maakt verbinding met uw pc via USB 3.2 type A en DisplayPort. Het wordt ook geleverd met adapters voor USB type-C en mini-DisplayPort. Als je het echter wilt gebruiken met een laptop met DisplayPort via USB-C zoals ik deed, moet je een aparte adapter aanschaffen.

Image
Image

Configuratieproces: vallen en opstaan

De Reverb G2 aan de praat krijgen was een beetje hoofdpijn, grotendeels vanwege het ontbreken van gedetailleerde instructies die bij de headset werden geleverd. U zult zeker meer gedetailleerde instructies online willen opzoeken. Het is een beetje lastig om alle kabels goed aan te sluiten, en uw ervaring met het installatieproces kan variëren, afhankelijk van uw hardware.

De headset wordt geïnstalleerd via Windows Mixed Reality (WMR)-software, waarvan de basis waarschijnlijk al op uw Windows 10-pc is geïnstalleerd. De software controleert automatisch de compatibiliteit van uw pc en stelt de headset voor u in. Dit moet worden gestroomlijnd, maar kan behoorlijk frustrerend zijn, omdat verbindingsproblemen moeilijk te lokaliseren zijn vanwege schuine foutcodes die door WMR worden gegenereerd. Nadat alles goed is aangesloten, gaat WMR verder met een download die, voor mij, enige tijd in beslag nam op mijn nogal trage DSL-verbinding.

Image
Image

Toen dit eenmaal was gebeurd, hoefde ik alleen maar een paar VR-software in Steam te downloaden en te installeren, en ik was aan de slag. De daaropvolgende opstartsequenties verliepen soepel en snel, met slechts een korte kalibratiesequentie om de headset te oriënteren.

Het opzetten van VR op kamerschaal was vrij eenvoudig. U begint gewoon met het instellen van de kamerweegschaal op uw pc, richt de headset op het scherm en volgt uw speelruimte. Zodra dit is gebeurd, onthoudt de headset uw kamer, zodat u dit proces niet hoeft te herhalen.

Display: Hoge resolutie, hoge verversingssnelheid

Het meest indrukwekkende onderdeel van de HP Reverb G2 en misschien wel het belangrijkste verkoopargument van de headset is het display. De twee 2160x2160 LCD-schermen tonen een indrukwekkende hoeveelheid details met geweldige kleuren en helderheid, wat de ervaring echt verbetert.

Als je eerste prioriteit in een VR-headset pure beeldkwaliteit is, dan is het moeilijk om de Reverb G2 te verslaan.

Hun verversingssnelheid van 90 Hz helpt ook om bewegingsziekte tegen te gaan en draagt bij aan het gevoel van onderdompeling. Als je eerste prioriteit in een VR-headset pure beeldkwaliteit is, dan is het moeilijk om de Reverb G2 te verslaan.

Comfort: een goede pasvorm

Gewicht terzijde, de Reverb G2 was redelijk comfortabel. Hij is goed gewatteerd en gemakkelijk aan te passen, hoewel ik voor mijn extra grote hoofd met zijn even grote hoeveelheid haar de hoofdband moest verlengen tot de maximale instelling voor een comfortabele pasvorm.

De headset is ruim genoeg om een bril op sterkte in te passen, waardoor dit een goede optie is voor slechtzienden. Het is een beetje zwaar, maar niet meer dan andere headsets.

Image
Image

Audio: Spectaculair ruimtelijk geluid

De luidsprekers die in de Reverb G2 zijn ingebouwd, bieden een serieus indrukwekkend ruimtelijk geluid dat me schokte met zijn helderheid en detail. Dit ding maakt veel koptelefoons en luidsprekeropstellingen te schande met helder, pittig geluid dat me vaak voor de gek hield door te geloven dat omgevingsgeluiden afkomstig waren uit de fysieke kamer waarin ik me bevond in plaats van uit de virtuele wereld. In Star Wars: Squadrons kon ik de positie van vijanden om me heen identificeren aan de hand van het geluid van hun motoren en laservuur.

Ik was verrast door hoe mild deze geluidsbloeding eigenlijk is en ook door het feit dat er een zekere mate van geluidsisolatie is terwijl je de headset draagt. Als je liever via een aparte koptelefoon luistert, zijn de luidsprekers natuurlijk verwijderbaar.

In Star Wars: Squadrons kon ik de positie van vijanden om me heen identificeren door het geluid van hun motoren en laservuur.

Een ander probleem dat ik na een paar weken met de Reverb G2 tegenkwam, was dat de luidsprekers in hun montagebeugels begonnen los te komen. Dit leidde ertoe dat de audio af en toe uitviel en kraakte met ruis.

Om dit op te lossen, moet je de luidsprekers in hun aansluitingen opnieuw afstellen (de zogenaamde "Pogo-pinnen"). Je moet de luidsprekers losschroeven, en daar liep ik tegen een probleem aan: een van de schroeven weigerde te bewegen en ik moest de headset opsturen voor reparatie.

Gelukkig was HP-ondersteuning erg behulpzaam en stuurde ze me onmiddellijk een doos met retourzending. Dit betekent dat als u dit of een ander probleem met de headset tegenkomt, u erop kunt rekenen dat HP ervoor zorgt binnen de garantie van 1 jaar.

Controllers: de achilleshiel

HP is verbeterd ten opzichte van hun eerste generatie VR-controllers, maar ze laten nog steeds veel te wensen over in vergelijking met de concurrentie. Ze zijn ergonomisch en functioneel, maar voelen een beetje onaanzienlijk aan, en de knoppen en analoge stick voelen verrassend goedkoop aan.

HP is verbeterd ten opzichte van hun eerste generatie VR-controllers, maar ze laten nog steeds veel te wensen over in vergelijking met de concurrentie.

Er is ook geen vingertracking zoals je zou vinden in Valve's Index-controllers. Begrijp me echter niet verkeerd, ze zijn erg functioneel en bieden goede bewegingsregistratie, en ik vond het erg leuk om ze te gebruiken; het is alleen in vergelijking met de concurrentie dat ze een beetje ondermaats lijken.

Motion Tracking: Indrukwekkende nauwkeurigheid

Zoals gezegd is de headset zeer bekwaam in het volgen van de locatie en beweging van de controllers, maar ik heb ook geconstateerd dat de Reverb G2 over het algemeen opmerkelijk goed is in het bijhouden van zijn omgeving.

Door zijn camera-array was het gemakkelijk in staat om de speelruimte bij te houden die ik had ingesteld voor VR op kamerschaal, evenals de beweging van mijn hoofd. Ik was gemakkelijk in staat om Superhot VR en Valves VR Lab te spelen, die beide afhankelijk zijn van nauwkeurige bewegingsregistratie.

De Reverb G2 is opmerkelijk goed in het bijhouden van zijn omgeving.

Prijs: Potentieel goede prijs

Met een adviesprijs van $600 is de Reverb G2 niet goedkoop, maar hij biedt een hoog niveau van visuele kwaliteit dat de duurdere opties evenaart of mogelijk overtreft. Dit betekent dat als schermkwaliteit voorop staat, u dit misschien als een goede prijs-kwaliteitverhouding beschouwt. Er zijn echter zeer vergelijkbare headsets beschikbaar tegen veel lagere prijzen, dus de waarde hier zal zeer subjectief zijn op basis van wat u zoekt in een VR-headset.

Image
Image

HP Reverb G2 vs. Valve Index

Het is onmogelijk om over een headset van $ 600 te praten zonder deze te vergelijken met de Valve Index, die een fors prijskaartje heeft van $ 1.000 voor een complete installatie. De HP Reverb G2 is zeker een meer betaalbare optie, en de schermen met een hogere resolutie bieden aantoonbaar meer visuele helderheid dan de Index, maar als je de kosten opzij zet, kun je de controllers van de Index gewoon niet verslaan met hun ongelooflijke vingervolgsysteem.

Als je echt de visuele helderheid van de Reverb G2 wilt (zij het met een lagere verversingssnelheid en een beperkter gezichtsveld dan de Index), dan zou je hem kunnen kopen, samen met de controllers en het bewegingsvolgsysteem voor de Index. De totale kosten voor een dergelijke installatie zouden echter hoger zijn dan de kosten van de Valve Index-bundel.

Een boeiende mid-range VR-optie met een verbluffend scherm met hoge resolutie

Hoewel hij nauwelijks goedkoop is, biedt de HP Reverb G2 een aantrekkelijk, meer betaalbaar alternatief voor de Valve Index en een opstapje van VR-headsets op instapniveau, zoals die van Oculus. Hoewel de controllers niet de beste zijn en de uitstekende ruimtelijke luidsprekers een beetje kieskeurig zijn, maken de algehele kwaliteit en het fantastische scherm met hoge resolutie de paar gebreken gemakkelijk goed.

Specs

  • Productnaam Reverb G2
  • Product Merk HP
  • MPN 1G5U1AAABA
  • Prijs $600.00
  • Releasedatum november 2020
  • Gewicht 1,2 lbs.
  • Productafmetingen 2,95 x 7,32 x 3,31 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows Mixed Reality, SteamVR
  • Weergave 2 x 2,89-inch 2160 x 2160 LCD-schermen
  • Gezichtsveld 114 graden
  • Vernieuwingsfrequentie 90 Hz
  • Audio geïntegreerde hoofdtelefoon
  • Tracking 2x camera's aan de voorzijde, 2x camera's aan de zijkant
  • Poorten 1x DisplayPort 1.3, 1x USB 3.2 Gen, 1x voeding
  • Kabellengte 6 meter
  • Sensoren Windows Mixed Reality Inside/Out 6 DoF Motion Tracking, Gyroscoop, Accelerometer, Magnetometer

Aanbevolen: