Jabra Elite 75t Review: een van de beste echte draadloze oordopjes

Inhoudsopgave:

Jabra Elite 75t Review: een van de beste echte draadloze oordopjes
Jabra Elite 75t Review: een van de beste echte draadloze oordopjes
Anonim

Bottom Line

Er v alt niet veel te klagen over de Jabra Elite 75t. Het zijn fantastisch klinkende, echte draadloze oordopjes die lang meegaan.

Jabra Elite 75t

Image
Image

We hebben de Jabra Elite 75t gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een van de meest interessante releases in de echte draadloze oortelefoonruimte in het afgelopen jaar waren de Jabra Elite 75t-oordopjes. Als de volgende iteratie in de Elite-lijn verbeteren de 75t-oordopjes op een aantal manieren ten opzichte van de 65t, wat veel zegt omdat de Elite 65t-oordopjes werden (en mogelijk nog steeds) als een van de beste op de markt beschouwd. Met de 75t-oordopjes krijg je een belachelijk goede batterijduur, een solide pasvorm en afwerking, en de geluidskwaliteit en gesprekskwaliteit die je waarschijnlijk van Jabra mag verwachten. Ik bestelde een paar in titaniumzwart en testte ze tijdens een paar dagen in mijn drukke stadsleven.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig en klein

De 75t oordopjes nemen zeer duidelijke signalen van Samsung Galaxy Buds over. Dat wil zeggen dat Jabra veel nadruk legt op het superklein maken van deze oordopjes, nauwelijks zichtbaar als je ze in je oren stopt. De vorm is echt interessant, met een bijna amoebe-achtige look die echt helpt om ze tegen de binnenkant van je oor te stabiliseren.

Als je ze in je oor stopt, is het enige dat je kunt zien de ronde knop bedrukt met het Jabra-logo. Een aandachtspunt is dat Jabra's vlaggenschipkleur, titaniumzwart genaamd, eigenlijk twee tinten heeft: zwart aan de binnenkant met de siliconen oordop en meer grijs-goud aan de buitenkant. Je kunt er ook voor kiezen om deze oordopjes in een van die kleuren te kopen (respectievelijk zwart en goudbeige genoemd). Dit is interessant wanneer veel fabrikanten ervoor kiezen om zich alleen aan een zwart aanbod te houden.

De batterijbehuizing is ook een echt verkoopargument op het gebied van design, omdat het een van de meest gestroomlijnde behuizingen is die ik tot nu toe heb gezien, zelfs kleiner en eenvoudiger dan de Airpod-hoesjes van Apple.

Comfort: Superstrak en behoorlijk veilig

Net als mijn ervaring met de 65t, zijn de oordopjes van 75t erg afhankelijk van de strakheid van de pasvorm van de oordopjes om goed in je oor te blijven zitten. Dit maakt het kiezen tussen de drie meegeleverde maten oordopjes extra belangrijk. Een ding over de oordopjes is dat ze een zeer strakke pasvorm in je oor bieden, dus als je iemand bent die van een beetje ademend vermogen in zijn oordopjes houdt, dan vind je ze misschien niet supercomfortabel.

De offset-constructie van de 75t laat een mooie uitstulping achter op de achterkant van elke oordop die dient om aan de binnenkant van je buitenoor te rusten. Hoewel ik liever een fysieke rubberen vleugeltip zou hebben om de binnenkant van mijn oor te grijpen, werkt dit eigenlijk beter dan de meeste methodes voor het passen van alleen oordopjes. En aangezien elk oordopje slechts ongeveer 5,5 gram weegt, zijn ze heel gemakkelijk om te wennen. Voor zowel gymsessies als lange werkdagen vond ik deze een stuk comfortabeler dan de meeste nauwsluitende oordopjes.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de laatste generatie

De enige klacht die ik had met de 65t-iteratie van deze oordopjes is dat, hoewel de geluidskwaliteit van topklasse is, het gevoel van de constructie veel te wensen overliet. Het verbaasde me dan ook niet dat dit een belangrijke verbetering was die Jabra koos voor de 75t-generatie.

Eén ding aan Jabra-oordopjes is dat ze erg strak in je oor passen, dus als je iemand bent die van een beetje ademend vermogen in zijn oordopjes houdt, vind je ze misschien niet supercomfortabel.

Het meest opvallend is de verbeterde batterijhouder. Terwijl de 65t-behuizing een handomdraai nodig had om te openen en te sluiten (wat erg stijf was direct uit de doos), kiest de 75t voor een sterke magneet vergelijkbaar met de AirPods-behuizing. Er zit nu ook een set magneten in de hoes om de oordopjes gemakkelijk automatisch uit te lijnen om op te laden. Dit zijn twee zeer welkome verbeteringen die de interactie met deze oordopjes veel beter maken.

Anders is alles hier grotendeels hetzelfde, met een volledig plastic constructie die stevig aanvoelt maar niet ultra-premium. Er is ook IP55 water- en stofbestendigheid - de waterbestendigheid is vergelijkbaar met andere premium oordopjes, waardoor voldoende bescherming tegen zweet en lichte regen mogelijk is. Het feit dat het stofbescherming bevat die vaak niet aanwezig is op echte draadloze oordopjes, onderscheidt de Elite 75t echt. Al met al is deze categorie een overwinning in mijn boek.

Geluidskwaliteit: Indrukwekkend, met veel uitstraling

Jabra heeft behoorlijk verbazingwekkend iets gedaan voor echte draadloze oordopjes op het gebied van geluidskwaliteit. Voor een merk dat voorheen bekend stond als een fabrikant van telefoonheadsets, is het een ware prestatie om naar de top van de gelederen te klimmen tegen audiofiele namen als Bose en Sony.

De meeste luisteraars prezen de 65t om hun krachtige, duidelijke respons, dus ik had echt hoge verwachtingen van de 75t-oordopjes. De sonische respons is hier echt krachtig, met veel ondersteuning aan de lage kant, iets dat vaak ontbreekt in de kleine stuurprogramma's in oordopjes. Hoewel sommige mensen de bas misschien te krachtig vinden - er was veel dreun toen ik wat vier-op-de-vloer EDM-muziek aanzette - is dit uiteindelijk een positief punt omdat het de meeste muziek voldoende aanwezigheid geeft om de typische dunheid van de oordopjes te pushen. En omdat je hiermee een echt solide afdichting krijgt, zorgt de passieve ruisonderdrukking voor een schokkende vloer van stilte om te werken.

De andere kant van de medaille van geluidskwaliteit heeft te maken met gesprekskwaliteit. Een interessante opmerking is dat terwijl Jabra het frequentiespectrum van die oordopjes markeert op 20 Hz tot 20 kHz, dat bereik verandert in 100 Hz tot 8 kHz voor oproepen. Ik heb deze verandering nog nooit op oordopjes geadverteerd, omdat het op een bepaald niveau niet veel zin heeft. Een luidspreker heeft het spectrale bereik dat hij heeft, punt uit.

Maar wat dit voor mij betekent, is dat Jabra een softwaresituatie heeft gecreëerd die de frequentierespons van de luidsprekers kunstmatig aanpast om de natuurlijke frequenties van de menselijke stem tijdens gesprekken beter te reproduceren. Dit, in combinatie met de klassieke Jabra-array met vier microfoons, geeft een indrukwekkend scherpe respons bij telefoongesprekken. Voor alle duidelijkheid: het klinkt niet goed in de traditionele zin, omdat het vaak veel scherper is dan je zou verwachten. Maar dit betekent dat geen enkel telefoongesprek modderig zal zijn en zeker geen last zal hebben van laagfrequent gezoem en gerommel.

Image
Image

Batterijlevensduur: betrouwbaar voor de lange termijn

Aangezien zowel de oordopjes als het oplaaddoosje zo'n kleine, slanke voetafdruk innemen, is het des te indrukwekkender hoeveel tijd je met één keer opladen uit deze oordopjes kunt persen.

Op papier belooft Jabra een indrukwekkende 7.5 uur luisteren met alleen de oordopjes en tot 28 uur wanneer je de oplaadcassette erin gooit. Deze nummers zouden waarschijnlijk anders zijn als je veel telefoneert of de HearThrough-microfoon veel doorlaat, maar toch wedijveren ze met enkele van de beste oordopjes die ik heb geprobeerd. Ik was eigenlijk niet in staat om de batterijhouder leeg te maken, ondanks dagen van normaal gebruik. Het neigde naar de nummers die Jabra adverteert, maar zelfs alleen al het feit dat ik het niet kon leegmaken, geeft deze oordopjes hoge cijfers in mijn boek. Dit is logisch omdat Jabra de stand-bytijd op 6 maanden klokt, wat betekent dat ze de oordopjes hebben geoptimaliseerd om geen fantoomlading te trekken wanneer ze niet in gebruik zijn.

Het is dit laatste feit waar ik het meest van onder de indruk ben, omdat een paar oordopjes in je tas achterlaten voor gebruik wanneer je ze nodig hebt, het meest voorkomende gebruik is - als je je verveelt in een trein en je wilt om een podcast op te zetten, er is niets erger dan het vinden van dode oordopjes. Bovendien hebben deze oordopjes, met USB-C en snel opladen voor maximaal 60 minuten luisteren na 15 minuten opladen, een behoorlijk batterijaanbod.

Connectiviteit en configuratie: naadloos en stabiel

Het instellen van de Jabra Elite 75t-oordopjes was ongeveer net zo pijnloos als je kunt krijgen buiten de eigen chipset van Apple. De oordopjes waren al in de koppelingsmodus nadat ze eerst uit hun hoesje waren gehaald, en mijn iPhone had geen moeite om ze in de Bluetooth-lijst te trekken.

Wat meer is, omdat ze Bluetooth 5.0 gebruiken, kunnen ze twee Bluetooth-apparaten tegelijk vasthouden. Houd na het koppelen gewoon de knoppen van beide oordopjes tegelijk ingedrukt om de koppelingsmodus opnieuw te openen. Ik kon naadloos heen en weer schakelen tussen mijn laptop en mijn telefoon, iets wat niet vaak het geval is, zelfs niet voor oordopjes die Bluetooth 5.0-mogelijkheden claimen.

De Bluetooth-verbinding was ook een van de meest stabiele die ik heb getest. Zelfs andere premiummerken worden geplaagd door haperingen in gebieden met veel interferentie. Om eerlijk te zijn, waren er een paar overslaan op de Jabras, omdat dit een veelvoorkomende bijwerking is van de vrijheid van echt draadloze oordopjes. Maar voor mijn geld zijn dit misschien wel de beste op de markt als het gaat om Bluetooth-connectiviteit.

Voor mijn geld zijn dit misschien wel de beste op de markt als het gaat om Bluetooth-connectiviteit.

Software en extra functies: een bijna volledig aanbod

De Jabra Connect+-apps zijn grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van de 65t-generatie. Dat is niet erg, want ik vond die app meer dan capabel als een functie-uitbreidingsaanbod. Er zijn de gebruikelijke verdachten in het spel: de mogelijkheid om de tikfuncties aan te passen, je stemassistent te kiezen en een extensie voor het lokaliseren van oordopjes in te stellen. Er is hier ook een eenvoudige grafische EQ aan boord om je betere controle te geven over het toch al solide geluidsprofiel van de Elite 75ts.

Ten slotte laat de transparante luistermodus HearThrough een bepaalde hoeveelheid geluid van buiten door via de microfoons. Hoewel deze modus eenvoudig kan worden omgeschakeld met één druk op het linkeroordopje, kan de gevoeligheid in de app worden aangepast. Er is ook een interessante functie genaamd SideTone die je stem tijdens een gesprek door de microfoon laat gaan. Dit is in het begin een beetje desoriënterend, maar is eigenlijk best handig om ervoor te zorgen dat de andere persoon aan de telefoon u goed kan horen.

De enige functie die hier ontbreekt en die deze oordopjes eigenlijk bovenaan mijn lijst zou hebben geplaatst, is de aanwezigheid van actieve ruisonderdrukking. Bij het beoordelen van Sony's nieuwste WF-1000XM3-oordopjes, vond ik deze functie echt belangrijk omdat er zo weinig echte draadloze oordopjes zijn. Anders is de Jabra Elite 75ts het volledige pakket.

Prijs: minder duur dan je zou denken

Met het grootste deel van de rest van de premium echte draadloze oordopjesmarkt rond de $ 200, was het een beetje verrassend om te ontdekken dat de Elite 75t-oordopjes slechts $ 179 kosten. Ik denk dat Jabra zichzelf lager probeert te prijzen dan de rest van de markt voor premium oordopjes.

Rekening houdend met de geluidskwaliteit, de indrukwekkende levensduur van de batterij en de sterk verbeterde pasvorm en afwerking, is de prijs van $ 179 echt een goede deal, op voorwaarde dat je al op de markt bent voor premium echte draadloze oordopjes. Er zijn zeker goedkopere te krijgen, maar voor deze kwaliteit en functieset kun je niet beter doen dan deze.

Jabra Elite 75t vs. Sony WF-1000XM3

Omdat de Elite 75t-oordopjes zoveel indruk op me maakten, moet ik ze vergelijken met wat velen beschouwen als de beste echte draadloze oordopjes die momenteel op de markt zijn. Sony's WF-1000XM3 (zie op Amazon) biedt een iets betere batterijduur dan de Jabras, evenals de opname van actieve ruisonderdrukking. De Jabra's hebben een slanker, kleiner ontwerp en kosten ongeveer $ 60 minder dan de Sony-oortelefoons. Dit is hier heel dichtbij, dus de beslissing zal moeten worden genomen op basis van uw prioriteiten.

Geweldige echte draadloze oordopjes met weinig tekortkomingen

Kortom, dit zijn zeer solide oordopjes. Er zijn heel weinig tekortkomingen om ze op te graven, maar er zijn er een paar: het gebrek aan ademend vermogen in pasvorm en het feit dat er geen stabiliserende vleugel is, maakt iemand zoals ik minder geneigd om ze te willen - ik ben extreem geneigd om oordopjes te verdringen los tijdens een training. Maar verder controleren deze oordopjes vrijwel elke andere doos die je maar kunt bedenken, behalve de ontbrekende ruisonderdrukking. Als ik erop zou drukken om een top drie van echte draadloze oordopjes te kiezen, zou de Jabra Elite 75t zeker de juiste keuze zijn voor mij.

Specs

  • Productnaam Elite 75t
  • Product Merk Jabra
  • Prijs $180.00
  • Releasedatum december 2019
  • Draadloos bereik 40M
  • Audiocodec SBC, AAC
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0

Aanbevolen: