Hoe hoeken converteren van graden naar radialen in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe hoeken converteren van graden naar radialen in Excel
Hoe hoeken converteren van graden naar radialen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de syntaxis voor de functie RADIANS, namelijk =RADIANS(Angle), om graden om te zetten in radialen.
  • Om de functiebox/formulebouwer te gebruiken, selecteert u waar u het antwoord wilt weergeven en gaat u naar Formulas > Math & Trig > RADIANS.
  • Of vermenigvuldig de hoek met de functie PI() en deel het resultaat vervolgens door 180 om de hoek in radialen te krijgen (bijvoorbeeld 45PI()/180).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u graden naar radialen converteert in Excel 2019, 2016, 2013, 2010 en Excel voor Microsoft 365.

Excel RADIANS Functie Voorbeeld

Dit voorbeeld gebruikt de functie RADIANS om een hoek van 45 graden om te zetten in radialen. De informatie behandelt de stappen die worden gebruikt om de functie RADIANS in te voeren in cel B2 van het voorbeeldwerkblad.

Image
Image

Opties voor het invoeren van de functie zijn:

  • De volledige functie typen in cell B2, zoals weergegeven in cell C3 hierboven.
  • Selecteren van de functie en zijn argumenten met behulp van de Function Dialog box.

Hoewel het mogelijk is om de volledige functie handmatig in te voeren, vinden veel mensen het gemakkelijker om het dialoogvenster Functie te gebruiken, omdat het zorgt voor het invoeren van de syntaxis van de functie, zoals haakjes en kommascheidingstekens tussen argumenten.

De functiebox gebruiken (Formula Builder op Mac) voor RADIANS

  1. Klik op cell B2 in het werkblad - dit is waar de functie naartoe zal gaan.

  2. Klik op de Formules tab van het ribbon menu.
  3. Kies Math & Trig op het lint om de vervolgkeuzelijst met functies te openen.
  4. Klik op RADIANS in de lijst om de Function Dialog Box. te openen
  5. Klik op de Angle lijn.
  6. Klik op Cell A2 in het werkblad om de celverwijzing als argument van de functie in te voeren.
  7. Klik op Done om de functie te voltooien - het antwoord 0.785398163, dat 45 graden is, uitgedrukt in radialen, verschijnt incel B2.
  8. Als je werkblad minder getallen rechts van de komma toont, kun je de cel opmaken zodat er meer worden weergegeven.

Je kunt gegevens rechtstreeks in het dialoogvenster invoeren in plaats van celverwijzingen, maar dat maakt het moeilijker om formules en functies bij te werken.

De functie PI() gebruiken om de hoek in radialen te krijgen

Een alternatief, zoals getoond in cel C4 van de voorbeeldafbeelding, is om de hoek te vermenigvuldigen met de PI() functie en deel het resultaat vervolgens door 180 om de hoek in radialen te krijgen.

Het ziet er zo uit:

=A2PI()/180

Waarom de Excel RADIANS-functie gebruiken?

Excel heeft ingebouwde trigonometrische functies die het gemakkelijk maken om de cosinus, sinus en tangens van een rechthoekige driehoek te vinden - een driehoek met een hoek gelijk aan 90 graden.

Het enige probleem is dat deze functies hoeken vereisen die worden uitgedrukt in radialen, niet in graden. Hoewel radialen, een eenheid van hoeken, een legitieme manier is om hoeken te meten op basis van de straal van een cirkel, werken de meeste mensen er niet regelmatig mee.

Om de gemiddelde spreadsheetgebruiker te helpen dit probleem te omzeilen, heeft Excel de functie RADIANS, waarmee graden gemakkelijk naar radialen kunnen worden omgezet.

RADIANS Functiesyntaxis en argumenten

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie. De syntaxis voor de functie RADIANS is:

=RADIANS(Hoek)

Het argument Hoek is de hoek in graden die u naar radialen wilt converteren; het kan worden ingevoerd als graden of als een celverwijzing naar de locatie van deze gegevens in uw Excel-werkblad.

Aanbevolen: