De basistaal van Twitter begrijpen & Slang

Inhoudsopgave:

De basistaal van Twitter begrijpen & Slang
De basistaal van Twitter begrijpen & Slang
Anonim

Voor nieuwkomers op Twitter kan het een uitdaging zijn om uit te zoeken hoe ze op de juiste manier op mensen kunnen reageren, hashtags kunnen gebruiken en gesprekken kunnen voeren. Veel van de verwarring komt voort uit de hoeveelheid jargon die op het populaire sociale netwerk te vinden is. In de loop der jaren hebben de mensen van Twitter gewerkt om dat jargon te ontraadselen, maar voor veel gebruikers is het misschien nog steeds niet genoeg.

We hebben een beginnerscursus in elementaire Twitter-jargon samengesteld, zodat u de meest elementaire functies kunt begrijpen.

Image
Image

Hoe 140 tekens zijn geboren Retweeting

Toen Twitter in 2006 werd gelanceerd, was er geen retweet-knop - alleen een aantal gebruikers die probeerden zoveel mogelijk van een update in 140 tekens te passen. De keuze voor 140 tekens kwam tot stand omdat Twitter in eerste instantie gebaseerd was op mobiele sms-berichten en 140 tekens destijds de limiet waren.

Die beperkingen hebben uiteindelijk de door de gemeenschap gemaakte RT (retweet), de MT (gewijzigde tweet), hashtags (), quote-tweets en verschillende andere verkortingen geïnspireerd. In 2017 verdubbelde Twitter het aantal toegestane tekens tot 280.

Basis Twitter-lingo gebruiken

Als je als een professional wilt tweeten, krijg je inzicht in hoe het microblogging-platform werkt. Hier zijn enkele veelgebruikte termen en symbolen die je tegenkomt en wat elk betekent:

  • Het @-teken: zie dit als een e-mailadres. Het @-teken gaat vooraf aan een gebruikersnaam of "handle" wanneer u wilt dat die gebruiker een tweet ziet. Als je een andere gebruiker wilt noemen zodat ze (hopelijk) je tweet zien, voeg dan het @-teken toe.
  • Mention: Een vermelding is wanneer u of iemand anders een gebruiker of handle vermeldt met het bijbehorende @-teken. Als iemand je noemt in een Tweet, kan het er als volgt uitzien: Ik bracht de dag door in het park met @[gebruikersnaam], we hadden een picknick!
  • Reply: Een eenvoudig antwoord op elke tweet. Antwoorden bevatten het @-teken en de handle van de originele Tweet. Antwoorden worden gebruikt om de @-vermelding in de tekst van het antwoord op te nemen. Deze staan nu boven de tekst.
  • De hashtag of -teken: wanneer het hekje aan een woord wordt toegevoegd, verandert het in een link, een hashtag. Die link maakt automatisch een feed met Tweets van iedereen die dezelfde hashtag gebruikt. Hashtags worden gebruikt voor de lol en zijn ook handig voor het coördineren van gesprekken of onderwerpen rond een bepaald evenement of onderwerp.
  • Follow: Als je iemand volgt, ben je geabonneerd op diens Tweets. Tenzij ze hun profiel als 'privé' hebben gemarkeerd (je kunt dit inschakelen in je instellingen), kun je alle Tweets zien die door deze persoon zijn verzonden in je hoofdnieuwsfeed. Op dezelfde manier kan iedereen die u volgt uw Tweets zien. De meeste Twitter-accounts zijn openbaar en kunnen door iedereen worden bekeken. Als je echter wilt dat de Tweets van iemand in je hoofdhomefeed worden weergegeven, moet je ze eerst volgen.
  • Direct Message of DM: Als je iemand volgt, en ze volgen jou terug, kun je ze een Direct Message ("DM") sturen. Dit zijn de enige echte privéberichten tussen twee gebruikers op Twitter.
  • RT of Retweet: wanneer een gebruiker iets dat je hebt gepost opnieuw wil delen, retweet hij het. Een retweet kan een gewone Retweet zijn, waarbij het hele bericht in uw feed wordt geplaatst zonder dat er iets wordt toegevoegd, of een Quote Tweet, waarmee u voeg een opmerking toe die samen met de originele tweet in je feed verschijnt.
  • FF of FollowFriday: Een van de eerste populaire hashtags was FollowFriday, soms afgekort tot FF. Dit wordt gebruikt in een Tweet om de mensen uit te schreeuwen die je het leukst vindt om te volgen.
  • HT of Hat Tip: je zult de letters "HT" tegenkomen wanneer een gebruiker een andere gebruiker complimenteert of hem erkenning geeft voor iets dat hij heeft getweet.
  • Fail Whale: deze afbeelding, met daarin een witte walvis die door vogels uit het water wordt getild, is ontworpen door kunstenaar Yiying Lu en vertelt je wanneer de site overvol is. In 2007, toen de site groeipijnen had, was de Fail Whale een dagelijkse gebeurtenis. Tegenwoordig komt de fout zelden voor. Toch herinneren early-adopters zich hoe het voelde om tegelijkertijd een hekel aan dit personage te hebben en ervan te houden.

In het begin verwarrend, maar gemakkelijker met oefenen

Het beheersen van Twitter is moeilijk omdat berichten beperkt zijn tot 280 tekens en vaak markeringen, symbolen en jargon bevatten die nieuwelingen in verwarring kunnen brengen. Met een beetje geduld en wat onderzoek wordt de site voor sociaal delen echter gemakkelijker te gebruiken. En als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, zul je je afvragen waarom andere sociale platforms niet dezelfde aanpak gebruiken.

Aanbevolen: