Enclave Audio CineHome Review: voorbode van een draadloze toekomst

Inhoudsopgave:

Enclave Audio CineHome Review: voorbode van een draadloze toekomst
Enclave Audio CineHome Review: voorbode van een draadloze toekomst
Anonim

Bottom Line

De Enclave Audio CineHome is een geweldig klinkend draadloos surround sound-systeem dat helaas lijdt onder een aantal problemen en ontwerpbeperkingen.

Enclave Audio CineHome 5.1 draadloos thuisbioscoopsysteem

Image
Image

We hebben de Enclave Audio CineHome gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Enclave Audio CineHome is bedoeld om de verveling en stress van het bedraden van een surround sound-systeem weg te nemen door die omslachtige snoeren weg te nemen en in plaats daarvan uw luidsprekers te synchroniseren via draadloze verbindingen. De allure van een draadloos huis is een sirenelied voor vele draden, kabels en snoeren van alle beschrijvingen zijn een doorn in het oog en een veel voorkomend punt van mislukking. Helaas, althans in het geval van de CineHome, is die glorieuze draadloze toekomst nog niet helemaal aangebroken.

Image
Image

Ontwerp: mengen in

De CineHome v alt op door zijn aantrekkelijke minimalistische ontwerp. Speakers zijn effen matzwart en in een gedimde ruimte verdwijnen ze bijna in de schaduw. Deze onopvallende stijl is in overeenstemming met de drijvende filosofie van de CineHome: lange draden verwijderen, het lastige installatieproces elimineren en het opdringerige uiterlijk van veel luidsprekers die maar al te vaak botsen met de inrichting van een kamer, gladstrijken. Esthetisch gezien is de CineHome een groot succes.

De luidsprekers zijn gemaakt van stevig, niet-reflecterend zwart plastic dat qua uiterlijk en gevoel bijna kan worden aangezien voor aluminium. De voorkant is bedekt met een fijn gaas dat van een afstand bijna naadloos overgaat in de rest van de speaker. Elke kamer is uitgerust met een stopcontact voor een voedingsadapter, een resetknop en een statusindicatielampje.

De middenluidspreker doet ook dienst als hub voor het hele luidsprekersysteem, met een bedieningspaneel aan de bovenkant en invoer-/uitvoerpoorten aan de achterkant. Het bedieningspaneel is misschien wel het enige zwakke punt in de algehele geweldige bouwkwaliteit van de Cinehome. Het is gemaakt van glanzend, goedkoop aanvoelend plastic dat vlekken, stof en krassen als een gek aantrekt. De knoppen op het bedieningspaneel zijn ook niet geweldig, hoewel ze de klus klaren.

Een andere slechte ontwerpbeslissing van Enclave is het gedrag van het stroomindicatielampje op de bedieningsconsole/centerluidspreker. Het is aan wanneer het licht uit is en uit wanneer het licht aan is (tenzij het natuurlijk is losgekoppeld). We konden hier nooit aan wennen en merkten vaak dat we de luidsprekers probeerden te bedienen terwijl ze waren uitgeschakeld. Bovendien betekent het dat het kleine blauwe lampje de hele nacht zal branden, tenzij je het systeem aan laat staan, en dat zal veel stroom verbruiken omdat het draadloze systeem behoorlijk stroomintensief is. Om het nog verwarrender te maken, gaat het licht niet volledig uit, maar wordt het slechts een klein beetje gedimd.

Helaas heeft elk van de zes componenten van het luidsprekersysteem zijn eigen stopcontact nodig. Dit is om een aantal redenen een probleem; het stelt de waarde van een draadloos systeem in twijfel, bemoeilijkt de installatie en betekent dat het systeem uw stopcontacten zal overspoelen. In een moderne woning is dit doorgaans minder een probleem omdat moderne gebouwen doorgaans een overschot aan stopcontacten hebben. Oudere gebouwen zijn echter vaak lang niet zo goed uitgerust en er is een zeer reële mogelijkheid dat u moet investeren in stekkerdozen en verlengsnoeren om uw "draadloze" luidsprekersysteem samen te stellen.

Image
Image

Configuratieproces: moeilijker dan het zou moeten zijn

Het instellen van de CineHome is een relatief eenvoudig maar niet frustratievrij proces. De installatie wordt ondersteund door de duidelijke etikettering en installatie-instructies die op de gecompartimenteerde verpakking zijn afgedrukt. We waren gemakkelijk in staat om erachter te komen welke luidsprekers waar gingen zonder de handleiding te hoeven raadplegen.

Het ontbreken van audiokabels is een grote zegen bij de plaatsing van de luidsprekers, en het maakt het opzetten van de luidsprekers veel minder ontmoedigend. De zeskanaalsdraden die gebruikelijk zijn voor surround sound-systemen kunnen erg onaangenaam zijn voor mensen die minder goed thuis zijn in home-audio. Ze hebben vreemde zichtbare uiteinden die in kieskeurige stopcontacten moeten worden geklemd, een ontwerp dat een groot deel van de afgelopen eeuw niet is veranderd. Het weggooien van die verouderde kabels maakt de CineHome een stuk toegankelijker. Het verbeterde gebruiksgemak zal ook worden genoten door meer doorgewinterde mensen die het zweet en de frustratie kennen van het zich verschuilen achter een ontvanger, koortsachtig delicate draden in kleine gaatjes rijgen.

De behoefte aan een half dozijn stroomkabels en de benodigde stopcontacten verslaat het hele draadloze concept.

We waardeerden de uitstekende plaatsingsopties voor de luidsprekers, die op standaards (niet inbegrepen) of direct aan de muur kunnen worden gemonteerd. Het helpt absoluut om een optimale plaatsing van de luidsprekers te bereiken.

Helaas verslaat de eerder genoemde behoefte aan een half dozijn stroomkabels en de vereiste stopcontacten het hele draadloze concept. In plaats van die vervelende zeskanaals audiokabels aan te sluiten, merkten we dat we wanhopig probeerden de snoeren naar stopcontacten te rekken. Met zoveel van de luidsprekers aan de voorkant van de kamer, stonden we voor het klassieke dilemma dat vereeuwigd is in "A Christmas Story", waarbij een kostbaar apparaat moet worden losgekoppeld om plaats te maken voor de CineHome.

Eenmaal ingeschakeld, synchroniseert en maakt het systeem automatisch verbinding. Dit kan echter frustrerend lang duren en de CineHome weigert in welke hoedanigheid dan ook te functioneren terwijl dit gebeurt. Dit versterkte het probleem van het verwarrende stroomindicatielampje en leidde tot een aantal gevallen waarin we ten onrechte dachten dat er iets mis was met het systeem.

Een ander irritant aspect van het instellen en gebruiken van de Cinehome is dat er een HDMI-verbinding nodig is om toegang te krijgen tot het schermmenu om systeeminstellingen te wijzigen. We ontdekten dat we de omslachtige en verouderde interface konden gebruiken door de app te gebruiken om instellingen te wijzigen. Dat vereist een Bluetooth-verbinding, en hier vonden we een terugkerend probleem waarbij onze apparaten vaak weigerden verbinding te maken met het systeem totdat we de koppeling ontkoppelden en ze vervolgens opnieuw koppelden.

Het heeft duidelijke voordelen om geen wirwar van audiokabels aan te sluiten, maar helaas compenseert de Cinehome veel van dit gemak met een paar frustrerende eigenaardigheden.

Image
Image

Invoeropties: alleen de basis

De Cinehome bevat zeer weinig invoeropties. Je krijgt stereo analoog, optisch digitaal, HDMI-uitgang en drie HDMI-ingangen, een beperkende en spartaanse selectie. Het is misschien geen probleem voor veel thuisbioscoopopstellingen, maar voor een high-end, duur systeem is het teleurstellend.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Uitstekend voor een draadloos systeem

Helaas verhinderen de beperkingen van draadloze transmissie naar een 5.1-surroundsysteem dat de CineHome de audiokwaliteit bereikt van bekabelde systemen met vergelijkbare prijzen. Ondanks dat hij niet zo geweldig is als bekabelde systemen zoals de Onkyo HT-S7800, levert de Cinehome nog steeds een perfect acceptabele luisterervaring. Voor muziek levert het een heldere en plezierige ervaring met bijzonder sterke hoge tonen, hoewel het de neiging heeft om te worstelen met middentonen en lage basbereiken. Het presteert ook niet bijzonder goed bij hoog volume.

De beperkingen van draadloze transmissie naar een 5.1-surroundsysteem verhinderen dat de CineHome de audiokwaliteit van een bekabeld systeem bereikt.

"Panic Station" van Muse was aangenaam pittig en dramatisch en vulde de kamer met zijn gekke geluid, en Rach's "Rhapsody on a Theme of Paganini" werd bijzonder goed gereproduceerd. Voor muziek is de CineHome voldoende, zo niet spectaculair.

Voor films en tv zijn de gebreken van de CineHome minder duidelijk, en we werden snel meegezogen in Raiders of the Lost Ark, waar het surroundgeluid ons naar de klassieke jungle-tempel trok. De zang was helder en helder en we hebben echt genoten van onze tijd met het bekijken van films met de CineHome. Een 5.1 surround-systeem is een grote stap voorwaarts als je gewend bent te luisteren naar de ingebouwde luidsprekers op je tv (of zelfs een high-end soundbar).

Image
Image

Mobiele app: beperkt maar nuttig

De gratis Enclave Audio-app is een eenvoudige maar handige app die fungeert als afstandsbediening voor je CineHome. Hiermee kunt u het volume en de balans van uw luidsprekers aanpassen, evenals de Dolby Pro Logic-modus, Dolby Dynamic Range move, CEC-modus en het invoerapparaat wijzigen. Er zijn ook statusindicatoren voor individuele luidsprekers en het heeft de mogelijkheid om muziek af te spelen vanaf je apparaat of verbonden service via de app (hoewel we dit omslachtig vonden en liever andere apps gebruikten voor het afspelen van muziek).

Image
Image

Bottom Line

Laat je niet afschrikken door de torenhoge adviesprijs van $ 1200 van de Cinehome; dit systeem is te koop op de eigen website van Enclave voor $ 999, en is elders online voor ongeveer $ 200 minder te vinden. Dat is niet slecht voor de geluidskwaliteit en de voordelen van een draadloos surround sound-systeem. Er moet echter worden opgemerkt dat u voor ongeveer dezelfde prijs een bekabeld systeem kunt kopen dat veel beter geluid zal produceren en veel meer aansluitmogelijkheden heeft. De beslissende factor is hoe belangrijk het voor u is om lange audiokabels te elimineren.

Enclave Audio CineHome vs. Onkyo HT-S7800

De Onkyo HT-S7800 is in bijna alle opzichten een drastisch superieur systeem ten opzichte van de Enclave CineHome. Het verschil in audiokwaliteit is in vergelijking dag en nacht, waarbij de HT-S7800 Dolby Atmos biedt en een subwoofer die de hele kamer kan laten rammelen. Bovendien beschikt de HT-S7800 over een krachtige en veelzijdige ontvanger met wifi-connectiviteit, AM/FM-radio en een automatisch kamerkalibratiesysteem. Dit alles, en de adviesprijs is $ 200 minder dan die van de CineHome. De enige reden om de CineHome te verkiezen boven de HT-S7800 is als een bepaald aspect van de indeling van uw kamer lange audiokabels onpraktisch maakt.

Uitstekend concept, gebrekkige uitvoering

De Enclave Audio CineHome is zowel een blik in de toekomst als een ongelukkige herinnering aan de huidige beperkingen van technologie. Het lijdt geen twijfel dat al onze apparaten ooit zullen werken zonder omslachtige kabels. Het probleem van de vermogensafgifte is echter de achilleshiel van de Cinehome, verergerd door frustrerende problemen met het bedienen van het systeem en een ondermaatse geluidskwaliteit die niet voldoet aan de standaard die is vastgesteld door bedrade systemen met vergelijkbare prijzen.

Specs

  • Productnaam Audio CineHome 5.1 draadloos thuisbioscoopsysteem
  • Product Merk Enclave
  • UPC 006007
  • Productafmetingen 32 x 17 x 22 inch.
  • Garantie voor luidsprekerkasten en drivers 3 jaar
  • Poorten 3 HDMI-ingangen, 1 HDMI-uitgang, 3,5 mm analoge, optische en Bluetooth-ingangen
  • Luidsprekers 1 Smart Center-luidspreker, 2 Satellietluidsprekers voor, 2 Satellietluidsprekers achter, 1 Subwoofer
  • Verbindingsopties Bluetooth
  • Smart Center Afmetingen 5,0 x 12,4 x 7,7"
  • Satellietluidsprekers voorzijde Afmetingen 12,4 x 4,7 x 7,7"
  • Achterste satellietluidsprekers Afmetingen 5,0 x 8,1 x 4,3"
  • Subwoofer Afmetingen 17,7 x 12 x 13"
  • Prijs $800 - $1, 200

Aanbevolen: