Hoe u uw slappe status kunt bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw slappe status kunt bijwerken
Hoe u uw slappe status kunt bijwerken
Anonim

Als je Slack gebruikt met je werkteam, laat je collega's dan weten of je beschikbaar bent en wat je doet. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door uw Slack-statuspictogrammen te wijzigen. Je kunt je status ook aanpassen om teamgenoten meer informatie over je status te geven en een tijdslimiet voor een status instellen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Slack-apps voor de desktop, het web, Android-telefoons en -tablets en iOS-apparaten.

Over slappe statuspictogrammen

Wanneer u zich aanmeldt bij Slack, wordt uw status weergegeven naast uw naam bovenaan de linkerzijbalk, in het gedeelte Directe berichten van de linkerzijbalk en naast uw naam in een bericht. Als je actief en beschikbaar bent, verschijnt er een groene stip naast je naam. Wanneer je uitlogt, verandert je statuspictogram in een holle cirkel om aan te geven dat je weg bent.

Image
Image

Deze pictogrammen kunnen automatisch veranderen, afhankelijk van of je de Slack-app actief gebruikt of niet:

  • Op de desktopversie van Slack: Uw statuspictogram wordt als actief weergegeven wanneer u uw computer actief gebruikt. Uw statuspictogram wordt weergegeven als afwezig wanneer uw computer 30 minuten inactief is geweest.
  • Slack gebruiken in een webbrowser: uw statuspictogram is actief zolang u Slack gebruikt. Na 30 minuten inactiviteit van de browser wordt uw statuspictogram weergegeven.
  • De Slack-apps gebruiken: uw statuspictogram is actief wanneer de Slack-app is geopend. Wanneer je naar een andere app overschakelt, de Slack-app sluit of het scherm van het apparaat vergrendelt, wordt je status weergegeven als afwezig.

Stel een aangepaste status in wanneer je je statuspictogram wilt gebruiken om je teamgenoten meer informatie te geven. Een aangepaste status omvat een emoji en een statusbeschrijving die u kiest.

Hoe u uw status snel kunt wijzigen

Als je maar een seconde hebt om collega's te vertellen dat je niet beschikbaar bent, verander dan je status van actief in afwezig. Op deze manier kun je je status wijzigen zonder je af te melden bij je Slack-account.

Deze functie is alleen beschikbaar in de webversie van Slack.

  1. Ga naar de linkerzijbalk en selecteer je naam.

    Image
    Image
  2. In het vervolgmenu selecteert u Wijzigen om uw status te wijzigen van actief naar afwezig.

    Image
    Image
  3. Je status verandert in afwezig, en je statuspictogram in de sectie Directe berichten verandert in een holle cirkel.

    Image
    Image
  4. Als je terugkomt en je wilt dat je teamleden weten dat je beschikbaar bent, ga je naar de linkerzijbalk, selecteer je je naam en selecteer je Wijzigen om je status te wijzigen van afwezig naar actief.

Bied meer statusinformatie met slappe statuspictogrammen

Als je je team meer informatie over je status wilt geven, maak dan een aangepaste status aan. Slack bevat vijf statusupdates die u kunt aanpassen aan uw situatie.

  1. Ga naar de linkerzijbalk en selecteer je naam. Veeg op iOS van rechts naar links om de rechterzijbalk te openen. Tik op Android op het Overflow menu (de drie gestapelde stippen).
  2. Selecteer Update je status. Tik op iOS en Android op Een status instellen.

    Image
    Image
  3. Kies een voorgestelde status.

    Image
    Image

    Als je geen status ziet die bij je situatie past, selecteer je het Smiley Face-pictogram en kies je een emoji. Selecteer bijvoorbeeld de Airplane Departure Slack-emoji en voer de status Interviews buiten de stad in om je team te laten weten dat je op op weg naar het vliegveld.

  4. Bewerk de tekst in het tekstvak om de statusbeschrijving te wijzigen. Deze beschrijving kan maximaal 100 tekens bevatten.
  5. Selecteer de Wissen na vervolgkeuzepijl en kies wanneer je niet langer de geselecteerde status hebt. Kies bijvoorbeeld Vandaag om de status voor de huidige dag in te stellen. Aan het eind van de dag verandert je status in actief of afwezig, afhankelijk van of je bent aangemeld of niet.

    Image
    Image

    Als u een status voor onbepaalde tijd wilt weergeven, selecteert u Niet wissen.

  6. Selecteer Opslaan wanneer u klaar bent.
  7. Om je status te bekijken, ga naar het Directe berichten gedeelte van de linkerzijbalk en plaats de muisaanwijzer op je naam.

    Image
    Image

Laat teamgenoten automatisch zien dat je een slappe oproep hebt

Als je een Slack-oproep beantwoordt, heb je misschien geen tijd om je status te wijzigen. Als je anderen wilt laten weten dat je in gesprek bent en liever niet gestoord wilt worden, verander dan de Slack Advanced-opties.

  1. Selecteer uw naam en selecteer vervolgens Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Geavanceerd.
  3. Scroll naar het gedeelte Andere opties en selecteer vervolgens Stel mijn status in op "In gesprek" wanneer ik deelneem aan een Slack-oproep selectievakje.

    Image
    Image
  4. Sluit het venster Voorkeuren wanneer u klaar bent.

Hoe u uw status kunt wijzigen of verwijderen

Als u uw status wilt wijzigen, selecteert u uw naam in de linkerzijbalk, selecteert u Update uw status en wijzigt u vervolgens het statuspictogram, de beschrijving en de duur.

Om uw status te wissen en terug te keren naar de standaard actieve status, selecteert u uw naam in de linkerzijbalk en selecteert u vervolgens Status wissen.

Image
Image

Stop meldingen wanneer je niet in Slack bent

Als je teamgenoten weten dat je een tijdje niet op kantoor bent of als je op vakantie bent, pauzeer dan Slack-meldingen. Als u meldingen voor een bepaalde tijd wilt uitschakelen, selecteert u uw naam in de linkerzijbalk, selecteert u Pauzemeldingen en kiest u vervolgens hoe lang u niet gestoord wilt worden.

Image
Image

Als Niet storen actief is, ontvang je geen meldingen. Wijzig je status om de meldingen te hervatten.

Aanbevolen: