Hoe het te repareren als je Surface Pro-camera niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als je Surface Pro-camera niet werkt
Hoe het te repareren als je Surface Pro-camera niet werkt
Anonim

De Microsoft Surface Pro heeft twee geïntegreerde camera's: een camera aan de voorzijde voor videoconferenties en een camera aan de achterzijde voor het opnemen van video of het maken van foto's. Deze camera's zijn ontworpen om standaard te werken, maar bugs of hardwareproblemen kunnen problemen veroorzaken. Hier leest u hoe u dit kunt oplossen als uw Microsoft Surface-camera niet werkt.

Waarom werkt de camera niet op mijn Surface Pro?

De geïntegreerde camera's van de Surface Pro werken om een aantal redenen mogelijk niet meer.

  • De video-app die je probeert te gebruiken met de camera, detecteert de camera niet.
  • Meerdere apps proberen de camera tegelijkertijd te gebruiken.
  • Privacy-instellingen in Windows of de app die je gebruikt, hebben de toegang tot de camera geblokkeerd.
  • Uw antivirussoftware heeft de toegang tot de camera geblokkeerd.
  • Het stuurprogramma van de camera is verouderd of defect.
  • De camera is uitgeschakeld in je Surface Pro UEFI-instellingen.

Hoe het te repareren wanneer uw Microsoft Surface-camera niet werkt

Deze oplossingen zouden een niet-werkende Microsoft Surface Pro-camera moeten repareren. Ze zijn van toepassing op zowel camera's aan de voorkant als aan de achterkant. Hoewel deze instructies bedoeld zijn voor de Surface Pro, zijn ze van toepassing op alle Surface-apparaten met Windows 10 of Windows 11.

  1. Selecteer de juiste camera in de app die je gebruikt. De Microsoft Surface Pro heeft een camera aan de voorkant en aan de achterkant. Dit kan verwarring veroorzaken als de verkeerde camera wordt geselecteerd.

    Image
    Image
  2. Controleer op conflicten tussen apps die toegang proberen te krijgen tot de camera. Er kan maar één app tegelijk toegang krijgen tot de camera, dus de camera werkt niet in een tweede app als de eerste open blijft.
  3. Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Cameraprivacy-instellingen en open het zoekresultaat. Controleer of cameratoegang is ingeschakeld en of apps toegang hebben tot de camera.

    Je ziet ook een lijst met apps waarvoor cameratoegang kan worden in- of uitgeschakeld. Controleer of de toegang is ingeschakeld voor de app die u met de camera wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Start je Microsoft Surface Pro opnieuw op. Hiermee worden de meeste bugs of softwareconflicten verholpen.

  5. Voer Windows Update uit. Hiermee worden nieuwe stuurprogramma's gedownload en geïnstalleerd, die een cameraprobleem kunnen oplossen dat wordt veroorzaakt door een fout in het stuurprogramma van de camera.
  6. Open je antivirussoftware van derden als je er een hebt geïnstalleerd. Onderzoek de instellingen om er zeker van te zijn dat de camera niet wordt geblokkeerd. U kunt ook proberen de antivirus tijdelijk uit te schakelen om te zien of het probleem is verholpen.
  7. Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Apparaatbeheer en open het bovenste resultaat. Vouw de categorie Systeemapparaten uit, die zich onderaan het venster bevindt.

    Kijk door de lijst met apparaten om Microsoft Camera Front of Microsoft Camera Rear te vinden. Controleer of het pictogram naast het apparaat een pijl naar beneden toont. Als dit het geval is, betekent dit dat het apparaat is uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Apparaat inschakelen.

    Image
    Image
  8. Als de camera niet was uitgeschakeld, klikt u met de rechtermuisknop op Microsoft Camera Front of Microsoft Camera Rear in Apparaatbeheer en tikt u opApparaat uitschakelen Klik vervolgens nogmaals met de rechtermuisknop op de camera en selecteer Apparaat inschakelen Hierdoor wordt de camera effectief opnieuw opgestart en kunnen eventuele slepende conflicten worden opgelost.
  9. Klik nog steeds in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop Microsoft Camera Front of Microsoft Camera Rear en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.

    Eenmaal verwijderd, tikt u op Action in het menu bovenaan Apparaatbeheer en selecteert u vervolgens Scannen op hardwarewijzigingen. De camera die u verwijderd zal opnieuw installeren en opnieuw verschijnen in Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  10. Sluit je Microsoft Surface Pro af.

    Houd de Volume omhoog-knop ingedrukt en druk vervolgens op de Power-knop. Blijf de knop Volume omhoog ingedrukt houden totdat de Surface UEFI verschijnt.

    Selecteer Apparaten in het menu aan de linkerkant. Er verschijnt een lijst met systeemapparaten met schakelaars om elk apparaat in of uit te schakelen.

    Controleer of de Front Camera en Rear Camera zijn ingeschakeld. Als dat niet het geval is, gebruikt u de schakelaars om ze in te schakelen. Verlaat de UEFI om terug te keren naar Windows.

    Image
    Image

De camera gaat nog steeds niet aan?

Als bovenstaande stappen niet helpen, is het probleem een hardwarefout met de camera of camera's op je Surface Pro. U kunt dit controleren door een externe USB-webcam aan te sluiten om te zien of deze werkt.

Als dit het geval is, maar de camera's van de Surface Pro nog steeds niet reageren, is er waarschijnlijk een hardwarefout. Neem contact op met Microsoft-ondersteuning voor reparatie of vervanging.

FAQ

    Hoe schakel ik de camera in op een Surface Pro?

    Om van de achteruitrijcamera naar de voorcamera op een Surface Pro te gaan, open je de Camera-app op de Surface Pro en veeg je naar beneden om Camera-opties weer te gevenTik op Change Camera om van de camera aan de achterkant naar de camera aan de voorkant te gaan. Tik nogmaals op Change Camera om terug te gaan.

    Hoe maak ik een screenshot op een Surface Pro?

    Als je een screenshot wilt maken op een Surface Pro, houd je de knoppen Power en Volume omhoog ingedrukt. Houd op oudere Surface Pro's de Windows-knop en de Volume omlaag-knop ingedrukt. U kunt ook de Snip & Sketch-app gebruiken door het Windows 10 Action Center te openen en Screen snip te selecteren

    Hoe verbind ik AirPods met een Surface Pro?

    Om AirPods te verbinden met een Microsoft Surface-apparaat zoals de Surface Pro, opent u het Windows 10 Action Center op uw Surface Pro en selecteert u Alle instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten toevoegen > Bluetooth Open je AirPods-hoes en druk op de knop aan de achterkant totdat het lampje knippert. Selecteer uw AirPods in het Surface Pro-scherm en klik op Done

Aanbevolen: