De 9 beste manieren om de iPad-camera te gebruiken

Inhoudsopgave:

De 9 beste manieren om de iPad-camera te gebruiken
De 9 beste manieren om de iPad-camera te gebruiken
Anonim

De camera van de iPad heeft al tal van functies waarmee je direct uit de doos coole dingen kunt doen. Naast het maken van foto's en het opnemen van video, kun je QR-codes lezen, documenten scannen en objecten meten in augmented reality met de Measure-app.

De App Store biedt software die nog meer toepassingen vindt voor de iPad-camera's, zowel voor als achter. Sommige, zoals ProCam 6 en Filmic Pro, geven je meer controle over de camera-instellingen terwijl je foto's maakt of video opneemt.

De apps die volgen, gebruiken allemaal de iPad-camera om iets extra's met de afbeelding te doen, zoals kleuren, vergelijkingen of randen extraheren of u helpen de afbeelding te gebruiken om iets interessants te doen, zoals een film maken, tekenen, of een vergadering beheren.

Maak een kleurenpalet met Adobe Capture CC

Image
Image

Wat we leuk vinden

Een veelzijdige app waarmee je je camera kunt gebruiken om aangepaste tools en paletten te maken.

Wat we niet leuk vinden

U moet zich aanmelden met een gratis Adobe ID, Facebook- of Google-account.

Adobe Capture CC vertrouwt op de camera om verschillende diensten te leveren: onder andere om een afbeelding om te zetten in vectoren, patronen, penselen of zelfs een 3D-object. Een van de beste trucs is hoe het een 5-kleurenthema van een foto kan maken. Verplaats kleurstippen op het scherm naar de kleuren die u wilt als onderdeel van uw palet als u niet houdt van de kleuren die automatisch worden geselecteerd. De app is gratis en biedt tot 2 GB opslagruimte, met een upgrade naar 20 GB opslagruimte per maand beschikbaar.

Traceer een kunstwerk met Da Vinci Eye: iedereen kan tekenen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Slim, selecteerbaar gebruik van de camera en instellingen voor dekking.

Wat we niet leuk vinden

Zorg ervoor dat u uw iPad en tekening plaatst waar ze niet kunnen worden gestoten of verplaatst. Het kan een beetje lastig zijn om dingen opnieuw uit te lijnen.

Hoewel het niet voor jou tekent, kan de Da Vinci Eye: Iedereen kan tekenen-app je misschien helpen om iets beter te traceren en schetsen. U moet uw iPad enkele centimeters boven een stuk papier plaatsen en vervolgens een afbeelding selecteren om te tekenen en deze op het scherm plaatsen. Pas de dekking aan om de originele afbeelding, uw tekening of een beetje van beide te zien.

Schrijf whiteboards, documenten en meer vast met Microsoft Office Lens

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Herkent randen en legt de inhoud van documenten vast en bordafbeeldingen droog uitwisbaar.

Wat we niet leuk vinden

Zet handgeschreven letters niet altijd nauwkeurig om.

Gebruik de gratis Microsoft Office Lens-app om een foto te maken van een whiteboard, document of visitekaartje. De app herkent de randen van het object, verwijdert schittering en laat je de afbeelding bijsnijden, tekst toevoegen of aantekeningen maken. U kunt het vervolgens exporteren naar verschillende andere toepassingen, waaronder OneNote, OneDrive, Word, PowerPoint, Foto's, onder andere.

Converteer fysieke notities naar virtuele notities in Padlet

Image
Image

Wat we leuk vinden

Catscan is misschien wel de eenvoudigste manier om virtuele notities te maken van kleine vierkantjes die op een muur zijn geplakt.

Wat we niet leuk vinden

Catscan is niet beschikbaar in de desktopversie als je op meerdere platforms werkt.

Padlet biedt een virtuele muur waarop je notities, links, afbeeldingen, video's en meer kunt rangschikken in verschillende lay-outs. En je kunt een nieuw bord maken met je camera: open de app, tik op om een nieuw bord toe te voegen, kies Catscan en maak een foto van notities op een muur. Padlet verandert ze in virtuele notities op een bord waaraan u extra inhoud kunt toevoegen terwijl u de grootte van uw inzendingen wijzigt of herschikt. Met de gratis versie bevat de app advertenties en beperkt u tot 10 MB aan bestanden en drie borden. Een upgrade naar Pro verwijdert advertenties, vergroot de opslagruimte tot 250 MB en stelt u in staat een onbeperkt aantal projecten te maken.

Aanwijzen en oplossen met Photomath

Image
Image

Wat we leuk vinden

Een fantastische app voor huiswerkhulp bij wiskunde.

Wat we niet leuk vinden

Houd de kinderen in de gaten om ervoor te zorgen dat ze eerst het probleem oplossen en dan de app pakken, niet andersom.

Geen oplossing voor een wiskundig probleem? Open de gratis PhotoMath-app en richt de camera op een vergelijking. De app herkent getallen en variabelen en laat je elke stap zien die je nodig hebt om tot de oplossing te komen.

Identificeer sterren, planeten en meer in Sky Guide

Image
Image

Wat we leuk vinden

Nachtzichtmodus dimt het scherm en geeft items weer met een vage rode kleur.

Wat we niet leuk vinden

  • Uitgebreid naar de nachtelijke hemel kijken terwijl je een iPad in de lucht houdt, vergroot je armkracht, maar kan ook een beetje vermoeiend zijn.

Sky Guide geeft sterren, planeten, satellieten en meer weer op het scherm van je iPad. Tik op het kompas en de camera en richt uw scherm vervolgens in een willekeurige richting om objecten te zien in verhouding tot uw huidige positie en oriëntatie. De basisversie bevat een catalogus van 2,5 miljoen sterren, of u kunt upgraden naar Supermassive voor een verbeterde sterrencatalogus en ondersteuning voor high-definition zoomen.

Maak animatiefilms met Stop Motion Studio

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Krachtige stapsgewijze beeldopname.
  • Mogelijkheid om voorgaande afbeelding als overlay op de huidige cameraweergave weer te geven (ook bekend als "onion skinning").

Wat we niet leuk vinden

Timing is alles: het kan wat experimenteren vergen voordat mensen leren hoeveel (of weinig) ze een object moeten aanpassen om de gewenste geanimeerde beweging te bereiken.

Maak stop-motion geanimeerde video's frame voor frame met de camera op je iPad en de gratis Stop Motion Studio-app. Kaders knippen, kopiëren of plakken, audio toevoegen en exporteren in SD- of HD-indeling. Upgrade om de mogelijkheid te ontgrendelen om effecten toe te voegen, afbeeldingen te importeren, met hogere resoluties te werken en meer.

Vind uw type met wat het lettertype

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zoekt overeenkomsten voor de meest gebruikte lettertypen.
  • Toont alternatieven, zelfs als er geen exacte overeenkomst is geïdentificeerd.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet de foto van het lettertype front-on en waterpas vastleggen. De app heeft moeite met het nauwkeurig identificeren van lettertypen die zijn vastgelegd vanuit een zijhoek of met een tegel.
  • Resultaten zijn mogelijk niet perfect.

Ooit een bord, advertentie of boekomslag gezien en je afgevraagd… wat voor lettertype? Met deze gratis app kun je veel lettertypen vinden die overeenkomen met of erg dicht bij het lettertype op je foto liggen. De app bevat links naar MyFonts.com, waar u geïdentificeerde lettertypen kunt kopen (prijzen variëren)

Zoom Cloud Meetings: een draagbare conferentie-app

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zoom bevat de meeste functies die mensen willen in een app voor mobiele vergaderingen.
  • De mogelijkheid om een scherm in re altime te delen vanaf een iPad is een indrukwekkende functie.

Wat we niet leuk vinden

We kunnen de tijdslimiet van 40 minuten voor groepsvergaderingen niet toepassen op alle vergaderingen die we bijwonen en niet alleen die waar we de gratis versie van Zoom gebruiken.

Met een uitstekende batterijduur en een groot scherm werkt de iPad goed voor vergaderingen op afstand waarbij de camera wordt gebruikt om u andere mensen in uw vergadering te laten zien. Zoom Cloud Meetings ondersteunt video, whiteboarding en het delen van bestanden en maakt het ook mogelijk om het scherm van uw iPad te delen met andere deelnemers.

De gratis versie beperkt groepsvergaderingen tot 100 personen en 40 minuten, hoewel één-op-één vergaderingen niet aan tijdsbeperkingen onderhevig zijn. Betaalde opties verwijderen deze grenzen.

Aanbevolen: