Een mp3-cd maken in Windows Media Player 11

Inhoudsopgave:

Een mp3-cd maken in Windows Media Player 11
Een mp3-cd maken in Windows Media Player 11
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in WMP View > Volledige modus. Kies op het tabblad Burn CD branden. Gebruik de pijl omlaag onder het Burn menu om Data CD. te selecteren
  • Selecteer de Music map in het linkerdeelvenster onder Bibliotheek. Sleep nummers, albums of afspeellijsten naar de WMP-brandlijst.
  • Plaats een lege schijf in het cd/dvd-station. Klik op de knop Branden starten.

MP3-cd's maken het gemakkelijk om urenlang naar muziek te luisteren zonder een stapel standaard audio-cd's mee te slepen. Op één mp3-schijf kunnen acht tot tien albums worden opgeslagen. Om aangepaste MP3-cd's te maken voor gebruik thuis en in de auto, start u Windows Media Player 11 en volgt u deze handleiding.

Een MP3-cd maken in Windows Media Player 11

De eerste taak is ervoor te zorgen dat WMP 11 de juiste soort cd brandt. Controleer of de optie voor de gegevensschijf is ingesteld en niet de optie voor de audio-cd. Sleep vervolgens de gewenste muziek naar WMP 11 en brand deze op de MP3-cd.

  1. Schakel over naar Volledige modus weergave als deze nog niet wordt weergegeven door op de Beeld menutab bovenaan het scherm te klikken en het selecteren van de Volledige modus optie.

    Als je de hoofdmenutab niet ziet, houd dan CTRL ingedrukt en druk op M om het klassieke menusysteem in te schakelen. U kunt hetzelfde doen met het toetsenbord door de CTRL-toets ingedrukt te houden en op 1 te drukken.

  2. Klik op de Burn menutab bovenaan het scherm om de weergave over te schakelen naar het branden van cd's. Kijk in het rechterdeelvenster voor welke brandmodus WMP is geconfigureerd. Als het nog niet is ingesteld voor het maken van een gegevensschijf, klikt u op de kleine pijl omlaag onder de menutab Burn en selecteert u de optie Data-cd van de lijst.

  3. Om een MP3-cd-compilatie te maken, moet je de nummers in je WMP-bibliotheek selecteren om te branden. Om alle muziek te zien die er momenteel in staat, klik op de Music map (onder Bibliotheek) in het linkerdeelvenster.
  4. Er zijn verschillende manieren waarop u bestanden naar de brandlijst (rechterdeelvenster) kunt slepen en neerzetten. Je kunt de ene na de andere bestanden slepen, hele albums aanklikken en slepen, of een selectie van nummers markeren om in de brandlijst te plaatsen.

    Om meerdere tracks tegelijk te selecteren om over te slepen, houdt u de CTRL-toets ingedrukt en klikt u op de gewenste nummers. Om tijd te besparen, kunt u ook eerder gemaakte afspeellijsten slepen en neerzetten in de sectie Brandlijst van WMP.

    Als Windows Media Player 11 nieuw voor je is en je wilt weten hoe je een muziekbibliotheek opbouwt, laat onze tutorial over het toevoegen van digitale muziek aan Windows Media Player je zien hoe.

  5. Plaats een lege schijf (cd-r of herschrijfbare cd-rw) in uw cd/dvd-station.

    Als je een cd-rw gebruikt waarop al informatie staat, gebruik dan Windows Media Player om de gegevens te wissen voordat je verder gaat. Om een herschrijfbare schijf te wissen, klikt u met de rechtermuisknop op de stationsletter die bij de optische schijf hoort (in het linkerdeelvenster) en kiest u Schijf wissen Er verschijnt een waarschuwingsbericht op het scherm met de mededeling dat alle informatie op de schijf wordt gewist. Klik op Yes om door te gaan

  6. Om uw aangepaste MP3-cd te maken, klikt u op de knop Start Burn in het rechterdeelvenster. Wacht tot het schrijven van het bestand is voltooid. De schijf zou automatisch moeten worden uitgeworpen, tenzij u deze optie hebt uitgeschakeld in de instellingen van WMP.

    Image
    Image

Aanbevolen: