Hoe te controleren op updates op uw Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren op updates op uw Android-telefoon
Hoe te controleren op updates op uw Android-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Op de meeste Android-telefoons: Instellingen > Systeem > Over de telefoon >Systeemupdates > Controleer op update en tik om te starten.
  • De update duurt een paar minuten en start de telefoon opnieuw op.

Dit artikel beschrijft hoe u kunt controleren op updates op uw Android-telefoon met de meest recente versies van Android; instructies kunnen enigszins verschillen van fabrikant tot fabrikant.

Hoe te controleren op Android-updates

Als u deze stappen volgt, ziet u ook welke versie van Android uw smartphone gebruikt.

  1. Open de Instellingen app.

    Samsung-apparaten kunnen een melding over een software-update weergeven. Zo niet, tik dan op Instellingen > Software-update om te zien of er updates beschikbaar zijn.

  2. Tik op Systeem. Tik op sommige telefoons op Over de telefoon en ga vervolgens naar stap 4. Op sommige Samsung-telefoons tikt u op Systeemupdates en gaat u vervolgens naar stap 5.
  3. Tik op Over de telefoon.

    Image
    Image

    Tik op sommige Android-telefoons op Geavanceerd en selecteer vervolgens Systeemupdate.

  4. Tik op Systeemupdates. De telefoon kan verschillende bewoordingen weergeven, zoals in dit LineageOS-voorbeeld.

    Image
    Image
  5. Het scherm laat zien of het systeem up-to-date is en wanneer de updateserver voor het laatst is gecontroleerd. Selecteer Controleer op update om opnieuw te controleren.
  6. Als er een update beschikbaar is, tikt u op om de installatie te starten.

    Laat de telefoon tijdens een firmware-update in een oplader zitten, zodat de kans kleiner is dat de batterij halverwege de upgrade leeg raakt en mogelijk kapot gaat.

  7. De update duurt een paar minuten en start de telefoon opnieuw op.

Hoe Android-updates werken

Google pusht regelmatig upgrades naar de firmware op een Android-telefoon door de bijgewerkte informatie via een mobiele of Wi-Fi-verbinding te verzenden. Wanneer de telefoon is ingeschakeld, verschijnt er een melding van de beschikbare update op het scherm.

Deze updates worden in golven uitgerold door apparaatmakers en providers, dus updates zijn niet voor iedereen tegelijk beschikbaar. Dat komt omdat firmware-updates specifiek compatibel moeten zijn met de hardware op een telefoon, in tegenstelling tot apps, die met een groot aantal verschillende apparaten werken. Firmware-updates vereisen toestemming, tijd en een herstart van het apparaat.

Omdat Android een gefragmenteerd besturingssysteem is - verschillende apparaatfabrikanten en mobiele providers configureren het afzonderlijk - worden updates op verschillende tijdstippen voor verschillende klanten uitgerold. De eerste ontvangers van een nieuwe upgrade zijn Google Pixel-gebruikers, omdat updates rechtstreeks door Google worden gepusht zonder te worden beoordeeld of gewijzigd door een provider.

Gebruikers die hun telefoons hebben geroot (dat wil zeggen, het apparaat op basisniveau van het besturingssysteem hebben aangepast) komen mogelijk niet in aanmerking voor over-the-air carrier-updates en moeten de telefoon opnieuw flashen om te updaten naar de nieuwste Android-versie die is geoptimaliseerd voor hun apparaat.

Een firmware-upgrade staat los van app-upgrades die via de Google Play Store worden gepusht. App-updates vereisen geen controle door apparaatfabrikanten of mobiele providers.

Aanbevolen: