Hoe te knippen, kopiëren en plakken van tekst op de iPad

Inhoudsopgave:

Hoe te knippen, kopiëren en plakken van tekst op de iPad
Hoe te knippen, kopiëren en plakken van tekst op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de tekst en houd deze vast, plaats de cursor aan het begin van de sectie en sleep naar het einde om een selectie te maken.
  • Tik op Selecteren en kies Cut of Copy, tik vervolgens op de plek waar je de tekst wilt plakken en tik op Plakken.

Dit artikel legt uit hoe je tekst kunt knippen, kopiëren en plakken op een iPad met iOS 9 of hoger.

Hoe te kopiëren, knippen en plakken op iPad

In plaats van steeds dezelfde tekst te typen, kun je kopiëren of knippen gebruiken om de tekst op het iPad-klembord te plaatsen en vervolgens de tekst van het klembord in een app of document plakken.

  1. Open het document of tekstbestand dat de tekst bevat die u wilt knippen of kopiëren.
  2. Tik en houd de tekst vast die je wilt selecteren.
  3. Gebruik het vergrootglas om de cursor aan het begin of einde van het gedeelte dat u wilt knippen of kopiëren te plaatsen.

    Image
    Image
  4. Til uw vinger op wanneer de cursor is waar u een menu wilt weergeven.

    Dit menu kan ook app-specifieke items bevatten, afhankelijk van het programma.

    Image
    Image
  5. Tik op Select.

    Tik op Selecteer alles om automatisch alle tekst op de pagina te selecteren.

    Image
    Image
  6. De cursor gaat naar de selectiemodus, die blauwe cirkels aan de boven- en onderkant van de lijn toevoegt. Gebruik deze om de tekst te selecteren die u wilt knippen of kopiëren. Sleep de bovenste cirkel om het begin van de selectie in te stellen en de onderste om het einde in te stellen.

    Ga in sommige apps naar de Selectiemodus door te dubbeltikken op de tekst die je wilt selecteren.

  7. Als de tekst is geselecteerd, verschijnt er een menu.

    Image
    Image
  8. Tik op Cut om de geselecteerde tekst uit het document te verwijderen en een kopie op het klembord te plaatsen. Of tik op Copy om een kopie op het klembord te plaatsen zonder deze uit de originele record te verwijderen.

    Image
    Image
  9. Open de app of het document waarin je de gekopieerde of geknipte tekst wilt invoegen.
  10. Houd ingedrukt om het vergrootglas weer te geven en plaats de cursor op de plaats waar je de tekst wilt plakken. Wanneer u uw vinger optilt, tikt u op Plakken.

    Image
    Image
  11. De geknipte of gekopieerde tekst verschijnt op de plaats van de cursor.

    Image
    Image
  12. Maak de geplakte tekst op. Regeleinden of andere opmaak moeten mogelijk worden vervangen nadat de tekst in het document is geplakt.

Sneltoetsen op de iPad

Het standaardtoetsenbord van de iPad heeft enkele sneltoetsen en knoppen gekregen met iOS 9. Gebruik deze sneltoetsen om te knippen, kopiëren en plakken zonder naar het pop-upmenu te gaan.

Image
Image

In programma's zoals Notities verschijnt er een menu in de linkerbovenhoek van het toetsenbord wanneer tekst is geselecteerd. Tik op het menu om een reeks opties weer te geven. Het schaarpictogram snijdt tekst. Het pictogram dat eruitziet als een gestippeld vak voor een ononderbroken vak, kopieert tekst. En het klembordpictogram vervangt de geselecteerde tekst door wat er op het klembord staat (plakken).

Gebruik het virtuele trackpad om te knippen en plakken

Het virtuele iOS-trackpad maakt kopiëren en plakken ook gemakkelijker. Om het te activeren, tikt u met twee vingers op het toetsenbord en houdt u deze vast of houdt u de spatiebalk lang ingedrukt.

Image
Image

Om de tekst te selecteren, houdt u twee vingers op het toetsenbord gedurende een seconde of twee totdat de cursor naar de selectiemodus gaat. Sleep met uw vingers over het iPad-scherm om de gewenste tekst te selecteren en knip, kopieer of plak vervolgens.

Knip en plak met multitasking op iPad

De multitasking-opties die Apple in iOS 9 aan de iPad heeft toegevoegd, maken het gemakkelijk om zowel tekst als afbeeldingen van de ene app naar de andere te kopiëren en plakken. Om te kopiëren en plakken, worden tekst of afbeeldingen meestal in de ene app gekopieerd, wordt een andere app geopend en wordt de tekst in de tweede app geplakt.

Image
Image

Bij gebruik van Slide Over of Split View kunnen beide apps tegelijk geopend zijn. Knip of kopieer de inhoud in de ene app en plak deze vervolgens in de tweede app zonder schermen te openen of te sluiten.

Aanbevolen: