Hoe u Twitter kunt toevoegen aan uw Safari-zijbalk

Inhoudsopgave:

Hoe u Twitter kunt toevoegen aan uw Safari-zijbalk
Hoe u Twitter kunt toevoegen aan uw Safari-zijbalk
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Systeemvoorkeuren in het Dock of in het Apple-menu en selecteer vervolgens Internetaccounts > Twitter> Volgende > Aanmelden.
  • Om de zijbalk Gedeelde links te gebruiken, selecteert u het pictogram Toon zijbalk en selecteert u vervolgens het tabblad Gedeelde links (@symbool).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Twitter kunt toevoegen aan de Safari Shared Links-zijbalk, zodat je tweets en links kunt bekijken van degenen die je volgt op Twitter en die je kunt retweeten. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Safari in macOS Sierra (10.12), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks (10.9) en OS X Mountain Lion (10.8).

Stel de gedeelde links zijbalk in

Standaard verschijnen de pictogrammen Bladwijzer en Leeslijst bovenaan de Safari-zijbalk, zodat u met één klik toegang hebt tot een selectie van handige links. Voordat u toegang krijgt tot de zijbalk Gedeelde links, moet u deze echter configureren in Systeemvoorkeuren.

Om de Safari-zijbalk te laten werken met je Twitter-feeds, moet je je Twitter-account toevoegen aan de lijst met internetaccounts. Voer de volgende stappen uit om de zijbalk Gedeelde links in te stellen:

  1. Open Systeemvoorkeuren door het Systeemvoorkeuren pictogram in het Dock te selecteren of Systeemvoorkeuren te selecteren in het Apple-menu.
  2. Selecteer in Systeemvoorkeuren Internetaccounts.

    Image
    Image

    In het voorkeurenvenster Internetaccounts worden aan de linkerkant de internetaccounts weergegeven die u al op uw Mac hebt ingesteld (zoals uw iCloud-account). Aan de rechterkant staan de typen internetaccounts vermeld die het besturingssysteem ondersteunt, zoals Microsoft Exchange en LinkedIn.

    Image
    Image

    Apple werkt de lijst met internetaccounttypes bij elke macOS-update bij. Dus wat je ziet kan in de loop van de tijd veranderen.

  3. Selecteer in de lijst aan de rechterkant Twitter.
  4. Typ in het venster dat verschijnt uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Twitter en selecteer vervolgens Volgende.

    Er verschijnt een uitleg van wat er gebeurt als je OS X toestaat je aan te melden bij je Twitter-account:

    • Je kunt tweeten en foto's en links naar Twitter plaatsen.
    • Links van je Twitter-tijdlijn verschijnen in Safari.
    • Apps kunnen werken met uw Twitter-account (met uw toestemming).

    Je kunt het synchroniseren van contacten uitschakelen en voorkomen dat specifieke apps op je Mac toegang krijgen tot je Twitter-account.

  5. Selecteer Aanmelden om Twitter-toegang vanuit Safari in te schakelen.

    Uw Twitter-account is nu zo geconfigureerd dat OS X/macOS de service kan gebruiken.

  6. Sluit systeemvoorkeuren.

Gebruik de zijbalk met gedeelde links

Als Twitter is ingesteld als internetaccount, kun je de functie Gedeelde links in Safari gebruiken. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

  1. Open Safari.
  2. Selecteer het Toon zijbalk icoon.

    Image
    Image

    Bovenaan de zijbalk verschijnen drie tabbladen: Bladwijzers, Leeslijst en Gedeelde links.

  3. Selecteer in de zijbalk het tabblad Shared Links (het @ symbool).

    Image
    Image

    De selectielijst voor gedeelde links wordt gevuld met tweets uit je Twitter-feed.

    De eerste keer dat u de selectielijst Gedeelde links opent, kan het even duren voordat Safari de tweets opha alt en weergeeft.

  4. Als u de inhoud van een gedeelde link in een tweet wilt weergeven, selecteert u de tweet in de selectielijst Gedeelde links.

    Image
    Image
  5. Om een tweet te retweeten in de selectielijst Gedeelde links, Control+select de tweet en selecteer vervolgens Retweet.
  6. Als u naar Twitter wilt gaan en de openbare accountgegevens van een Twitter-gebruiker wilt bekijken, Control+select de tweet van die gebruiker en vervolgens Toon op twitter.com.

    Image
    Image

Aanbevolen: