Een draaitabel maken in Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Een draaitabel maken in Google Spreadsheets
Een draaitabel maken in Google Spreadsheets
Anonim

Wat te weten

  • Maak de gegevens op als een tabel door de cellen met de gegevens te markeren en de knop Filter op de werkbalk te selecteren.
  • Selecteer de tabel met de brongegevens die u wilt gebruiken en klik vervolgens op Insert > Pivot Table.
  • Kies een van de voorgestelde draaitabellen bovenaan de draaitabeleditor om deze op uw gegevens toe te passen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een draaitabel maakt in Google Spreadsheets.

Uw draaitabel plannen

De tijd nemen om te plannen voordat u een Google Spreadsheets-draaitabel maakt, zorgt voor het meest effectieve resultaat.

  1. Bekijk de brongegevens om er zeker van te zijn dat ze goed georganiseerd zijn. Het mag geen lege rijen of kolommen hebben. Het moet ook koppen hebben die de nodige informatie voor de draaitabel bieden.
  2. Maak de gegevens op als een tabel door de cellen met de gegevens te selecteren en de knop Filter op de werkbalk te selecteren. De cellen in de eerste rij zijn opgemaakt als kolomkoppen.

    Image
    Image
  3. Verduidelijk wat je wilt van de draaitabel. Door een doel te stellen voor wat je ermee wilt bereiken, kun je het goed instellen.
  4. Bedenk hoe u wilt dat de resultaten worden weergegeven. Als u weet welke gegevens u in specifieke kolommen en rijen wilt weergeven, wordt het proces van het maken van een draaitabel verder gestroomlijnd.

Draaitabelgebieden

Alle draaitabellen hebben vier verschillende gebieden. Elk gebied heeft een specifiek doel. Als u meer te weten komt over deze gebieden, kunt u een draaitabel plannen en maken in Google Spreadsheets.

  • Het rijgebied geeft gegevens weer in de rijen aan de linkerkant van de draaitabel. Dit gebied wordt gebruikt voor gegevens die u wilt categoriseren en groeperen, zoals producten, namen of regio's. Het is mogelijk dat dit gebied geen velden bevat.
  • Het kolomgebied bevat koppen in de draaitabel. Het kolomgebied kan u helpen trends in de loop van de tijd te ontdekken.
  • Google Spreadsheets berekent en telt gegevens in het gebied Waarden. Meestal gebruikt u dit gebied voor gegevens die u wilt meten, zoals sommen, tellingen of gemiddelden.
  • U kunt ervoor kiezen om het filtergebied te gebruiken om filters te maken. Wanneer u een gegevensveld selecteert in het gebied Filters, wordt de hele draaitabel gefilterd op basis van deze informatie.

Maak de draaitabel

Google Spreadsheets kan een draaitabel maken met uw gegevens. Het kan een of meer tabellen voorstellen op basis van de gegevens die u verstrekt. U kunt een suggestie accepteren om een directe draaitabel te maken of er handmatig een maken.

  1. Open de spreadsheet in Google Spreadsheets met de gegevens die je wilt gebruiken.
  2. Selecteer de tabel met de brongegevens die u wilt gebruiken.
  3. Select Invoegen > Pivot Table.

    Image
    Image
  4. Er wordt een nieuw blad geopend en de draaitabeleditor wordt geopend aan de rechterkant van het scherm.

    Image
    Image
  5. Selecteer een van de voorgestelde draaitabellen bovenaan de draaitabeleditor om deze op uw gegevens toe te passen.
  6. Selecteer de Add knop naast elk gebied en kies het gewenste gegevensveld in dat gebied als u de draaitabel handmatig wilt maken.

    Image
    Image
  7. Selecteer Add in het gebied Filters en kies de voorwaarde of waarde waarop de gegevens moeten worden gefilterd.

    Image
    Image
  8. Bestel of sorteer kolommen of rijen door de pijl onder Order of Sorteren op in het deelvenster Draaitabeleditor te selecteren en de optie te kiezen je wilt solliciteren.

    Image
    Image
  9. Selecteer het Toon totalen selectievakje om de totalen van een kolom of rij weer te geven.

    Image
    Image

Gegevens bewerken of verwijderen

Je kunt de gegevens die in een draaitabel verschijnen op elk moment wijzigen of verwijderen.

  1. Open de spreadsheet met de draaitabel.
  2. Selecteer de draaitabel.
  3. Sleep een veld naar een andere categorie in de draaitabeleditor om het te verplaatsen.
  4. Selecteer Remove X in de draaitabeleditor om een veld te verwijderen.
  5. Kies Selecteer gegevensbereik, dat eruitziet als een klein raster in de rechterbovenhoek van de draaitabeleditor, om het gegevensbereik te wijzigen dat voor de draaitabel wordt gebruikt.

Als u de brongegevens waaruit de draaitabel ha alt, wijzigt of toevoegt, wordt de draaitabel automatisch vernieuwd.

Wanneer moet je een draaitabel gebruiken?

Draaitabellen zijn krachtige spreadsheetfuncties die de gegevens die van belang zijn voor uw behoeften kunnen samenvatten in een omvangrijk gegevensblad. U kunt de interactieve draaitabellen gebruiken om een grote hoeveelheid gegevens te verkennen en alleen te extraheren wat u nodig heeft.

Als je een enorme hoeveelheid gegevens hebt en maar een paar gegevensvelden wilt bekijken, vereenvoudigt een draaitabel het proces. U kunt deze gegevens net zo gemakkelijk samenvatten. U kunt aangepaste tabellen maken om terugkerende gegevenspatronen te vinden, wat helpt bij nauwkeurige gegevensprognoses. Bovendien kunt u efficiënt aangepaste rapporten maken.

Aanbevolen: