Een YouTube-video knippen

Inhoudsopgave:

Een YouTube-video knippen
Een YouTube-video knippen
Anonim

Wat te weten

  • Select CLIP > kies een segment > geef een naam op > SHARE CLIP.
  • Kies vervolgens een app of website om de link te delen, of selecteer Kopieer link (Android) of COPY (desktop) om de URL te pakken.
  • Je kunt deelbare videoclips vastleggen van 5 tot 60 seconden lang.

Dit artikel beschrijft hoe je de Clips-functie van YouTube kunt gebruiken om snel je favoriete deel van een YouTube-video-livestream uit te knippen of niet om op te slaan voor later of te delen in een loop.

Een YouTube-video knippen

De clipping-functie is momenteel beschikbaar voor Android- en desktopgebruikers via de officiële YouTube-app/website. Het komt in de toekomst naar iOS.

  1. Selecteer CLIP onder de video.

    Image
    Image

    Zie je het niet? Je kunt de meeste video's en livestreams knippen, behalve dingen als inhoud voor kinderen, streams van meer dan 8 uur, premières terwijl ze live zijn en streams zonder DVR. De functie wordt ook nog steeds uitgerold, dus je kunt hem nog niet op alles gebruiken.

  2. Maak je clipselectie. Doe dit door de linker- en rechterrand van het blauwe vak te slepen om de clip naar eigen inzicht uit te breiden of te minimaliseren. Als u de desktopsite gebruikt, kunt u deze ook handmatig aanpassen door de tijd in te voeren. Sleep het hele vak om de cliplocatie te wijzigen zonder de duur aan te passen.

    Image
    Image
  3. Geef de clip een titel en selecteer vervolgens SHARE CLIP. De clip gebruikt deze paginatitel wanneer je de clip deelt, en zo identificeer je hem als je later je opgeslagen clips opent.

    Image
    Image
  4. Kies een app of website om de link te delen, of gebruik de Copy link (Android) of COPY (desktop) knop om de URL naar het klembord te kopiëren om handmatig te delen.

    Image
    Image

    Al je clips worden automatisch opgeslagen in het gedeelte Clips van je YouTube-account. Het is toegankelijk via de linker menubalk op de website en via het tabblad Bibliotheek van de app.

Clips: YouTube versus Twitch

Twitch is een ander platform waarmee je je favoriete deel van een video kunt uitknippen, en het lijkt behoorlijk op elkaar. Hiermee kun je clips maken van vijf seconden tot 60 seconden lang, en het werkt op mobiel en desktop.

Het is ook net zo gemakkelijk te gebruiken: beweeg je muis over de video en druk op het clippictogram, of tik op het scherm op mobiel om het te vinden. Ga op iOS naar Share > Create Clip.

YouTube Clips is relatief nieuw, dus het is geen verrassing dat Twitch een paar extra functies biedt:

  • Bekijk hoeveel mensen je clip hebben bekeken.
  • Trigger de tool voor het maken van clips met een sneltoets.
  • Bekijk populaire clips uit de originele video.
  • Maak clips van de iOS-app.
  • Verwijder je clips in bulk.

Aanbevolen: