Een digitaal tv-signaal versterken

Inhoudsopgave:

Een digitaal tv-signaal versterken
Een digitaal tv-signaal versterken
Anonim

Als je een antenne gebruikt om over-the-air (OTA) televisie-uitzendingen te ontvangen, heb je waarschijnlijk enkele verschillen opgemerkt tussen analoge en digitale signalen. Om te beginnen biedt digitaal een breder scherm, kanaalnummers met decimale punten, het gebruik van DTV-converterboxen, enzovoort.

Een ander onzichtbaar verschil kan ook leiden tot een verloren of inconsistente ontvangst: digitale signalen zijn een stuk zwakker dan analoge.

Image
Image

Deze informatie is van toepassing op versterking voor televisies van verschillende fabrikanten, waaronder LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Analoog versus digitaal tv-signaal

Gegeven identieke uitzendomstandigheden, zal een digitaal tv-signaal niet zo ver reizen als een analoog signaal, omdat terrestrische beperkingen digitaal meer belemmeren dan analoog. Zaken die de ontvangst beïnvloeden zijn onder meer daken, muren, heuvels, bomen, wind, bergen en andere barrières.

Een digitaal signaal is zo gevoelig dat een persoon die ervoor loopt het offline kan slaan. Ter vergelijking: voor een analoog signaal is meer interferentie nodig.

Om een beeld van hoge kwaliteit via de ether te ontvangen, heb je een goed signaal nodig om de tv-tuner binnen te gaan, of het nu in de tv is of in een digitale converterbox. In sommige omstandigheden kun je alles goed doen en toch geen signaal krijgen. Of u kunt te veel signaalverlies ervaren terwijl het digitale tv-signaal van de antenne naar de tuner gaat.

Hoe dan ook, het versterken of versterken van het signaal is een mogelijke oplossing voor uw ontvangstprobleem.

Bottom Line

De kritische criteria voor versterking zijn dat je een bestaand signaal hebt dat je tv-antenne ontvangt. Als de antenne een signaal heeft, kan versterking een remedie zijn voor intermitterend signaalverlies. Als de antenne geen signaal opvangt, zal versterking uw probleem niet oplossen.

Hoe het versterken van een digitaal tv-signaal werkt

Een versterker gebruikt elektriciteit om het tv-signaal te benutten en met een elektrische boost op weg te sturen. Het DTV-signaal kan verder reizen met meer vermogen, wat een consistent beeld zou moeten opleveren.

Versterking lost niet gegarandeerd elke slechte ontvangst op, maar het is een optie. Het is ook geen oplossing om een tv-signaal te krijgen als er geen is. Met andere woorden, een versterker vergroot het bereik van de antenne niet; het geeft het signaal slechts een duwtje op zijn weg van de antenne naar de digitale tuner (TV, DTV-converter, enz.). Hopelijk is dit duwtje voldoende om een goed signaal naar de tv-tuner te krijgen.

Versterkte producten kosten doorgaans meer dan niet-versterkte producten. Het is altijd goed om een aantal scenario's op te lossen die tot signaalverlies kunnen leiden voordat u naar de winkel gaat en geld uitgeeft aan een product dat uw probleem wel of niet kan oplossen.

Problemen met de ontvangst eerst oplossen

Gebruik je een splitter, RF-modulator of A/B-schakelaar? Dit zijn standaardcomponenten, vooral als u twee kanalen probeert te bekijken en op te nemen met een DTV-converterbox. Het probleem is echter dat ze de sterkte van het digitale signaal verminderen. Versterking kan het signaal versterken tot boven het minimumniveau dat uw componenten nodig hebben om een goed beeld te produceren.

Als je een buitenantenne gebruikt, kijk dan naar het type coaxkabel dat is aangesloten tussen de antenne en de lijn die het huis binnenkomt. Uw coaxkabel kan de oorzaak zijn van een slecht signaal dat het huis binnenkomt. Dit type signaalverlies is verzwakking, een meting van signaalverlies over een afstand. In het geval van coaxkabels hebben we het over RG59 en RG6.

RG6 is over het algemeen digitaal vriendelijker dan RG59, dus dit soort kabel kan de oorzaak zijn van je slechte signaal. Het veranderen van uw kabel naar RG6 (bij voorkeur quad-afgeschermde RG6 met vergulde connectoren) kan uw ontvangstprobleem oplossen zonder een versterker te gebruiken.

Natuurlijk is het kopen van een versterkt product waarschijnlijk gemakkelijker dan het vervangen van de coaxkabel in je huis. Uw huidige antenne kan de oorzaak zijn van een slecht beeld. U kunt ook proberen de antenne opnieuw uit te lijnen.

Een versterker kopen

Versterkers of tv-signaalversterkers zitten vaak in antennes, maar je kunt ze ook als zelfstandig apparaat kopen. Productverpakkingen adverteren meestal voor een product als versterkt of aangedreven. Als je een dB (decibel) rating ziet, dan weet je dat deze versterkt is.

Net zoals je planten te veel water kunt geven, kun je een digitale tuner overversterken. Het is vergelijkbaar met het uitblazen van stereoluidsprekers door het volume te hoog te zetten.

Het moeilijkste is dat het moeilijk is om te meten wat te krachtig is voor je tuner. Sommige experts met wie we hebben gesproken, bevelen een versterking van rond de 14dB aan. Koop indien mogelijk een product met een instelbare dB-instelling.

Als je een versterkte antenne koopt, zorg er dan voor dat je antenne correct is uitgelijnd voordat je de voeding aansluit.

Aanbevolen: