Hoe u de beste smartphone voor uw werk kiest

Inhoudsopgave:

Hoe u de beste smartphone voor uw werk kiest
Hoe u de beste smartphone voor uw werk kiest
Anonim

Veel mensen kopen de beste smartphones niet alleen voor entertainment of persoonlijk gebruik, maar ook voor zakelijke of productiviteitsdoeleinden. Met zoveel smartphonemodellen om uit te kiezen, kan het echter moeilijk zijn om te beslissen welke smartphone het beste is voor het werk. Dit zijn de factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een smartphone koopt, met name als u deze op zijn minst gedeeltelijk moet gebruiken om uw werk gedaan te krijgen.

Draadloze drager

Op het meest basale niveau heb je een mobiele telefoon nodig die werkt (d.w.z. die een betrouwbaar signaal kan krijgen om te bellen en toegang te krijgen tot gegevens). Dus je eerste overweging zou moeten zijn om een mobiele serviceprovider te kiezen met fatsoenlijke gegevens- en spraakontvangst, waar je ook bent. Hieronder staan de 3 C's van het selecteren van een vervoerder:

  • Dekking: Controleer kaarten met mobiele dekking om er zeker van te zijn dat u voldoende spraak- en mobiele breedbandgegevensdekking hebt, zowel in uw omgeving als op de plaatsen waar u naartoe reist. U kunt ook een database met gebruikersklachten zoals Dead Cell Zones.com raadplegen voor gebruikersrapporten over lokale draadloze dekking (of het ontbreken daarvan).
  • Als je tijdens het reizen internationaal moet bellen met je mobiele telefoon, is een GSM-provider (in de VS, dat is T-Mobile en AT&T) misschien de beste keuze.
  • Klantenservice: beoordelingen en recensies van bronnen zoals J. D. Power en Consumer Search kunnen u helpen bij het evalueren van mobiele providers op basis van klantenservice en gesprekskwaliteit.
  • Kosten: Met de concurrentie voor mobiele gebruikers behoorlijk hevig, zijn de kosten van draadloze diensten vergelijkbaar bij alle grote providers, en wanneer de ene provider de kosten verlaagt, volgen de andere meestal. Toch kan het naast elkaar vergelijken van data- en spraakplannen zijn vruchten afwerpen; De overstap van AT&T naar gelaagde in plaats van onbeperkte data-abonnementen is een voorbeeld van een afwijkende prijsstructuur die van invloed kan zijn op de aankoopbeslissing van uw smartphone als u een zware datagebruiker bent.
Image
Image

Ondersteuning voor verschillende mobiele apparaten

Een andere factor bij het kiezen van een zakelijke smartphone is of de IT-afdeling van uw werkgever uw persoonlijke apparaat ondersteunt. Het voordeel van bedrijfsondersteuning is dat de IT-mensen van uw werkgever u kunnen helpen bij het op afstand instellen en oplossen van problemen met connectiviteit met bedrijfsbronnen, zoals Microsoft Exchange Server voor toegang tot e-mail, contacten en agenda.

Als je je mobiele telefoon meestal nodig hebt om verbinding te maken met door het bedrijf verstrekte bronnen, zijn BlackBerry en Windows Mobile-telefoons wellicht de beste keuze. Deze mobiele platforms worden verreweg het meest ondersteund in de onderneming en bieden IT-afdelingen meer controle en bedrijfsgerichte functies in vergelijking met de meer consumentgerichte Android- en Apple iOS-platforms.(Andere smartphoneplatforms hebben apps die u kunnen helpen bij het opzetten van Exchange Server-verbindingen, toegang tot externe bronnen en meer, u zult ze waarschijnlijk alleen installeren en oplossen.)

Mobiele apps

Over apps gesproken, alle smartphoneplatforms bieden algemene productiviteitsapps voor kantoor en bedrijf die u waarschijnlijk zult gebruiken, zoals het bekijken van documenten en taakbeheer. U kunt echter naar het ene platform neigen naar het andere, op basis van uw andere app-behoeften:

  • Apple's iOS is de beste keuze als je als eerste toegang wilt tot apps en het grootste aantal daarvan, aangezien de meeste ontwikkelaars prioriteit geven aan ontwikkeling voor de iPhone.
  • Windows Mobile biedt superieure out-of-the-box integratie met Microsoft Outlook en Office op de desktop.
  • Android geeft de iPhone een run voor zijn geld, met meer apparaten die toegang hebben tot Android-apps en een meer open platform (u kunt zelfs uw eigen Android-app maken zonder enige programmeerkennis).

Fysieke kenmerken

Bij het evalueren van specifieke smartphonemodellen zijn de twee functies die zakelijke gebruikers het meest beïnvloeden de spraakkwaliteit en toetsenbordinvoer.

  • Stemkwaliteit is van cruciaal belang voor professionals. Zonder een fatsoenlijke speakerphone en de mogelijkheid om duidelijk te worden gehoord en de andere persoon te horen, zal het gebruik van uw mobiele telefoon eerder een werkhinder dan een hulp zijn. Bekijk beoordelingen van mobiele telefoons zoals die op de mobiele telefoons-site van About om te zien hoe goed de smartphone werkt als een telefoon.
  • Keyboard: als je documenten op je telefoon aan het maken of bewerken bent of lange e-mails typt, heb je misschien de voorkeur aan een fysiek toetsenbord, waarmee je je smartphone-opties aanzienlijk kunt beperken.

Probeer natuurlijk het toetsenbord (op het scherm of fysiek), de vormfactor en de gebruikersinterface uit voor elke smartphone die u overweegt om er zeker van te zijn dat u degene krijgt die het beste bij u past.

Aanbevolen: