De 5 beste manieren om Windows op uw Mac te gebruiken

Inhoudsopgave:

De 5 beste manieren om Windows op uw Mac te gebruiken
De 5 beste manieren om Windows op uw Mac te gebruiken
Anonim

Hoewel macOS is gemaakt om met Mac-hardware te werken, is het niet het enige besturingssysteem dat op een Mac-computer kan draaien.

Veel andere besturingssystemen, waaronder Windows en Linux, werken op een Mac-apparaat. Dat maakt de Mac tot de meest veelzijdige computers die je kunt kopen. Dit is wat we zouden gebruiken om Windows op een Mac te installeren.

Bootcamp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt Windows 7, 8.1 en 10
  • Windows draait native op Mac-hardware voor de beste prestaties

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist een volledige Windows-licentie voor de eerste installatie.
  • Kan Windows en Mac OS niet gelijktijdig draaien.

Misschien is Boot Camp de bekendste optie voor het uitvoeren van Windows op een Mac. Boot Camp wordt gratis meegeleverd met je Mac en stelt je in staat om Windows te installeren en vervolgens te kiezen tussen Mac en Windows bij het opstarten.

Omdat Boot Camp Windows rechtstreeks op de hardware van uw Mac uitvoert (er is geen virtualisatie of emulatie nodig), kan Windows op de best mogelijke snelheid werken die uw Mac kan leveren.

Het installeren van Windows op je Mac is niet moeilijker dan het installeren van Windows op een pc. Apple biedt zelfs de Boot Camp-assistent om de opstartschijf te partitioneren om ruimte te maken voor Windows en om alle stuurprogramma's te installeren die Windows nodig heeft voor speciale Apple-hardware.

Virtualisatie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voer zowel macOS als een gast-besturingssysteem naast elkaar uit.
  • Niet beperkt tot Windows; een groot aantal gastbesturingssystemen wordt ondersteund.

Wat we niet leuk vinden

  • Prestaties afstemmen en aanpassen die nodig zijn om de beste prestaties te bereiken.
  • Kan de prestaties van uw Mac beïnvloeden.

Virtualisatie zorgt ervoor dat verschillende besturingssystemen tegelijkertijd op computerhardware kunnen worden uitgevoerd. Virtualisatie abstraheert de hardwarelaag, waardoor het lijkt alsof elk besturingssysteem zijn eigen processor, RAM, graphics en opslag heeft.

Virtualisatie op de Mac maakt gebruik van een softwarelaag, een hypervisor genaamd, om alle onderliggende hardware te emuleren. Als gevolg hiervan werkt het gastbesturingssysteem dat op de virtuele machine draait niet zo snel als in Boot Camp. Maar in tegenstelling tot Boot Camp, draaien zowel het Mac-besturingssysteem als het gastbesturingssysteem tegelijkertijd.

Er zijn drie primaire virtualisatie-apps voor Mac:

  • Parallels: de eerste die virtualisatie naar de Mac bracht. Parallels ondersteunt een breed scala aan gast-besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Mac.
  • VMWare Fusion: Fusion is de Mac-virtualisatie-app die wordt aangeboden door VMWare - een leider in virtualisatietechnologie. Fusion ondersteunt de installatie van veel verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS.
  • VirtualBox: Oracle ondersteunt een open source virtualisatie-app die bekend staat als VirtualBox. Deze gratis virtualisatie-app draait op meerdere computersystemen, waaronder Mac. Net als de andere virtualisatie-apps kan VirtualBox worden gebruikt om veel verschillende besturingssystemen uit te voeren, waaronder Windows, Linux en macOS.

Het installeren van de virtualisatie-apps is vergelijkbaar met elke andere Mac-app. Gast-besturingssysteem kan meer betrokken zijn bij enige aanpassing die nodig is om de beste prestaties te verkrijgen. Alle drie de apps hebben levendige forums en ondersteunende diensten om te helpen bij het afstemmen van de prestaties.

Wijn

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis; geen Windows-licentie vereist.
  • Grote database voor het controleren van app-compatibiliteit.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet compatibel met alle Windows-apps.
  • Apps kunnen kapot gaan wanneer macOS wordt bijgewerkt.

Wine heeft een andere benadering voor het uitvoeren van Windows-apps op een Mac. In plaats van de hardware te virtualiseren en Windows in een virtuele omgeving te draaien, ziet Wine volledig af van het Windows-besturingssysteem; in plaats daarvan converteert het de Windows API-aanroepen van de Windows-app naar POSIX-aanroepen (portable operating system interface), die worden gebruikt op Linux- en Mac-besturingssystemen.

Als gevolg hiervan kan de Windows-app worden uitgevoerd met de API van het hostbesturingssysteem in plaats van Windows. Tenminste, dat is de belofte. Het probleem is dat het proberen om alle Windows API-aanroepen te converteren een enorme onderneming is, en er is geen garantie dat een app die u wilt gebruiken alle API-aanroepen met succes heeft vertaald.

Hoewel de taak ontmoedigend lijkt, heeft Wine nogal wat succesverhalen, en dat is de sleutel tot het gebruik van Wine: de Wine-database controleren om er zeker van te zijn dat de Windows-app die je moet gebruiken met succes is getest.

Het installeren van Wine op de Mac kan een uitdaging zijn voor degenen die niet gewend zijn om open-source Linux/UNIX-apps te installeren. Wine wordt gedistribueerd via tarballs of.pkg, maar we raden aan om de.pkg-methode te gebruiken, die een semi-standaard Mac-installatieprogramma bevat.

Nadat de installatie is voltooid, moet Wine worden uitgevoerd vanuit de Terminal-app, maar zodra een Windows-app actief is, gebruikt u de standaard Mac GUI.

Crossover Mac

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudige installatie van de Crossover Mac-app en Windows-apps.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet compatibel met alle Windows-apps.
  • Sommige Windows-apps worden uitgevoerd, maar hebben mogelijk functies die niet werken.

Crossover Mac is een app van Codeweaver die is ontworpen om optimaal gebruik te maken van Wine-vertaler in een Mac-omgeving. Het bevat een eenvoudig te gebruiken installatieprogramma voor zowel de Crossover Mac-app als voor het installeren van Windows-apps op uw Mac.

Het is niet nodig om naar Terminal te gaan, zoals vereist is bij Wine. Crossover Mac verbergt alle onderliggende UNIX-bits en bobs achter een standaard Mac-gebruikersinterface.

Hoewel Crossover Mac een betere gebruikerservaring is, vertrouwt het nog steeds op de Wine-code voor het vertalen van Windows API's naar hun Mac-equivalenten. Dit betekent dat Crossover Mac dezelfde problemen heeft als Wine als het gaat om het correct werken van apps. U kunt het beste de database met werkende apps op de CrossOver-website gebruiken om ervoor te zorgen dat de app die u wilt uitvoeren, werkt.

Je kunt de proefversie van Crossover Mac gebruiken om te controleren of alles werkt zoals verwacht.

Microsoft Extern bureaublad

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis.
  • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Prestaties beperkt door netwerkbandbreedte.
  • Mogelijke beveiligingsproblemen bij het toestaan van verbindingen met een externe pc.

Deze optie wordt als laatste vermeld omdat u niet echt Windows op uw Mac gebruikt. Nadat Windows Remote Desktop is ingesteld, draait Windows op een pc en maakt u er verbinding mee met uw Mac.

De resultaten zijn dat het Windows-bureaublad in een venster op uw Mac verschijnt. Binnen het venster kun je het Windows-bureaublad manipuleren, apps starten, bestanden verplaatsen en games spelen, hoewel grafisch-intensieve games of apps geen goede keuze zijn vanwege de vereiste bandbreedte.

Installatie en configuratie zijn eenvoudig genoeg. Download de app uit de Mac App Store. Schakel na installatie externe toegang in op het Windows-systeem en selecteer vervolgens het Windows-systeem in de Remote Desktop-app om de apps te openen en te gebruiken.

Aanbevolen: