Hoe te repareren van Surface Pro-scherm dat schudt en flikkert

Inhoudsopgave:

Hoe te repareren van Surface Pro-scherm dat schudt en flikkert
Hoe te repareren van Surface Pro-scherm dat schudt en flikkert
Anonim

Surface Pro-bezitters hebben problemen gemeld met het trillen of flikkeren van het scherm van hun Surface Pro. Het probleem verschijnt als snelle, flikkerende verticale vervormingen over het scherm van de Surface Pro. Deze vervormingen kunnen op elk moment optreden, zelfs net nadat de Surface Pro is ingeschakeld en Windows is geladen.

De oorzaak van het trillen en flikkeren van het Surface Pro-scherm

Een hardwaredefect in de Surface Pro 4 is de meest voorkomende oorzaak van het trillen en flikkeren van het Surface Pro-scherm. De oorzaak van het defect blijft betwistbaar, maar de leden van de gemeenschap van Surface Pro-eigenaren die dit probleem oplossen, hebben vastgesteld dat het een probleem is met de beeldschermhardware en er wordt gedacht dat het door hitte wordt veroorzaakt.

Schermen en flikkeren van het scherm waren zo gewoon dat de getroffen Surface Pro 4-eigenaren Microsoft onder druk zetten door een website met de naam Flickergate te maken. Een class action-rechtszaak werd ook overwogen, maar deze is nooit doorgegaan.

Andere Surface-apparaten kunnen problemen hebben die worden gezien als flikkerend scherm. Als je geen Surface Pro 4 hebt, is dat goed nieuws! Het probleem wordt waarschijnlijk niet veroorzaakt door een hardwaredefect, dus de aanvullende oplossingen in dit artikel kunnen het probleem waarschijnlijk oplossen.

Hoe te repareren van Surface Pro-scherm dat schudt en flikkert

Microsoft gaf uiteindelijk toe aan de druk op Flickergate en zette een ondersteuningspagina op voor gebruikers met flikkerende schermen die klanten vertellen hoe ze contact kunnen opnemen met de klantenondersteuning en het scherm kunnen laten repareren.

Microsoft heeft echter alleen ondersteuning voor dit probleem verleend tijdens de driejarige garantie van de Surface Pro 4. De Surface Pro 4 is uitgebracht in 2015, dus het is onwaarschijnlijk dat je apparaat onder de garantie v alt.

Hoewel een hardwaredefect het probleem met het flikkeren van het scherm van de Surface Pro 4 veroorzaakt, melden zowel Microsoft als gebruikers incidenteel succes via andere methoden.

Het is ook mogelijk dat uw probleem wordt veroorzaakt door een ander probleem dat geen verband houdt met het bekende hardwaredefect. De onderstaande stappen kunnen het oplossen.

  1. Microsofts ondersteuningsartikel over het flikkeren van het Surface Pro-scherm bevat stappen om het probleem te bevestigen. Als het het flikkerende probleem wordt bevestigd, is het een hardwaredefect dat waarschijnlijk niet kan worden opgelost door verdere probleemoplossing. Als dit niet het geval is, probeer dan de onderstaande stappen.

  2. Schakel automatische helderheidsaanpassingen uit. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-bureaublad en selecteer Beeldscherminstellingen. Er wordt een venster geopend en bovenaan verschijnt een selectievakje met het label Helderheid automatisch wijzigen wanneer de verlichting verandert. Schakel het selectievakje uit.

    Image
    Image
  3. Uw beeldschermstuurprogramma terugdraaien. Hierdoor wordt het huidige stuurprogramma verwijderd en vervangen door een oudere versie, waardoor het probleem wordt verholpen als de oorzaak een fout is in een nieuw beeldschermstuurprogramma.
  4. Voer Windows Update uit en laat het alle beschikbare updates installeren. Hiermee worden alle Windows-bugfixes en de nieuwste stuurprogramma's voor je Surface-apparaat geïnstalleerd.
  5. Voer een "uitschakeling met twee knoppen" van uw Surface Pro uit. Hierdoor wordt het apparaat gedwongen om Windows opnieuw op te starten in plaats van in de slaapstand te gaan.

  6. De fabrieksinstellingen van je Surface-apparaat zijn hersteld. Hiermee worden eventuele software- of stuurprogrammaconflicten die het scherm flikkeren, verholpen.
  7. Sluit je Surface Pro aan op een externe monitor. Dit lost het probleem met het scherm van de Surface Pro niet op, maar als het wordt veroorzaakt door een hardwaredefect in het scherm zelf, verschijnt het probleem niet op een externe monitor.

De vriezertruc: niet aanbevolen

De pogingen van gebruikers om het flikkeren van het scherm op de Surface Pro 4 op te lossen, leidden tot enkele bizarre oplossingen. De meest populaire is het plaatsen van de Surface Pro in een vriezer. We raden dit niet aan, omdat het niet alleen een tijdelijke oplossing is (als het al werkt), maar als de Surface Pro in de vriezer wordt geplaatst, kan deze verder worden beschadigd.

Aanbevolen: