Een printer aansluiten op uw computer met Windows 10

Inhoudsopgave:

Een printer aansluiten op uw computer met Windows 10
Een printer aansluiten op uw computer met Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Wi-Fi: Start > Instellingen > Windows-instellingen > Apparaten > Printers en scanners > + > Selecteer apparaat >Apparaat toevoegen.
  • Bedraad: sluit de printer aan op uw computer met een USB-kabel.

Dit artikel laat zien hoe u een printer aansluit op uw Windows 10-computer. In tegenstelling tot zijn voorgangers downloadt en installeert Windows 10 automatisch alles wat je nodig hebt.

Een draadloze printer verbinden met Windows 10

Als u uw printer instelt om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk, is de printer overal in het netwerk draadloos toegankelijk. Volg deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat uw printer is ingeschakeld en is verbonden met uw Wi-Fi-netwerk.

    Volg de instructies van de fabrikant om uw printer te verbinden met uw wifi-netwerk. Uw printer moet op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als uw Windows 10-computer.

  2. Op uw Windows 10-pc opent u het Start Menu (Windows-logopictogram) in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
  3. Selecteer de Settings (klein tandwielpictogram) aan de linkerkant van het Start Menu.

    Image
    Image
  4. In het Windows Settings venster, selecteer de Devices optie.
  5. Selecteer aan de linkerkant van het venster de Printers & Scanners optie.

  6. Aan de rechterkant van het venster, selecteer de (+) knop om een nieuwe printer toe te voegen.
  7. Windows 10 zoekt nu naar alle printers en scanners in uw netwerk en geeft deze vervolgens weer in een lijst. Zodra uw printer wordt weergegeven op modelnummer, selecteer deze en druk op Apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  8. Windows zal nu een verbinding met uw printer tot stand brengen en alle benodigde stuurprogramma's installeren om te kunnen functioneren. Als de printer klaar is, zegt hij Ready.

Een bekabelde printer aansluiten op Windows 10

Als uw printer geen draadloze verbinding biedt, of als u alleen een bekabelde USB-verbinding wilt gebruiken, sluit deze dan gewoon aan op uw Windows 10-computer. In tegenstelling tot een draadloze printer is er geen installatie nodig, in tegenstelling tot eerdere versies van Windows. Zodra u een USB-printer aansluit, wordt deze automatisch ingesteld in Windows.

Image
Image

Algemene printerbronnen

Voor meer informatie over uw specifieke printer kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw apparaat. De site van een printerfabrikant bevat waarschijnlijk handleidingen, handmatige stuurprogramma's en aanvullende software die uw apparaat kunnen helpen. Voor uw gemak hebben we hieronder de ondersteuningslinks voor de meest voorkomende printers weergegeven.

  • Canon
  • HP
  • Broer
  • Epson
  • Xerox
  • Lexmark

Bottom Line

Als je problemen hebt met je printer, of deze nu geen verbinding kan maken met je Windows 10-pc of de software niet goed werkt, raden we je aan om eerst onze gids voor probleemoplossing te raadplegen. Neem anders contact op met uw fabrikant via een van de bovenstaande links voor meer ondersteuning.

Moet ik software of stuurprogramma's downloaden?

Hoewel sommige fabrikanten aanvullende software aanbieden die kan worden gedownload voor gebruik met uw printer, is er meestal geen extra software nodig om alles in gebruik te nemen. Bovendien, terwijl stuurprogramma's vroeger handmatig werden gedownload, downloadt Windows 10 automatisch alles wat nodig is om aan de slag te gaan.

Aanbevolen: