Een PayPal-betaling annuleren

Inhoudsopgave:

Een PayPal-betaling annuleren
Een PayPal-betaling annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Ga vanuit het PayPal-dashboard naar de pagina Summary en selecteer de betaling die u wilt annuleren, en selecteer vervolgens Annuleren.
  • Opmerking: deze methode werkt alleen als de status van de betaling in behandeling of niet-opgeëist is. Voltooide transacties kunnen niet worden geannuleerd.
  • Een abonnement opzeggen: Ga naar PayPal-dashboard > Instellingen > Financiële informatie > Automatische betalingen beheren.

PayPal is een effectief hulpmiddel voor het online verzenden en ontvangen van betalingen voor binnenlandse en internationale vrienden, familie, klanten en klanten. Maar soms moet een transactie worden geannuleerd, of dit nu het gevolg is van een onjuiste prijs die is ingevoerd of eenvoudigweg spijt van de koper. Hier is hoe.

Een lopende PayPal-betaling annuleren

Volg de onderstaande stappen om een openstaande of niet-opgeëiste PayPal-betaling te annuleren:

  1. Zoek vanuit uw PayPal-dashboard de betaling die u wilt terugboeken op de Samenvatting pagina en selecteer deze. U gaat naar de Transaction details pagina.

    Image
    Image
  2. Bovenaan de pagina moet de zin staan Betalingsstatus Als het woord ernaast Voltooid staat, kunt u niet annuleer de betaling, aangezien de ontvanger het geld al heeft ontvangen. Als de tekst Pending of Unclaimed zegt, moet er ook een zichtbare Cancel-knop zijn. Selecteer het.
  3. Je krijgt een bevestigingsscherm te zien. Selecteer onderaan de knop Betaling annuleren. Uw PayPal-transactie wordt nu teruggedraaid.

Wanneer kan ik een PayPal-betaling annuleren?

Helaas kunt u een voltooide PayPal-transactie niet terugdraaien of annuleren. De betaling kan alleen worden geannuleerd als deze is gemarkeerd als Pending of Unclaimed op de Transaction details pagina.

Bottom Line

Als een PayPal-transactie met succes is geannuleerd, wordt het geld aan u geretourneerd. Als u de eerste betaling heeft gedaan met PayPal-rekeningen of een bankrekening, wordt het geld binnen drie tot vier dagen teruggestort op uw PayPal-rekening. Als je een creditcard of betaalpas hebt gebruikt, wordt het geld binnen 30 dagen teruggestort op het saldo van de kaart.

Wat te doen als u een PayPal-transactie niet kunt annuleren

Als u een PayPal-betalingsannulering niet kunt starten, moet u persoonlijk contact opnemen met de ontvanger en hen vragen uw betaling terug te betalen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door ze een e-mail te sturen met het adres dat aan hun PayPal-account is gekoppeld.

Een laatste redmiddel zou moeten zijn om een geschil in te dienen via het PayPal Resolution Center.

Een PayPal-abonnement annuleren

Als u een terugkerend PayPal-abonnement heeft, officieel een automatische betaling genoemd, en u wilt dit annuleren, dan kan dit vrij eenvoudig worden gedaan.

Als u een automatische betaling annuleert, worden alleen toekomstige betalingen geannuleerd en worden eerdere transacties niet terugbetaald.

  1. Selecteer in uw PayPal-dashboard het tandwielpictogram Settings in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer Financiële informatie in het linkermenu.
  3. Scroll omlaag naar Automatische betalingen en selecteer de knop Automatische betalingen beheren.

    Image
    Image
  4. Selecteer de naam van de automatische betaling die u wilt stoppen.
  5. Je gaat naar een Factureringsgegevens pagina. Selecteer naast Status de Annuleren link om de terugkerende betalingen te stoppen.

Aanbevolen: