Hoe PodSwap AirPods duurzaam maakt

Inhoudsopgave:

Hoe PodSwap AirPods duurzaam maakt
Hoe PodSwap AirPods duurzaam maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • PodSwap verzendt je opgeknapte AirPods om je oude te vervangen.
  • Momenteel worden alleen reguliere AirPods aangeboden.
  • Apple biedt geen gemakkelijke batterijvervangingsservice.
Image
Image

Stuur je oude, lege AirPods naar PodSwap en ze sturen je een vervangend paar, compleet met gloednieuwe batterijen. Deze fantastische service verandert AirPods van een dure, wegwerpbare luxe in een duurzaam product.

AirPod-batterijen gaan maximaal een paar jaar mee, en als ze leeg zijn, zijn ze ook dood. Apple biedt geen vervanging van de batterij, maar als je het goed speelt, kun je Apple misleiden om ze voor je te 'repareren'. Er is een batterijservice buiten de garantie beschikbaar, maar dit kost $ 49 voor elke eenheid, en je moet door hoepels springen om je zelfs maar te kwalificeren. PodSwap is daarentegen goedkoper en gemakkelijker.

"Wegwerpgadgets hebben ons zeker (langzaam) geconditioneerd om in de loop van de tijd meer geld uit te geven aan technologie", vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire.

"We raken eraan gewend om om de paar jaar nieuwe apparaten te kopen, in plaats van producten te kopen die lang meegaan."

PodSwap

PodSwap werkt als volgt: je plaatst een bestelling voor vervangende AirPods en ze worden dezelfde dag nog verzonden. Wanneer ze aankomen, stop je je oude AirPods in de doos (je bewaart de oplaadcassette) en stuur je ze terug.

Koppel de vervangingen met je oude hoesje en je bent klaar. PodSwap neemt vervolgens uw oude AirPods, ruimt ze op en vervangt de batterijen, klaar voor de volgende klant.

Het is ook een enorme verspilling van materialen die niet goed afbreken op stortplaatsen, dus persoonlijk houd ik niet van de wegwerprichting die technologie inslaat.

Het is een ingenieus model en populair. De oprichters zeggen dat er "een wereldwijde vraag naar onze service" is. Momenteel is het aanbod beperkt tot de VS en AirPods.

AirPods Pro-batterijwissels zijn nog niet beschikbaar. Als je een AirPod bent kwijtgeraakt, kun je kiezen voor een duurdere twee-voor-één vervanging, en als je je oude AirPods niet terugstuurt, dan zal PodSwap gewoon je creditcard belasten. Makkelijk.

Waarom doet Apple dit niet?

Het cynische idee is dat Apple geen gemakkelijke batterijvervanging aanbiedt omdat het wil dat je nieuwe AirPods koopt.

"Een van de problemen met het kopen van Apple-producten is dat je de interne componenten niet zelf kunt vervangen", zegt Freiberger. "Ze dwingen je in wezen om je apparaat naar een Apple Store te sturen en meer geld aan hen uit te geven om het weer werkend te krijgen."

Een meer genereuze commentator zou kunnen zeggen dat Apple gewoon niet geïnteresseerd is in de logistiek ervan, hoewel het erin slaagt de batterijen in iPhones te vervangen. Hoe dan ook, externe reparatiebedrijven zoals PodSwap zijn essentieel, niet alleen in praktische zin, maar ook in morele zin.

Recht op reparatie

In werkelijkheid verspilt u bij het weggooien van een paar AirPods waarschijnlijk minder materiaal dan bij het weggooien van de verpakking van uw wekelijkse reis naar de supermarkt, maar e-waste is milieuvervuilend.

Image
Image

"Het is ook een enorme verspilling van materialen die niet goed afbreken op stortplaatsen", zegt Freiberger, "dus persoonlijk houd ik niet van de wegwerprichting die technologie inslaat."

Het is ook zonde om iets weg te gooien dat nog perfect bruikbaar is als je de batterij vervangt. Vooral als AirPods zoveel kosten en verder erg veerkrachtig zijn.

Denk eens aan al die oude paar bedrade EarPods die je nog steeds door het huis hebt verspreid. Ze werken waarschijnlijk allemaal nog prima. Er is geen reden waarom AirPods niet even lang mee zouden gaan.

PodSwap ondersteunt Right to Repair-activisme, gestart door de mensen van iFixit. Right to Repair lobbyt bij regeringen over de hele wereld om technologiebedrijven te dwingen producten herstelbaar te maken. En hoewel dit klinkt als een eenrichtingsvoorstel, is het uiteindelijk ook gunstig voor de leveranciers.

Als je weet dat een apparaat kan worden gerepareerd, is de kans groter dat je het koopt.

"Nu er vervangbare batterijen worden aangeboden voor AirPods", vertelde John Stevenson, marketingspecialist bij de examenvoorbereidingssite My GRE Exam Prepation, via e-mail aan Lifewire. "Ik denk dat ik me veel zekerder zal voelen bij mijn aankoop, wetende dat ik er langer mee zal doen voordat ik ze moet vervangen."

Aanbevolen: