Compatibiliteit tussen toegangsformaten ACCDB en MDB

Inhoudsopgave:

Compatibiliteit tussen toegangsformaten ACCDB en MDB
Compatibiliteit tussen toegangsformaten ACCDB en MDB
Anonim

Wat te weten

  • Om een MDF-bestand naar ACCDB te converteren, opent u de database in Access 2007 of later en selecteert u File > Opslaan als >ACCDB-indeling.
  • Om een ACCDB-database als MDB op te slaan, opent u de database en selecteert u File > Save As > MDB.

Dit artikel legt de voordelen uit van de ACCDB-bestandsindeling en hoe u kunt converteren tussen Accdb- en MDB-bestandsindelingen in Access for Microsoft 365, Access 2019, Access 2016, Access 2013, Access 2010 en Access 2007.

ACCDB-bestandsindeling Voordelen

Vóór de release van 2007 was het Microsoft Access-databasebestandsformaat MDB. De ACCDB-bestandsindeling is geïntroduceerd met Access 2007. Hoewel latere releases MDB-databasebestanden blijven ondersteunen voor achterwaartse compatibiliteit, is de ACCDB-bestandsindeling de aanbevolen keuze bij het werken in Access.

De nieuwe indeling ondersteunt functionaliteit die niet beschikbaar is in Access 2003 en eerder. In het bijzonder kunt u met het ACCDB-formaat:

  • Bijlagen opnemen in een database: Met het ACCDB-formaat kunt u bestandsbijlagen en andere binaire grote objecten (of BLOB's) in databasevelden opslaan. Deze functie is gebruikelijk voor bedrijfsdatabases zoals Oracle en SQL Server die ontbraken in Microsoft Access.
  • Gebruik velden met meerdere waarden: Hoewel databasepuristen misschien spotten met het idee van velden met meerdere waarden omdat deze de principes van normalisatie tarten, maken deze velden het leven van ontwikkelaars van eenvoudige databases gemakkelijker. Met velden met meerdere waarden kunnen gebruikers een of meer opties voor een veldwaarde selecteren met behulp van selectievakjes. U kunt bijvoorbeeld één veld Shirtmaten maken met de waarden S, M, L en XL. Gebruikers kunnen dan alle waarden selecteren die van toepassing zijn in het veld met meerdere waarden.
  • Veilige integratie met SharePoint en Outlook: SharePoint en Outlook blokkeren beide MDB-databases vanwege veiligheidsproblemen. Verbeteringen in het databasebeveiligingsmodel maken de beveiligingsvalidatie van databasebestanden mogelijk, en zowel SharePoint als Outlook vertrouwen op deze validatie.
  • Voel je veilig met encryptieverbeteringen: Gebruikers van ACCDB-bestanden kunnen gebruikmaken van de Windows Cryptographic API voor database-encryptie. Deze mogelijkheid is essentieel om identiteitsdiefstal te voorkomen, waarbij een versleutelde database het verschil kan maken tussen een gênant en kostbaar beveiligingsincident en een niet-gebeurtenis.

Compatibiliteit van ACCDB met oudere toegangsversies

Als u geen bestanden hoeft te delen met databases die in Access 2003 en eerder zijn gemaakt, is er geen reden om achterwaarts compatibel te zijn door een MDB-indeling te gebruiken.

Er zijn ook twee beperkingen waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van ACCDB. ACCDB-databases ondersteunen geen beveiliging of replicatie op gebruikersniveau. Als je een van deze functies nodig hebt, kun je nog steeds het MDB-formaat gebruiken.

Converteren tussen ACCDB- en MDB-bestandsindelingen

Als u bestaande MDB-databases hebt die zijn gemaakt met eerdere versies van Access, kunt u deze converteren naar de ACCDB-indeling. Open de database in een willekeurige versie van Access na 2003, ga naar het tabblad File en selecteer Save As. Kies het ACCDB-formaat.

Image
Image

U kunt een ACCDB-database ook opslaan als een MDB-geformatteerd bestand als u met Access-versies vóór 2007 moet werken. Volg dezelfde procedure, maar kies MDB als Opslaan als bestandsformaat.

Aanbevolen: