Waarom je misschien meer games voor één speler ziet

Inhoudsopgave:

Waarom je misschien meer games voor één speler ziet
Waarom je misschien meer games voor één speler ziet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De annulering van het Star Wars-project van Electronic Art in 2017 was een klap voor fans van games voor één speler.
  • BioWare die de online component van Dragon Age 4 schrapt, kan betekenen dat fans van sologames in de toekomst meer opties kunnen hebben.
  • Wat betekent het nieuws voor fans van online en live servicegames?
Image
Image

Hoewel sommige gamers misschien treurig zijn dat BioWare de online modus van de aankomende Dragon Age-inzending heeft laten vallen, zou de verlaging uiteindelijk een pluspunt kunnen zijn voor spelers die de voorkeur geven aan meer verhaalgestuurde ervaringen.

Fans van filmische games voor één speler kregen een klap in 2017, toen Electronic Arts plotseling stopte met de productie van een nieuwe Star Wars-inzending die naar verluidt in dezelfde geest zou liggen als PlayStation's Uncharted action-adventure-games.

Het enorme succes van de fan-favoriete Star Wars Jedi: Fallen Order in 2017, in combinatie met de matige ontvangst van de online gerichte shooter Anthem - zou het solo-genre een opleving kunnen doen zien. Hoewel niemand een spijker in de doodskist van online games slaat, kunnen deze recente trends van invloed zijn op het soort gamestudio's in de toekomst.

"Ik denk dat de toekomst van live-servicegames nog steeds erg rooskleurig is, maar ik denk dat we hebben gezien dat niet elke game een live-serviceproduct kan of moet zijn", zei David Jagneaux, gamingjournalist, via Twitter DM.

"Er is genoeg nuance in deze branche voor singleplayer, standaard co-op, live service co-op, volledige multiplayer, volledige MMO's en alles daartussenin."

Singleplayer slaat terug

Vorige week werd onthuld dat EA en BioWare hadden besloten om de online modus uit hun volgende Dragon Age-game te verwijderen, waardoor de aankomende inzending van de populaire role-playing game-serie een puur singleplayer-aangelegenheid wordt, een zet die Jagneaux ziet als een veelbelovend teken voor doorgewinterde singleplayers.

"Ik denk dat dit duidt op een grotere verschuiving ten gunste van meer games voor één speler", legde hij uit. Gameverslaggever Gene Park van de Washington Post deelde onlangs een soortgelijk gevoel toen hij tweette dat hij hulde bracht aan de rol van Jedi: Fallen Order bij het redden van games voor één speler.

Om het eerdere punt van Jagneaux te zeggen: Marvel's Avengers van vorig jaar bewees dat online-elementen niet per se geschikt zijn voor elke game.

Je hoeft niet verder te kijken dan de meeste recensies om te zien dat de meeste critici genoten van de campagne voor één speler, maar het gevoel hadden dat de hele ervaring teniet werd gedaan door de online elementen.

Omgekeerd heeft Anthem zwaar geïnvesteerd in de multiplayer-component ten koste van het leveren van een solide campagne-ervaring. Plannen om het spel te vernieuwen zijn onlangs geschrapt.

Best of Both Worlds

In een perfecte wereld zouden fans van games voor één speler, maar ook degenen die de voorkeur geven aan online modi, waar voor hun geld krijgen van een product dat beide elementen bevat. Maar volgens Jagneaux zijn we er nog niet helemaal.

"Ik denk dat beide in hetzelfde spel kunnen bestaan, het is gewoon een kwestie van tijd en budget. Helaas lijkt het soms alsof de bedrijven die de middelen hebben om het goed te doen (zoals EA) tunnelvisie krijgen en geven hun activa niet de juiste prioriteit."

Hoewel Jagneaux de Grand Theft Auto- en Red Dead Redemption-franchises van Rockstar Games opmerkt als 'geweldige voorbeelden' van games die dit delicate evenwicht al hebben gevonden, vormen ze de uitzondering op de regel.

Het is te vroeg om te zeggen of Dragon Age 4 full-on singleplayer uiteindelijk zal leiden tot fans van solo, verhaalgestuurde games die in de toekomst meer filmische avonturen zullen hebben om uit te kiezen. Of als degenen die liever online met vrienden springen, onderweg minder opties hebben.

Ongeacht welk groter geheel in beeld komt, kunnen Dragon Age-fans in ieder geval troost putten uit het feit dat ze monsters zullen verslaan in plaats van ondiepe online modi te ontwijken wanneer het landt in 2022.

Aanbevolen: