De slaap-/waakknop van de iPad begrijpen

Inhoudsopgave:

De slaap-/waakknop van de iPad begrijpen
De slaap-/waakknop van de iPad begrijpen
Anonim

De Sleep/Wake-knop op de iPad is een van de weinige knoppen van het apparaat die andere functies biedt dan alleen het apparaat vergrendelen of wakker maken.

Omdat deze knop wordt gebruikt om de iPad in de slaapstand te zetten, wordt de slaap/waak-knop soms de slaap- of wachtknop genoemd, of ook de vergrendel- en aan/uit-knop.

Deze informatie is van toepassing op alle hardwaremodellen van de iPad en de iPad mini.

Image
Image

Bottom Line

Het is een kleine, fysieke knop aan de bovenkant van de iPad. Het steekt slechts een klein beetje uit de rand van het apparaat; net genoeg om te voelen wanneer je niet goed kijkt, maar niet te ver om het ergens op te vangen of het hinderlijk te maken bij het gebruik van de iPad.

Wat de slaap/waak-knop doet als de iPad aan staat

Als de iPad is ingeschakeld en u naar het vergrendelscherm kijkt, drukt u eenmaal op de Wake/Sleep-knop om de iPad te wekken tot het punt waarop u het vergrendelscherm kunt zien, zoals de klok en eventuele meldingen die ingesteld om daar weer te geven. Het is op dit punt dat je op de iPad kunt komen, hetzij na een toegangscode of door te schuiven om te ontgrendelen.

Als de iPad het startscherm weergeeft, zal één keer drukken op deze knop het scherm zwart maken, het vergrendelen en je terugsturen naar het begin, waar opnieuw drukken je het vergrendelscherm laat zien.

Als je de vergrendelknop een paar seconden ingedrukt houdt, of de iPad nu op het vergrendelscherm of op het startscherm staat, wordt je gevraagd of je het apparaat wilt uitschakelen.

Het maken van een screenshot op een iPad maakt ook gebruik van de vergrendelknop. Klik tegelijkertijd op de Lock-knop en de Home-knop, heel kort - houd ze niet ingedrukt - zodat het scherm naar aangeven dat er een foto is gemaakt van wat er op het scherm werd weergegeven. De afbeelding wordt opgeslagen in de Foto's-app.

Bottom Line

Een keer op de Wake/Sleep-knop drukken terwijl de iPad is uitgeschakeld, doet niets. Het moet een paar seconden ingedrukt worden gehouden, waarna het zal dienen als een manier om de iPad aan te zetten.

Wat de Sleep/Wake-knop doet als de iPad aan of uit staat

Net als bij een screenshot, kun je de Sleep/Wake-knop en de Home-knop tegelijkertijd ingedrukt houden om een zogenaamde harde reboot uit te voeren. Doe het wanneer de iPad is vastgelopen en het uitschakelscherm niet wordt weergegeven zoals verwacht, of wanneer u de iPad niet kunt inschakelen.

Houd beide knoppen 15 tot 20 seconden ingedrukt om dit type herstart uit te voeren.

De iPad laten slapen zonder de knop te gebruiken

De iPad gaat automatisch in de slaapstand nadat een bepaalde tijd is verstreken zonder enige activiteit. Deze automatische vergrendelingsfunctie is standaard ingesteld op slechts een paar minuten, maar kan worden gewijzigd.

Een "slimme" hoes voor de iPad zal deze automatisch activeren wanneer de hoes wordt geopend en opschorten wanneer deze wordt gesloten.

Ervoor zorgen dat de iPad correct wordt opgehangen wanneer deze niet in gebruik is, is een geweldige manier om de levensduur van de batterij te verlengen.

Aanbevolen: