Hoe de nieuwe downloadfunctie van Netflix je meer geeft om naar te kijken

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe downloadfunctie van Netflix je meer geeft om naar te kijken
Hoe de nieuwe downloadfunctie van Netflix je meer geeft om naar te kijken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android-gebruikers kunnen nu Netflix's Downloads For You-functie activeren in de Netflix-app. iOS-testen beginnen binnenkort.
  • De functie downloadt automatisch films en shows op basis van uw aanbevelingen.
  • Hoewel niet elke aanbeveling een hit zal zijn, denken experts dat deze functie meer Netflix-kijkers met beperkt internet kan helpen om vaker nieuwe programma's te vinden.
Image
Image

Experts zeggen dat de nieuwe functie Downloads For You van Netflix een droom is die uitkomt voor gebruikers met beperkte connectiviteit.

Netflix heeft onlangs de komst van Downloads For You op Android-apparaten aangekondigd. Met de nieuwe functie kan de app verschillende shows en films downloaden op basis van de inhoud die je in het verleden leuk vond.

Ondanks eventuele blindgangers die in uw aanbevelingen kunnen voorkomen, zijn experts van mening dat de functie een goede stimulans is om Netflix gebruiksvriendelijker te maken, vooral voor degenen die beperkte toegang tot internet hebben.

"Netflix-streamers hebben altijd graag iets om naar te kijken", vertelde Patrick Smith, hoofdredacteur bij Fire Stick Tricks, via e-mail aan Lifewire. "Deze nieuwe functie vervult dat. Het downloadt nieuwe programma's op basis van je kijkgeschiedenis uit je aanbevolen lijst."

Alleen voor jouw ogen

Er was een tijd dat Netflix alleen kon worden gebruikt als je verbonden was met internet. Dankzij de offline modus en de release van Smart Downloads in 2018 heeft Netflix het nu gemakkelijker gemaakt om je streaminginhoud bij te houden, zelfs als je geen toegang hebt tot een stabiele internetverbinding.

Image
Image

Deze functies worden steeds verder uitgebreid met de introductie van Downloads For You.

Met Downloads For You heb je nog meer opties voor films en tv-programma's om uit te checken als je geen verbinding hebt. Zoals alles wat door algoritmen wordt gesuggereerd, moet je niet verwachten dat deze opties altijd uitkomen.

"Zelfs als Netflix kan voelen dat we graag een bepaalde film willen kijken die ze aanbevelen, hebben we nog steeds onze eigen voorkeuren, die soms kunnen veranderen", vertelde Jason Hughes, mede-oprichter en CEO van Vegan Liftz. ons via e-mail.

Als Netflix-gebruiker deelde Hughes soortgelijke zorgen die velen zouden kunnen hebben over hoeveel geheugen de functie op zijn smartphone zou kunnen innemen, en hoe dit zijn maandelijkse mobiele datarekening zou kunnen beïnvloeden.

Gelukkig heeft Netflix al gedeeld dat gebruikers volledige controle hebben over hoeveel ruimte de app in beslag neemt voor downloads, hoewel het nog niet bekend is of downloads zullen plaatsvinden via mobiele dataverbindingen.

Zelfs als Netflix kan voelen dat we graag een bepaalde film willen kijken die ze aanbevelen, hebben we nog steeds onze eigen voorkeuren, die soms kunnen veranderen, De functie is standaard uitgeschakeld. Eenmaal geactiveerd, kunt u met Downloads For You uw opslagtoewijzing instellen op 1 GB, 3 GB of 5 GB. Netflix zegt dat 3 GB gelijk staat aan ongeveer 12 uur aan films en televisieprogramma's.

Als je 3 GB aan ruimte op je telefoon of SD-kaart hebt - als je telefoon opslaguitbreiding via een SD-kaart ondersteunt - dan zou het je meer dan genoeg inhoud moeten geven om een avond of twee zonder internettoegang door te komen.

Het is op dit moment onduidelijk of Netflix ondersteuning zal bieden voor het toewijzen van meer dan 5 GB aan opslagruimte voor downloads.

Verbonden, zelfs als u dat niet bent

Netflix is niet de enige streamingdienst die offline weergave aanbiedt. Sinds de lancering van offline weergave in de Netflix-app in 2016, hebben andere diensten zoals Hulu dit voorbeeld gevolgd, sommige vereisen zelfs specifieke plannen om toegang te krijgen tot de functie.

Netflix is de eerste die een systeem zoals Downloads For You aanbiedt. Het zijn functies als deze die ervoor hebben gezorgd dat Netflix een van de beste bestemmingen is voor het streamen van entertainmentmedia.

Sommige gebruikers weten niet goed wat ze van de nieuwe functie moeten denken, waarbij één persoon tweette: "Netflix's Downloads For You is een zak met gemengde gevoelens."

Anderen zijn meer opgewonden, zoals Amin Husni, die tweette: "Tijd om al die 130 GB reserve die ik in mijn telefoon heb op te gebruiken."

Ondanks wat je misschien van de functie denkt, zeggen experts dat de gebruikers die het meest waarschijnlijk een zegen van de toevoeging zullen opmerken, degenen zijn die geen constante online verbindingen hebben. Gebruikers die thuis geen internettoegang hebben, of die elke dag lange ritten van en naar hun werk of school moeten maken, zullen de extra manieren vinden om nieuwe inhoud te downloaden.

"Gebruikers die zich vaak in situaties bevinden waarin ze de tijd hebben om een of twee afleveringen te bekijken, maar geen gedownloade inhoud of een internetverbinding hebben, moeten deze functie overwegen", schreef Smith.

Aanbevolen: