Hoe maak je geweldige afspeellijsten met iTunes Genius

Inhoudsopgave:

Hoe maak je geweldige afspeellijsten met iTunes Genius
Hoe maak je geweldige afspeellijsten met iTunes Genius
Anonim

Wat te weten

  • Kies een nummer in je iTunes-bibliotheek. Klik met de rechtermuisknop op het nummer. Ga naar Genius Suggestions. Selecteer Opslaan als afspeellijst.
  • Kies de vervolgkeuzepijl onder de naam van de afspeellijst om het aantal nummers in de lijst uit te breiden van 25 naar 50, 75 of 100. Selecteer Refresh.
  • Selecteer Save Playlist in iTunes 10 of eerder. De afspeellijst wordt automatisch opgeslagen in latere iTunes-versies.

Dit artikel legt uit hoe u Genius-afspeellijsten kunt maken met iTunes Genius in iTunes 8 of hoger met een van de drie initiële selecties.

Een geniale afspeellijst maken

De iTunes Genius-functie kan je helpen nieuwe muziek te ontdekken. Genius-afspeellijsten zijn anders dan afspeellijsten die u maakt en slimme afspeellijsten die iTunes genereert op basis van door u geselecteerde sorteercriteria. Genius-afspeellijsten zijn gebaseerd op een enkel nummer dat je leuk vindt. Schakel de Genius-functie in om iTunes een afspeellijst voor u te laten maken. Als dat eenmaal is ingesteld, kies je een nummer om de lijst omheen te bouwen.

Hier leest u hoe u een Genius-afspeellijst maakt.

  1. Navigeer door je iTunes-bibliotheek naar een nummer dat je als basis voor de afspeellijst wilt gebruiken. Als je dat nummer eenmaal hebt gevonden, kun je de Genius-afspeellijst op drie manieren maken:

    • Klik met de rechtermuisknop op het nummer, ga naar Genius Suggestions en selecteer vervolgens Opslaan als afspeellijst.
    • Klik op het pictogram naast het nummer, ga naar Genius Suggestions en kies vervolgens Opslaan als afspeellijst
    • Ga naar het File menu, selecteer New en kies vervolgens Genius Playlist.
    Image
    Image
  2. iTunes neemt het nummer dat je hebt geselecteerd en verzamelt informatie van de iTunes Store en andere Genius-gebruikers. Het kijkt welke andere nummers populair zijn bij mensen die het nummer dat je hebt gekozen leuk vinden en gebruikt die informatie om de Genius-afspeellijst te genereren.

    De standaard Genius-afspeellijst heeft 25 nummers, te beginnen met het nummer dat je hebt gekozen. Je kunt het meteen spelen en kijken hoe je het leuk vindt, of je kunt er wijzigingen in aanbrengen.

  3. Selecteer de 25 songs vervolgkeuzepijl (deze bevindt zich onder de naam van de afspeellijst) en kies 50 Songs, 75 Nummers, of 100 Nummers om de afspeellijst uit te breiden.

    Image
    Image
  4. Selecteer Refresh om een nieuwe set nummers aan de afspeellijst toe te voegen. Sommige nummers zullen in de laatste versie zijn geweest, andere zullen nieuw zijn en de volgorde (anders dan het eerste nummer) zal anders zijn.

    Image
    Image
  5. Selecteer Shuffle All om de afspeellijst in willekeurige volgorde af te spelen.

    Sleep tracks en zet ze neer om de standaardvolgorde van de afspeellijst te wijzigen.

    Image
    Image
  6. Je volgende stap hangt af van welke versie van iTunes je hebt. In iTunes 10 of eerder, als u tevreden bent met de afspeellijst, selecteert u Save Playlist In iTunes 11 of hoger wordt de afspeellijst automatisch opgeslagen en verschijnt onder de Music Playlistsrubriek in het linkermenu.

    Genius-afspeellijsten hebben het atoomvormige Genius-logo ernaast en hebben dezelfde naam als het nummer waarmee je ze hebt gemaakt.

    Image
    Image
  7. Herhaal deze stappen met elk nummer in je bibliotheek om zoveel afspeellijsten te maken als je wilt.

Aanbevolen: