Hoe een laptop als monitor te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een laptop als monitor te gebruiken
Hoe een laptop als monitor te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Miracast op Windows 10: Instellingen > Systeem > Projecteren op deze pc en vanaf daar personaliseren.
  • Heb je geen twee computers met Win10? Gebruik software van derden zoals Spacedesk of probeer de gratis Chrome Remote Desktop-service van Google.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Miracast, software van derden of een externe desktopoplossing kunt gebruiken om een laptop als tweede monitor aan uw systeem toe te voegen.

Een laptop als monitor toevoegen met Miracast

Windows 10-systemen worden geleverd met een functie genaamd Miracast waarmee u het scherm van uw huidige computer op een andere computer kunt projecteren. De enige vereiste is dat op beide computers een voldoende moderne versie van Windows 10 wordt uitgevoerd die Miracast bevat.

Als je deze optie kunt gebruiken om je laptop als monitor te gebruiken, is dit de gemakkelijkste methode.

  1. Start op de laptop die je als monitor wilt gebruiken. Selecteer het menu Start, typ Settings en selecteer de app Settings.
  2. In Instellingen, selecteer Systeem.
  3. Selecteer op het scherm Projecteren op deze pc in het linkermenu.

    Image
    Image
  4. Selecteer op het volgende scherm de eerste vervolgkeuzelijst als Overal beschikbaar Stel de tweede vervolgkeuzelijst in op Elke keer dat een verbinding wordt aangevraagd Stel de derde vervolgkeuzelijst naar Never (tenzij u een pincode wilt vereisen bij het projecteren op dit laptopscherm, in dat geval selecteert u Always).

    Image
    Image

    Noteer de PC-naam in dit venster. Je hebt het nodig bij het projecteren van je scherm op de laptop vanaf je andere Windows 10-machine.

  5. Schakel over naar de computer waarvan u uw beeldscherm wilt casten. Selecteer het meldingenpictogram in de rechterbenedenhoek van het bureaublad. Selecteer het Connect icoon.

    Image
    Image
  6. Je ziet het systeem zoeken naar beschikbare draadloze schermen. De laptop die u hebt ingesteld als een beschikbaar beeldscherm, verschijnt in deze lijst. Selecteer het scherm om er verbinding mee te maken.

    Image
    Image

    Een alternatieve manier om toegang te krijgen tot deze verbinding is door Windows Instellingen te openen, System te selecteren, Display te selecteren, naar beneden te scrollen naar deMeerdere beeldschermen sectie en selecteer Verbinden met een draadloos beeldscherm Dit opent hetzelfde zoekvenster voor beeldschermen waar u het secundaire laptopbeeldscherm kunt selecteren om verbinding mee te maken.

  7. Op de secundaire laptop zie je een melding dat er verbinding wordt gemaakt. Selecteer de machtigingsoptie die u verkiest. Als je de melding niet meer wilt zien, selecteer dan Altijd toestaan.

    Image
    Image
  8. Er verschijnt een nieuw venster met de weergave van de primaire computer waarvan u projecteert.

Project op uw laptopscherm met een app van derden

Als op beide computers geen Windows 10 wordt uitgevoerd, kun je in plaats daarvan je scherm casten naar je laptopscherm met een app van derden.

In dit voorbeeld gebruiken we Spacedesk om naar een secundair laptopscherm te projecteren. Spacedesk vereist dat je het hoofdprogramma installeert op de laptop waarop je je beeldscherm wilt projecteren, en het Viewer-programma op de computer waarop je het beeldscherm wilt projecteren.

  1. Download en installeer eerst de Spacedesk-software op de laptop van waaruit je je scherm wilt projecteren. De software is beschikbaar voor pc's met Windows 10 of Windows 8.1, 32-bits of 64-bits.

  2. Na installatie selecteert u het meldingsgebied van de taakbalk en selecteert u het Spacedesk-pictogram. Hierdoor wordt het servervenster geopend, waar u kunt bevestigen dat de status ON (idle). is

    Image
    Image

    Als de status niet AAN is, selecteert u de drie stippen aan de linkerkant van het venster en selecteert u AAN om de server in te schakelen.

  3. Op de tweede laptop waarop u uw scherm wilt projecteren, installeert u de viewerversie van de Spacedesk-software. Selecteer bij de laatste stap van de installatie Launch spacedesk Viewer De Viewer-software is beschikbaar voor Windows-, iOS- of Android-apparaten. Op alle systemen ziet de interface van de Viewer-software er hetzelfde uit.
  4. Selecteer in de Viewer-toepassing de server die de software op het netwerk detecteert. Hierdoor wordt de laptop waarop de Viewer-software wordt uitgevoerd, een uitgebreid scherm voor de desktop waarop de serversoftware wordt uitgevoerd.

    Image
    Image
  5. U kunt vervolgens de beeldscherminstellingen op de desktop-pc gebruiken om de resolutie en positie van het externe beeldscherm aan te passen.

    Image
    Image

Andere software die u kan helpen om hetzelfde te bereiken, is onder meer:

  • Synergie
  • Invoerregisseur
  • Ultramon

Hoe Chrome Remote Desktop te gebruiken

Een andere snelle en eenvoudige oplossing om een laptop als monitor te gebruiken, is om te profiteren van de gratis Chrome Remote Desktop-service van Google.

Deze oplossing is ideaal in een scenario waarin u uw scherm naar een andere monitor wilt spiegelen zodat andere mensen het kunnen zien. Met Chrome Remote Desktop kunt u uw bureaublad op het scherm van de laptop weergeven.

  1. Vanaf de computer waarop u het scherm wilt projecteren, gaat u naar remotedesktop.google.com en selecteert u Remote Support in het twee links bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer op de volgende pagina het downloadpictogram in de sectie Get Support.

    Image
    Image
  3. Zodra de Chrome-extensie is geïnstalleerd, keert u terug naar dezelfde pagina. Je ziet nu een Genereer Code knop die je kunt selecteren.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt een code weergegeven die u later op uw laptop nodig hebt. Noteer deze code.

    Image
    Image
  5. Log nu in op de laptop waarop u uw scherm wilt projecteren. Ga naar de Google Remote Desktop-pagina, selecteer Remote Support, maar scrol deze keer omlaag naar het gedeelte Give Support. Typ de code die je hierboven hebt genoteerd in het veld in deze sectie.

    Image
    Image
  6. Zodra u Connect selecteert, wordt op het laptopscherm het scherm weergegeven van de oorspronkelijke computer waarop u dit proces hebt gestart.

    Image
    Image

    U zult merken dat Google Remote Desktop alle schermen van het externe systeem weergeeft. Als u slechts één scherm op de laptop wilt weergeven, moet u de andere schermen loskoppelen, zodat u slechts één scherm gebruikt bij weergave op de externe laptop.

Aanbevolen: